Εάν διαβάσει κάποιος ,το πόσο ΠΟΛΎΤΙΜΑ στοιχεία για την υγεία του ανθρώπου,κρύβει μέσα της η ΧΑΡΟΥΠΙΆ,θα αναρωτηθεί:"Μα καλά,τότε γιατί οι σημερινοί Έλληνες στην κυρίως Ελλάδα,ΔΕΝ την καλλιεργούν;" Η απάντηση είναι βασανιστική και αφορά ΌΧΙ μόνο την Χαρουπιά,αλλά και όλα εκείνα τα είδη που εξέλειπαν,από την κυρίως Ελλάδα.Είναι όμως απλοϊκό εάν θα λέγαμε,πως η κύρια αιτία κρύβεται,σε μία "νεωτερικότητα" εισαγωγική που μας επιβλήθηκε από ξένους,δυστυχώς για να μοιάζουμε "περισσότερο εξελιγμένοι".Μετά την αποδοχή της Κρητικού τρόπου διατροφής,από την Unesco,ως του πλέον υγιεινού τρόπου ζωής,σε Παγκόσμιο επίπεδο,με την επέκταση στον όρο"Μεσογειακός τρόπος διατροφής",αυτό το γεγονός,άλλαξε ριζικά τα πράγματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου