Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

«Ο Άγιος Γεράσιμος έχει βάλει κι εδώ το χέρι του - ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
«Ο Άγιος Γεράσιμος έχει βάλει κι εδώ το χέρι του και δεν έχει συμβεί ακόμα κάτι … αλλά μέχρι πότε;»
ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
...............................................................................................
Δεν έχετε καταλάβει προφανώς ακόμα τι συμβαίνει στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει καμιά σύγκρουση ικανοτήτων οποιουδήποτε ιατρού με διοικητή.
Ο ιατρός κάνει το λειτούργημά του με ζήλο, επιμέλεια, αυτοθυσία, με πολύ απλήρωτη εργασία, έξω από κάθε όριο ασφάλειας λόγω συνθηκών, έτσι όπως προβλέπετε από τους νόμους και την ιατρική δεοντολογία, αφού το κράτος και οι διεκδικήσεις της διοίκησης ήταν ανίκανες να παρέχουν σύγχρονες συνθήκες υποδομής και επάνδρωσης.

Ο διοικητής δεν προγραμμάτισε δεν οραματίστηκε τίποτα αφού από όπως τα βρήκε είναι όλα πολύ χειρότερα πλην του μισθού του, αυτός είναι πάντα ίδιος. Υπογράφει μόνο τα έγγραφα που του προσκομίζουν οι διοικητικές υπηρεσίες σε αναπαυτική καρέκλα « λες και δύο χρόνια που δεν υπήρχε διοικητής δεν διεκπεραιώνονταν».
Ο ίδιος όμως δεν έχει καμία σχέση με το έμφραγμα, την αιμορραγία το εγκεφαλικό, την οξεία κοιλία, την πνευμονία κλπ κλπ.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… τότε δεν θα έφευγαν πέντε ιατροί στη θητεία του (αυτό το ξέρατε;) εκεί που οι ιατροί είναι πλην 50% των προβλεπόμενων μόνιμων θέσεων.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… τότε δεν θα έφευγε νοσηλευτικό προσωπικό επί θητείας του, αφού είναι πλην 55% των προβλεπόμενων μόνιμων θέσεων. Η τελευταία νοσηλεύτρια ζήτησε να μεταταχθεί στην ήδη υποστελεχωμένη διοίκηση και εκείνος προτίμησε να την αφήσει να φύγει.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… τότε θα ήταν συμπληρωμένες όλες οι βάρδιες του ακτινολογικού (αυτό το ξέρατε;) …δε μπορεί το παιδί σου ή εσύ να κτυπήσεις ή να σου συμβεί κάτι κάποια οκτάωρα μέσα στο μήνα.
«Για ενημέρωση προγράμματος κενής βάρδιας ρωτάτε: το διοικητή».
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… η αιμοδοσία δεν θα λειτουργούσε χωρίς ιατρό.
«Ο Άγιος Γεράσιμος έχει βάλει κι εδώ το χέρι του και δεν έχει συμβεί ακόμα κάτι … αλλά μέχρι πότε;»
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… ΜΕΘ ή ΜΑΦ, παρόλο που παρέλαβε την πιο σύγχρονη υποδομή που υπάρχει, θα λειτουργούσε σήμερα.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… το τμήμα επειγόντων περιστατικών δεν θα αποτελούσε υποδομή ντροπής για το νησί, αφού ούτε στην Ουγκάντα δεν σε εξετάζουν στο πλάι ενός άθλιου διαδρόμου.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… το τμήμα επειγόντων θα είχε γίνει αυτόνομο έχοντας την αξιοπρέπεια όταν εξετάζεσαι ειδικευμένων ιατρών.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… τότε θα λειτουργούσε η ψυχιατρική κλινική , παρόλο που παρέλαβε επίσης την πιο σύγχρονη υποδομή που υπάρχει.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… τότε δεν θα τον παρακάμπταμε επικοινωνώντας εμείς και ο αναπληρωτής διοικητής απευθείας με το υπουργείο υγείας προκειμένου να προκηρυχτούν τέσσερεις θέσεις επικουρικών ιατρών, προσθέτοντας την τελευταία στιγμή την θέση του καρδιολόγου σε αυτές του χειρουργού, παθολόγου, μικροβιολόγου αφού όντας απολύτως ανίκανος ούτε αυτό δεν είχε κάνει.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… θα υπήρχε ένας ιατρός να δώσει πρώτες βοήθειες στη μικρή Συλβάνα που έφυγε ιατρικώς αβοήθητη στη Σκάλα.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… τα ασθενοφόρα θα προσκόμιζαν τους ασθενείς σε δέκα λεπτά στα επείγοντα όπως προβλέπεται να γίνεται σ όλα τ ανεπτυγμένα κράτη.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… θα υπήρχε τουλάχιστον ένας ιατρός να εφημερεύει σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, όμως εδώ είναι υποσαχάρια Αφρική, αφού στις εκβολές του Νείλου στη Πάτρα στον Άγιο Αντρέα υπάρχουν δώδεκα καρδιολόγοι σχεδόν λίγοι περισσότεροι από τους ασθενείς.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… θα είχε στελεχωθεί η μονάδα ενδοσκοπήσεων με γαστρεντερολόγο.
Ελπίζω να μην γαστρορραγήσετε ποτέ…. στο χέρι σας δεν είναι;
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… θα είχε προσληφθεί ΩΡΛ.
Ελπίζω να μη ρινορραγήσεται ποτέ… γιατί τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει Γολγοθάς.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… τα ραντεβού της οφθαλμιάτρου δεν θα ήταν ο δρόμος του μαρτυρίου από σήμερα για τον Αύγουστο, όντας μοναδική οφθαλμίατρος στο νοσοκομείο.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… δεν θα υπήρχαν τεράστιοι αχρησιμοποίητοι χώροι στο νοσοκομείο όπως τα παλιά χειρουργεία, η παλιά αιμοδοσία, η πτέρυγα της παλιάς μαιευτικής κλπ, την ώρα που δεν υπάρχει χώρος για βιβλιοθήκη, αρχείο ιατρικών φακέλων κλπ.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο… δεν θα είχαν επισκευαστεί σχεδόν όλα τα δημόσια κτίρια πλην του νοσοκομείου, που είναι ακόμα με έντονα τα σημάδια από το χρόνο και από τον τελευταίο σεισμό: τοίχοι ανοιγμένοι και χαραγμένοι με ξεφτισμένα χρώματα, διάδρομοι σκοτεινοί και καταθλιπτικοί, επίπλωση γραφείων ιατρών άθλια κλπ. Έρχεσαι να γίνεις καλά και σε πιάνει η ψυχή σου.
Αν θα έφταναν οι υπογραφές μόνο…
Δεν θα σας πω περισσότερα για να μη φύγετε από το νησί σας, αφού σας θέλουμε όλους κοντά μας.
Αν όλα αυτά δεν σας πείθουν δυστυχώς μπορείτε να μας επισκεφτείτε.
Αν πάλι δεν πείθεστε μπορείτε να σηκώσετε το δάκτυλο και να κρυφτείτε από πίσω.
Η κομματική επιλογή του διοικητή από το βαθύ πράσινο, που έκανε η κα Θεοπεπτάτου ήταν ατυχής.
Δεν μπορεί να γίνει σύγκρουση της ικανότητας με την ανικανότητα είναι ανόμοια.
Διέλυσε το νοσοκομείο, το έφερε στη χειρότερη θέση όλων των δεκαετιών.
Μη θυσιάζεται λοιπόν όποιο ίχνος ευαισθησίας διαθέτετε ακόμα στο βωμό κάποιας κομματικής προτεραιότητας. Παραδεχτείτε την τραγικότητα στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, την ώρα που το νησί έχει διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει τις απαιτήσεις του.
Αναλάβετε τις ευθύνες σας και δώστε άμεσα λύσεις ξεκινώντας από την απομάκρυνση της παγερά ανάλγητης διοίκησης που χωρίς καμιά ευαισθησία και χωρίς αίσθημα ευθύνης παραμένει στη θέση της, διαφορετικά είστε συνυπεύθυνη.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ
(ANAΣΤΑΣΙΟΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ, Χειρουργός)
ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
ΠΗΓΗ  Η ΠΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου