Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

“ΦΑΡΟΣ” – Τοπική Δημοτική κίνηση πολιτών-Ας διεκδικήσουμε ένα Αργοστόλι φωτεινό

Εμείς τα κινήματα Πολιτών  του Αργοστολίου (Μελάμπους  – Πρωτοβουλία Πολιτών – Αδέσμευτο  Ακομμάτιστο Εμπορικό Κίνημα) ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε και κοινή αδέσμευτη και ακομμάτιστη πορεία με περίσσευμα για προσφορά στην πόλη , με ιδέες και όραμα διεκδικώντας μια διαφορετική προσέγγιση στην αναγέννηση της πόλης .   Ως πρώτο μέλημα έχουμε να παράξουμε  Δημοκρατία.
 Αυτήν την κοινή προσπάθεια την ονομάσαμε «ΦΑΡΟΣ», προσδοκώντας να γίνει ένα φωτεινό μονοπάτι, διεκδικώντας μέσα από αυτό ένα φωτεινό Αργοστόλι .
  Σας καλούμε λοιπόν να κρατήσουμε αναμμένο το ΦΑΡΟ με την συμμετοχή σας, τις ιδέες σας και τις προτάσεις σας ανοίγοντας δρόμους για την υλοποίηση τους .
Συμπολίτισσες , συμπολίτες  με  μια ταπεινή διακήρυξη-πρόγραμμα και είμαστε έτοιμοι να  τοποθετηθούμε για το Αργοστόλι μας .

Οι κατευθύνσεις που θέλουμε να μοιραστούμε για το Αργοστόλι  είναι:
  • Πολιτισμός και πόλη
  • ‘Άνθρωπος και πόλη
  • Ποδήλατο και πόλη
  • Δημοτικές Συγκοινωνίες και πόλη
  • Δημόσιοι χώροι και πόλη
  • Συγκοινωνιακό και Πόλη
Είναι σίγουρο ότι αν οραματιστούμε την αναγέννηση της Πόλης με αισθητική σκέψη στον Πολιτισμό ,με προτεραιότητα στον άνθρωπο , στο ποδήλατο ,στις δημόσιες  συγκοινωνίες , στους δημόσιους χώρους και τέλος στο συγκοινωνιακό (αυτοκίνητο )μέσα από ένα ενιαίο σχέδιο ανασυγκρότησης  σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς (Πολυτεχνείο) δεν μπορούμε να κοιτάξουμε αλλού εκτός από το  Νότο ( Γέφυρα, Λιμνοθάλασσα, Κούτσαβος, Κρανιά, Λυκιαρδοπουλάτα).  Με την δημιουργία ενιαίου πάρκου, ποδηλατοδρόμων, ανοιχτών θεάτρων, χώρων συναυλιών, ανασκαφές αρχαιοτήτων, πάρκινγκ κλπ με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ξεκινήσουμε διαδικασίες   απαλλοτρίωσης στις ιδιοκτησίες του Κουτάβου με παράλληλη απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων   (βιοτεχνίες  βιομηχανίες ).  Είναι απαράδεκτο δυστυχώς μέχρι και σήμερα να βιώνουμε μια εικόνα που δεν τιμά ούτε την πόλη ούτε τον Πολιτισμό μας. Με μια αποφασιστική και δημοτική αρχή πρέπει να αποδοθεί  ο χώρος στον Πολίτη αι την οικογένεια διεκδικώντας ποιότητα στην καθημερινότητα της πόλης . Γύρω από αυτήν την διαδικασία πρέπει να μελετήσουμε και το κυκλοφοριακό της πόλης  σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα . Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στον πρωτογενή τομέα (ότι έχει απομείνει ) τα λιοστάσια μας , τα μελίσσια μας , στοιχεία του πολιτισμού και της αισθητικής μας , την ζωοτεχνία την κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία και την αλιεία σε συνεργασία και  συμπόρευση με  τους φορείς και τις συλλογικότητες που τους   εκφράζουν .
Η δημοτική αρχή πρέπει να είναι δίπλα στις διεκδικήσεις των φορέων του πρωτογενούς τομέα δημιουργώντας συνθήκες αναγέννησης και ανασυγκρότησης του .
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ως προς τι ;
Ο τουρισμός πρέπει να  έχει  πρόσημο  το φυσικό  και κοινωνικό περιβάλλον του τόπου ,  τον Πολιτισμό και την Ιστορία του .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ως Πολίτες έχουμε ρόλους πολιτιστικούς , κοινωνικούς ,πολιτικούς Χωρίς πολιτισμό δεν μπορείς να παράξεις Δημοκρατία. Πρέπει  να αφουγκραστούμε το ψυχικό τοπίο της κοινωνίας , το ψυχικό της χρώμα  Εμείς έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα τον Πολιτισμό και προτείνουμε :
–  Άμεση συνεργασία και συμπόρευση με την Φιλαρμονική Κεφ/νιας .
–  Την δημιουργία Ωδείων σε όλη την επικράτεια του Δήμου
–  Την δημιουργία ισχυρής μπάντας και μπαντίνες σε όλο το Δήμο
–  Συνεργασία με ποιοτικούς δημιουργούς και ορχήστρες , με στόχο πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα δικαιολογούν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου .
– Αξιοποίηση όλων των ντόπιων δημιουργών που ζουν σε άλλες  πόλεις .
Με την εποπτεία του Δήμου και σε συνεργασία με τους δασκάλους και τους καθηγητές να δημιουργήσουμε ετήσιους διαγωνισμούς ποίησης , διηγημάτων και μουσικών συνθέσεων . είναι κάποιες από τις σκέψεις που θα διεκδικήσουμε για την Πολιτιστική Αναγέννηση του τόπου .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Καθιέρωση λαϊκών αγώνων δρόμου
  • Αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου
  • Δημιουργία γυμναστηρίου στίβου
  • Ακαδημίες ποδοσφαίρου μπάσκετ κλπ
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η συμβολή του Δήμου στη συντήρηση και την ποιότητα των σχολικών κτιρίων θα πρέπει να είναι καθημερινή . Ένα αίτημα που μπορούμε να προωθήσουμε είναι η δημιουργίας έδρας Γεωλογίας στο Αργοστόλι που ως στόχο θα έχει την έρευνα των σεισμών και την σεισμικότητα της περιοχής και να έχει την δυνατότητα  παροχής σε φοιτητές μεταπτυχιακών  τίτλων .
Συμπολίτισσες , συμπολίτες
Πρέπει να προσπεράσουμε την διαχείριση των βεβαιοτήτων που μας δίνονται και να δώσουμε όραμα και παλμό στην πόλη .
Η Δημοκρατία αν είναι αληθινή μας καλεί να χαρούμε τη ζωή , μας δίνει θάρρος , μας γοητεύει . Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουμε μέρος σε αυτή τη χαρά και την γοητεία είναι η συμμετοχή μας με τις ζωές μας , το συναίσθημά μας και τη νόηση μας .
Τα δημοψηφίσματα είναι μέρος αυτής της συμμετοχής .
Η αποτροπή των εξορύξεων είναι μέρος αυτής της συμμετοχής και προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος και  εξασφαλίζει την ισορροπία και την ποιότητα  της ζωής μας .
Η αποτροπή των πλειστηριασμών (που είναι υποχρέωση και των Δήμων από το καλοκαίρι απαίτηση των μνημονίων) είναι μέρος αυτής της συμμετοχής  και προστασίας των ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πολίτη .
Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι χρέος των Πολιτών
Συμπολίτισσες , συμπολίτες
Ας κρατήσουμε το «ΦΑΡΟ» αναμμένο
Ας διεκδικήσουμε ένα Αργοστόλι φωτεινό
ΦΑΡΟΣ – Τοπική Δημοτική κίνηση πολιτών
ΟΙ  ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΥΤΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΕΡΤΣΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΑΛΔΑΣ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ
ΑΤΖΕΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ  ΛΕΩΝΙΔΑΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ  ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ
Σας καλούμε  σε Συνέντευξη   Τύπου την Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 15;00 στο Κούρο – Σιβο (KURO – SIVO )

πηγη  portoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου