Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

20 εκπληκτικά πράγματα που δεν ξέρατε για την Ελλάδα

Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν τις ρίζες τους στα 776 π.Χ. όταν πραγματοποιούνταν στην αρχαία Ολυμπία. Με εντολή του αυτοκράτορα Θεοδόσιου το 393 μ.Χ. διακόπηκαν αλλά οι αγώνες επέστρεψαν στην Αθήνα το 1896 και αποτελούν από τότε το δημοφιλέστερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως.

Οι αρχαίοι Έλληνες στοχαστές όπως ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων άνοιξαν τον δρόμο για τη σύγχρονη δυτική σκέψη εστιάζοντας στις αποδείξεις και στη λογική. Η αγγλική λέξη “philosophy” σημαίνει αγάπη για τη σοφία και προέρχεται από την ελληνική γλώσσα.
Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της ιστορίας, ήταν ο πρώτος που έγραψε για τους ελληνο-περσικούς πολέμους, το έργο του Ιστορίαι. Πριν από αυτό, δεν υπήρχε σχετική έγγραφη αναφορά στα γεγονότα του παρελθόντος. Θεωρείται ότι ίδρυσε την ιστορική ανάλυση κι εξακολουθεί μέχρι σήμερα να εμπνέει τους σύγχρονους μελετητές.
Όταν ο Σόλων έδωσε δικαίωμα ψήφου σε κάθε Αθηναίο πολίτη εγκαθίδρυσε την δημοκρατία για τον σύγχρονο πολιτισμό. (φωτο) Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ψηφίζει στις 5 Ιουλίου 2015.
Το Πυθαγόρειο θεώρημα που λέει ότι το τετράγωνο της υποτείνουσας ενός ορθογωνίου τριγώνου ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών του (a² + b² = c²), πήρε το όνομά του από τον Πυθαγόρα, ο οποίος απέδειξε πρώτος το θεώρημα αυτό. Ήταν επίσης ο πρώτος που συνέλαβε ένα πλήρες μαθηματικό σύστημα στο οποίο οι αριθμοί αντιστοιχούσαν με τα στοιχεία της γεωμετρίας και η αλήθεια και η λογική μπορούσαν να βρεθούν μέσω των ακέραιων αριθμών και των αναλογιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου