Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΑΡΘΡΟ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΓΚΑΔΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΤι θα γινόμαστε αν τις προηγούμενες εκλογές τις κέρδιζε ο Αλέξης Τσίπρας;

Ένα ερώτημα που απεύθυνε στον Ελληνικό λαό μέσα από ομιλία του στην Βουλή ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτό που αναρωτιούνταν οι Έλληνες και αφορούσε πως θα είμαστε σήμερα αν ως εκ θαύματος της εκλογές του Ιουλίου 2019 τις είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα;

Καταρχήν, αν αυτό συνέβαινε τότε έλλειψη ρεαλιστικής ελπίδας των οικονομικών παραγόντων και αγορών της χώρας σε μια σύντομη φιλελεύθερη πολιτική αλλαγή που θα απελευθέρωνε τις παραγωγικές δυνάμεις μας η οικονομία θα είχε αρχίσει να χειροτερεύει ήδη νωρίτερα από την διεθνή επίδραση της κρίσης του Κοροναϊού στην οικονομία μας.

Πρόσθετα, λόγω της αναξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα με την γνωστή κουτή "ηρωική" ψευτο-διαπραγμάτευση του 2015 και μετέπειτα "κωλοτούμπα" οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ένταξη σ' αυτό το διαρκές πρόγραμμα, μετά από την απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων 5 ετών λόγω της διαπραγμάτευσης Τσίπρα-Βαρουφάκη, ήταν στην αρχή της κρίσης του Κοροναϊού φέτος τον Μάρτιο μια πολύ ευχάριστη προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη αξίας 12 δις Ευρώ με την χορήγηση του waiver για τα Ελληνικά ομόλογα. Οπότε θα είχαμε την απώλεια στην οικονομία μας αυτών των πρόσθετων 12 δις Ευρώ που έφερε στην χώρα η "αξιοπιστία Μητσοτάκη"!

Αλλά δεν θα ήταν μόνο ο φαύλος κύκλος της οικονομικής ύφεσης που θα ζούσαμε εκ νέου αν ο Πρωθυπουργός σήμερα ήταν ο ανίκανος όπως αποδείχθηκε για να ηγείται της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας. Θα υπήρχαν οι δραματικά πολύ περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στην Ελλάδα από την πανδημία λόγω αυτής της γνωστής ανικανότητας του. Ο Αλέξης Τσίπρας, κοντόφθαλμος όπως αποδείχθηκε, δεν θα έβλεπε μπροστά στο πιθανό τραγικό εναλλακτικό μέλλον και θα καθυστερούσε να πάρει μέτρα δυναμικής απογόρευσης της κυκλοφορίας, κλεισίματος των καταστημάτων και υποχρεωτικής αποστασιοποίησης, τάχα φοβούμενος χειροτέρευση της οικονομικής ύφεσης, με αποτέλεσμα οι θάνατοι στην Ελλάδα λόγω Κοροναϊού να μην ήταν σήμερα μόνο 171 αλλά εκατοντάδες κάθε μέρα για τους τελευταίους μήνες! Κάνετε τους υπολογισμούς σας! Θα γινόμαστε Ιταλία και Ισπανία όπου οι ηλικιωμένοι πέθαναν στα γηροκομεία αβοήθητοι λόγω έλλειψης αναπνευστήρων και εντατικών στα νοσοκομεία.

Τέλος, σ' αυτό το σύντομο υποθετικό εναλλακτικό ιστορικό πολιτικό σενάριο ο Ελληνικός λαός από αισιόδοξος που είναι σήμερα για το μέλλον του θα το έριχνε στην μελαγχολία έως την κατάθλιψη μετά από όλα όσα θα περνούσε λόγω του Αλέξη Τσίπρα από το 2015 μέχρι σήμερα με πρόσθετες συνέπειες στην οικονομία, την κοινωνική ηρεμία και την ψυχική του υγεία.

Οπότε να λέμε όλοι λοιπόν δόξα το Θεό που σήμερα Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο πανάξιος, μορφωμένος και προνοητικός Κυριάκος Μητσοτάκης που στάθηκε στο πλευρό των πολιτών. Ένας Πρωθυπουργός που έβαλε πάνω από την προσωρινή πορεία της οικονομίας την ανθρώπινη ζωή και αυτό ο κόσμος το εισέπραξε και δεν ένοιωσε ποτέ μόνος του αλλά σιγουριά και πάντοτε έγκυρα ενημερωμένος.

Σπύρος Καγκάδης


1 σχόλιο:

  1. Μια απαντησούλα συνονόματε και ό,τι καταλαβαίνει ο καθείς κατάλαβε…

    https://porosnews.blogspot.com/2019/05/blog-post_839.html

    Κουά κακά κακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή