Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

πολλά τα Ομηρικα σχολια!

στην Ενημερωση Μακη Λυκουδη με την διατροφη τα ομηρικα χρονια , ο ροκκος σχολιαζει!
  1. Λοιπόνε διαβάζοντας την συγκεκριμένη επιλογή από την Οδύσσεια του κ. Λυκούδη, θα αρχίσω να πιστεύω ότι με κάποια πολυεθνική εισαγωγής φρούτων έχει μπλέξει!! Χα χα χα.

    Εκειό όμως που δεν μας αναφέρει είναι το φρούτο – φάρμακο για το «λασκάρισμα» στον εγκέφαλο, για δε τόνε συμφέρει τάχα? Και από ότι φαίνεται δε πρέπει να υπάρχει στη Θιακοκεφαλονιά από την εποχή του Οδυσσέα, γιατί οι περισσότεροι τότενες λασκάδοι ήτανε εχτός από τον ίδιο και την οικογένειά του.
    Τί τσου κράταε στα ίσα τσου??
    Πανεύκολο!
    Για σπείρετε λίγο αλάτι στο μποστάνι και φάτε ωμά κάτι φρουτάκια που θα έβγουνε (σα ρεβιθάκια μοιάζουνε), είναι και λίγο αλμυρά που σε συνδυασμό με λίγη ρομπολίτσα ο κουρλονοϊός πάει βολτίτσα.

    Δοκιμασμένα πράματα και κοιτάτε μη αρχινίσετε τσι κλοπές γιατί τη πατέντα την έχω κατοχυρώσει…

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
  2. και  Γιαννης Στελλατος συνεχίστε εσείς τις αντιπαραθέσεις σας για το πού έμενε ο δυσσέας ,τι έτρωγε ο δυσσέας , πώς γ@@@ ο δυσσέας ...και "να δείς τι σού'χω για μετά "
  3. στο θεμα της Εδακι  εννοώντας
    1. και στην κοντρα Ιθακης- Πόρου
    2. Καλά θέλει πολύ σκέψη ότι από όλο αυτό το «νταβαντούρι» λαϊκώς που γίνεται περί της Ομηρικής Ιθάκης αυτή που ουσιαστικά ωφελείται περισσότερο είναι η ίδια η σημερινή Ιθάκη και γενικότερα τα δύο νησιά μας?

    3. Εγώ πάντως πάω να αγοράσω μάσκες προστασίας και γάντια γιατί κάτι σα να μας περιτριγυρίζει μου φαίνεται…

      Σπ. Ρόκκος
      Κουά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
    4. Nεος χαρδαλιας μας προεκυψε χαχα
    5. Mερικα απο τα σχολια από την κοινοποιηση Δημαρχου Ιθάκης,, ενω παρα πολα ηταν και στην κοινοποιηση Μακη Μεταξα ,,,Τα οποια μπορειτε να τα δειτε εκει
    6. Lefteris Stellatos Δήμαρχε από μια Γεωλογική έρευνα που είχα κάνει πριν αρκετά χρόνια προσωπική μου άποψη πάντα από κάποιες ενδείξεις που είχα θεωρώ ότι Κεφαλονια και Ιθάκη ήταν ένα νησί και όχι 2. Το επικρατεστερο σενάριο είναι ύστερα από αρκετούς σεισμούς να διαχωριστηκαν. Ωστόσο και από το καθηγητή Γεωλογίας που είχα και ψάχναμε για τα μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα που επικρατούν και στα 2 νησιά θεωρώ προσωπικά κομματάκι δύσκολο να υπήρξε μεμονωμένα πληθυσμος στην Ιθάκη πριν χιλιάδες χρόνια αφού το πόσιμο νερό που υπάρχει στο νησί είναι ελάχιστο ιδίως με τα μέσα που υπήρχαν προ χιλιετίες.. (συγχωρήστε με αν κάνω λάθος, αλλά πραγματικά θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας)
    7. Γιωργος Γκιαφης Λευτερη η γενικη εικονα δεν ειναι οτι ηταν ενωμενα, (και συγνωμη που σου απαντω εδω) αλλα οτι ο Ανακτας (Βασιλιας ) των Κεφαλληνων διοικουσε ολοκληρο νησιωτικο βασειλιο (και το οποιο ηταν δυτικοτερα των υπολοιπων βασιλειων) το οποιο το αποτελουσανε ολα τα νησια μαζι,, εκτος της σημερινης Ζακυνθου,, που κατα την ποριοτικη θεωρεια ουτε αυτο ειναι η τωρινη,, γιατι την τωρινη την θεωρουνε σαν το χαμενο βασιλειο του Δουλιχειου - (μακροστενη νησος οπως την βλεπεις απο Κεφσλονια) και πολυ καρπερη σε Σιταρι ! (εξου και στο ψεμα οδυσσεα ξεφυγε απο το θρακιοτικο πλοιο στην διαδρομη του για Δουλιχι) Τιποτε φυσικα αποδεσιγμενο ακομη

    8. στην κοινοποιηση τωρα Δημαρχου Ιθακης,, η αναφορα του στον σχολιασμο μου
      • Stanitsas Dionisis Γιωργος Γκιαφης σε ευχαριστω για τα καλα σου σχόλια.
      • Γιωργος Γκιαφης θυμήθηκαν πάλι οτι βρήκαν τον Οδυσσεα στον Πόρο!! δεν το ειχαμε ξεχασει ποτε!!
      • Γιωργος Γκιαφης Σεναρια ομηρικης ιθακης εξαλου και τεκμηριομενα υπαρχουν για Φισκαρδο-Ασσο και Παλικη, πιθανον και για Κρανια! Επισης παλιοτερα υπηρχε και η Λευκαδα δυναμικα στις "Θεωρειες'
      • Stanitsas Dionisis Γιωργος Γκιαφης δικαιωμα σας οπως δικαιωμα μου και η δηλωση μου,ομως ατυχές το σχολιο σας περι χαρδαλια.
      • Γιωργος Γκιαφης θεωρω πολυ επιθετικη την δηλωση σας, εξου και ο σχολιασμος!! Σε αυτες τις περιπτωσεις το καλυτερο ειναι ουσιαστικος διαλογος! Εχετε απολυτα δικια να υπερασπιζετε την ιστορια του ομορφου τοπου σας, κατι που θα επρεπε να ειχαν πραξει και οι εδω τοπικοι αρχοντες και ποτε δεν το εκαναν! 
      • Η αρχαιολογικη σκαπάνη ειναι η μονη που θα δωσει απαντησεις στο θεμα,, 
      • και καλο για ολους μας θα ηταν να γινοταν ερευνες παντου
      • Stanitsas Dionisis Γιωργος Γκιαφης απλα καλο ειναι να μην το πηγαινουμε προσωπικα.
      • Γιωργος Γκιαφης σχολισμος "χαρδαλιας" εντομεταξυ για πολλους δεν ειναι βρισια,, Ο γυναικειος πληθυσμος τον ειχε λατρεψει
      • Stanitsas Dionisis Γιωργος Γκιαφης ξερεις φιλε οτι δεν ειναι ετσι.Να εισαι καλα καλο μεσημερι να εχεις.
      • Xρησιμα σχολια και απο Μακη Λυκουδη,, Ομηριστη εκ Παλλικης
      • Makis Lykoudis Μα όλοι κάτοικοι των νησιών του Οδυσσέα Κεφαλλήνες ήσαν. Οι σημερινοί Ιθακήσιοι όταν αρνούνται ότι είναι Κεφαλλήνες αυτομάτως αρνούνται κάθε σχέση με τον Οδυσσέα.
      •  Μπορεί να μας δείξει έναν τάφο στην Ιθάκη της Μυκηναϊκής εποχής; Έστω και έναν; Μήπως ευρήματα που να φανερώνουν εγκατάσταση; Τίποτα. 200 χρόνια ψάχνουν, ποταμοί χρηματοδοτούμενων ερευνών και τίποτα άλλο από εικασίες, μυθοπλασίες και πλαστά τοπωνύμια Όλη τους η θεωρεία στηρίζεται σε ένα κομμάτι κεραμίδι που γράφει "ευχήν Οδυσσεί", κατά αιώνες μεταγενέστερο.
      • και πάνω τωρα  στις  θεσεις με την Αστεριδα απο Σπυρο Ροκκο!
      •  σχόλια:


        1. Τι ψάχνετε για την Αστερίδα αφού ο Όμηρος τον πορθμό (κανάλι) Σάμης – Ιθάκης αναφέρει σαν τόπο ενέδρας και τον συγκεκριμενοποιεί στο ύψος της Αστερίδας μόνο πληροφοριακά στους τέσσερεις τελευταίους στίχους της (δ) ραψωδίας της Οδύσσειας, για να γίνει κατανοητή γεωγραφικά η διαφυγή του Τηλέμαχου προς Εύμαιον.
          (δ – 670)
          “Μὰ πλοῖο δώστε μου γοργό καὶ εικοσαριά συντρόφους
          καρτέρι νὰ τοῦ στήσω ἐγὼ καὶ νὰ παραμονέψω
          μὲς στὰ στενὰ ἐκεῖ τοῦ Θιακιοῦ καὶ τῆς παιπαλοέσσης Σάμης,”

          (ο – 30)
          κρυφὸ καρτέρι σοῦ ‘στησαν οἱ πρῶτοι ἀπ’ τοὺς μνηστῆρες,
          μὲς στὸ πορθμό Ιθάκης και Σάμου παιπαλοέσσης.

          Ούτε λοιμωξιολόγοι και να ψάχνετε για το εμβόλιο του Αστεριονοϊού να εισάστενε!
          Σπ. Ρόκκος
          Χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα
        2. καλημερα,, στο δικο μας σεναριο αστεριδας ,, η πρώτη παραλια που βγαζουν τον τηλεμαχο ειναι η Σκαλα,, οπου με τα πόδια του παει στου Ευμαιου,, που ειναι λιγο πιο εδω στην περιοχη καπρος (Του Λαινη ο καμπος, και πριν αυτου ο καμπος του Αγιου) γιατι ο αγιος ηθελε να το καμει μοναστηρι! Καθαρες στρατες ακομη πιο προς εμας το υψωμα με φοβερη ορατοτηα του Ερμη ο λοφος που ο Ευμαιος ειδε τους μνηστηρες να φερνουν στον πρωτο λιμιωνα (λιμενια) το πλοιο του τηλεμαχου αν τα γραφω καλα!
          Για να βγαλεις εκλεινη την εποχη πλοιο εξω εντομεταξυ ηθελε αμμουδερη πλαζ!
          Στην δική σας τωρα θεωρεια (Ασσου) που ακριβως ειναι η πρωτη παραλια που βγαλανε εξω τον τηλεμαχο, και στην διαδρομη του ο Ευμαιος μετα ειδε το πλοιο να το πηγαινουν προς τον πρωτο λιμιωνα?
        3. Όσες παραλίες θέλεις έχουμε, χα χα.
          Από τη πρώτη τση Αγ. Θημιάς μέχρι τη Γαγιανά, νύχτα ήτανε και όπου ήθελε ο Τηλέμαχος πήαινε. Αφού εξεμπαρκάρισε σε μία από δαύτες μετά οι σύντροφοί του περάσανε κύριοι μπροστά από τσου μνηστήρες που τσου κάμανε και έλεγχο για τον Τηλέμαχο και συνεχίσανε για λιμάνι Άσσου.

          Στην Άσσο φτάσανε απογοητευμένοι με λίγη καθυστέρηση και οι μνηστήρες αφού πήανε και μαζέψανε και τσου σκοπούς τους από τα γύρωθε βράχια.
          Ο Εύμαιος κατά την Οδύσσεια δεν είδε τίποτις από όλα αυτά.
          Οι χρόνοι όμως που είδε τα δύο πλοία και αναφέρει στον Οδυσσέα όταες γύρισε από το παλάτι του (κάστρο Άσσου), ανταποκρίνονται απόλυτα στις διαδρομές τους.

          Τώρα για την αμμουδερή παραλία αν και μικρό ρόλο παίζει μάλλον είσαι λάθος.
          Άμα τραβήξεις όξου πάνω σε άμμο πλοίο τση εποχής εκείνης θα βεντουζάρει στην άμμο και δε το ξαναρίχνεις στη θάλασσα ούτε με ρυμουλκά.

          Κα κα κα κα κα κα
        4. και  σχολιο χαρη για Αβρραμ Παναγατο!
        5. Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
        6. Haris Koustoumpardis , Η φαντασία του καλλιτέχνη Αβραάμ παναγάτου πολλές φορές αντί καθρεφτίζει την πραγματικότητα Δεν είναι τυχαίο που το βουνό πίσω λέγεται πυροβουνι, Με άλλα λόγια ηφαίστειο αν έχετε προσέξει Λοιπόν τα χρώματα στις Λεύκες δεν έχουν καμία σχέση με τα χώματα από το σαρακίνικο φαίνεται ότι το ηφαίστειο ένωσε την Κεφαλλονιά με το μικρό νησάκι με πολύ λίγο φαντασία Μπορείς να δεις την αλήθεια
          1

      • Avraam Panagatos Δεν είμαι γεωλόγος ιστορικός ή αρχαιολόγος σαν παρατηρητής όμως πρόσεξα τα εξής..... ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΒΡΑΧΙΑ αλλά η περιοχή ΄΄ Λ Ι Μ Ε Ν Ι Α΄΄ εως στο ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΄΄Λ Ε Υ Κ Ε Σ΄΄ AΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΙΕΣΜΕΝΟ ΧΩΜΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΚΒΟΛΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΟΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΤEΡΙΑ....
        ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΄΄Α Σ Τ Ε Ρ Ι Δ Α΄΄
      • Γιωργος Γκιαφης χωμα και πυλος

3 σχόλια:

  1. Έ άματις ενώσουμε και την Ιθάκη με τη Κεφαλονιά τότενες θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον το θέμα, γιατίς δε θα μας λείπει μόνο ένα νησί (το Δουλίχιο) από το «βασίλειο» του Οδυσσέα αλλά δύο!! Χα χα.

    Με τη σεισμικότητα της περιοχής μπορεί να έχουν καταστραφεί πηγές ή δύσκολα να έχουν παρουσιαστεί καινούριες, αλλά να έχουν χωρίσει και νησιά δε βγαίνει εκτός και αν υπήρχε έδεπα στην Έρισσο κάνας Βεζούβιος και δε το μάθαμε!
    Πάντως καλά το πάμε, οι Οξφορδικοί λένε ότι με τσου σεισμούς ενώθηκε η Παλική με τη Κεφαλονιά, εσείς ότι με τον ίδιο τρόπο χωρίστηκε η Ιθάκη και εμείς ότι δε κουνήθηκε «φύλλο» και έχουμε την ησυχία μας!
    Άσε που μου φαίνεται ότι το τελευταίο το πιστεύει και ο Όμηρος…

    Ά κ. Στελλάτε δε γνωρίζω τον τότε γεωλόγο καθηγητή σας να του στείλω χαιρετίσματα…

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ,, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΡΥΣΣΟ , ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ ΦΕΤΟς,, ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΚΟΛΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΛΗΣΕΙ ΣΕ ΙΘΑΚΗ! ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙς ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΛΩΜΑΤΑ ΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή η ιδέα αλλά δε θα μας θέλουνε μη τσου κολλήσουμε κορονοϊό χα χα, αν και εμβολιασμένοι από παλιά αφού είχαμε οικογένειες Κορώνηδες! Τυχαίο??

    Άσε που άμα πάτε την Έρισσο πάρα δίπλα, η υπόλοιπη Κεφαλλονιά θα είναι το Δυτικότερο νησί, άρα η Ομηρική Ιθάκη και εκεί να γδείς ξύλο που θα πέσει !!

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή