Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Σ.Πέτσας: «Στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων»

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή, ξεκαθάρισε πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, επανέλαβε ότι στόχος της επιστροφής στο αυστηρό lockdown είναι να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, ενώ σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες, αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα που θα προκύψει τις προσεχείς ημέρες.

Όπως είπε, η εκ νέου επιβολή των αυστηρότερων μέτρων για την επόμενη εβδομάδα αποτελεί προληπτική κίνηση που στόχο έχει ακριβώς την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία. 

Αναφορικά με το λιανεμπόριο και τις υπόλοιπες δραστηριότητες, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται βήμα – βήμα και τα όποια μέτρα για άνοιγμα θα λαμβάνονται σιγά – σιγά, «αρκεί», όπως υπογράμμισε, «όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα».

Χθες, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί αυστηρό lockdown εισέρχεται, από σήμερα και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

«Στόχος», όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, «είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους».

Σε ό,τι αφορά το πλάνο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται προς το τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου, οπότε και θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Πηγή: pronews.gr &  kefaloniamagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου