Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

σχολιασμοι σε αναρτηση,

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
φωτο οταν το λιμανι ητανε παραλια,, Πορος  το χωριο που μεταμορφωθηκε ολοκληρωτικα μετα τους σεισμους 1953!  Ας πουμε  ξανναγενηθηκε
Ακολουθουν μερικοι ακομη σχολιασμοι σε αναρτηση,, με το φιλτατο δικτιακο φιλο Σπυροκωσμα Ροκκο.!!!!! στη προχθεσινη κατω αναρτηση:
Το Πορτραίτο Ομήρου
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM
Το Πορτραίτο Ομήρου

3 σχόλια:

  1. Κεφαλλλήν ο Όμηρος λοιπόνε και Ομηρική Ιθάκη η Παλική ή Πάλλη!
    Και πώς γένεται ορέ να διατηρεί το όνομα Παλική – Πάλη που είναι αρχαιότερο από το όνομα Ιθάκη μια και προέρχεται από ονομασία Θεότητας ή Θεοτήτων πριν το Δωδεκάθεο???

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα

  2. Αν ηταν παλαιοτερο,, κατι θα αναφερε και ο ομηρος,, αλλα ο ποιητης μας τσιμουδια!
    Μονο Σαμη ηξερε,, τσου αλλους τρεις τους αγνοουσε χαχα,, Οποτε παμε στο λογικο σεναριο,, που οι περισσοτεροι ομηριστες πιστευουμε,,οτι ευκινη η Σαμη δεν εχει σχεση με την αρχαια,, αλλα με την ομηρικη,, που ισως απο εκει μετακομησαν σε Σαμο και την αρχαια, (ανωθεν Σαμης,,) και δεν ειναι αλλη απο το νησακι της σημερινης ιθακης (Εξου και πρωτευουσα και σαμου ειναι παλι το Βαθυ. . Ομηρικη ιθακη ειναι τη δικο μας νησι,, αρκει να κατασταλαξουμε σε ποιο ακριβως σημειο ειχε το παλατι του ο Ανακτας!

  3. Εγώ πάντως είμαι με τσου Βενετσιάνους Χα χα χα.
    Βλέπε: «https://www.portoassos.gr/venetiki-omiriki-ithaki/»

PORTOASSOS.GR
Η Βενετική Ομηρική Ιθάκη Σχολιάστε Στα Επτάνησα δεν έχουμε μόνο τα παλιά Βενετσιάνικα κάστρα, κανόνια και αρχοντικά αλλά και την…


Εσείς με τσου Κρητικούς:
(-Σύντεκνε, και δεν ηύρηκες αλλού σφαχτά να κλέψεις,
μονό ‘βρηκες κι απόβρηκες, σύντεκνε, τα δικά μου).

Και οι Ληξουραίοι με τσου Οξφορδικούς:
(Που εμπερδέψανε τον Εύμαιο με τον Εμίρη του Κατάρ)…

Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΦΕΙς

Thodoris Androutsopoulos Πάλι τα ίδια και τα ίδια. Δεν ταπαμε??? Φισκαρδο το Ανάκτορο, Άσσος το λιμάνι της επιστροφής. Τετραπολις=Σάμη, Προννοι, Κράνη και Παλλη. Φισκαρδο η Ομηρική Ιθάκη.!!!!!
Όσο για τον Όμηρο ήταν από Χίο. Μέσα στην πόλη το σπίτι του και λίγο έξω σε λόφο η ταφή του.!!!!!

Thodoris Androutsopoulos Γιώργο, ο Σπ. Ρόκκος έχει απόλυτο δίκιο ότι η Ερισσος = Ομηρική Ιθάκη, θα έπρεπε να λέει η πόλη και πρωτεύουσα όλης της νησου Ιθάκης. Το έχω ξαναγράψει Η Άσσος είναι ο αρχαιος λιμήν ΦΟΡΚΥΣ =θαλάσσιος Γέρων της επιστροφής Οδυσσέα και Τηλεμαχου. Η απόσταση της Άσσου από την Αγορά της Ιθάκης (=Φισκαρδου) ισοδυναμεί όσον η λέξη ΓΈΡΩΝ =9580 μ. ακριβώς (9580 δια 10=958=ΓΕΡΩΝ). Τίποτε τυχαίο.!!! 
Γιώργο εκεί στην ΕΞΩΓΗ το Ανάκτορο είναι του ΕΥΡΥΛΟΧΟΥ που νυμφευτηκε την αδερφή του Οδυσσέα. Τα δύο ανακτορα Εξωγης και Φισκαρδου απέχουν απόσταση όσον η λέξη ΔΊΔΥΜΟΙ. τίποτε τυχαίο!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου