Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Επίσκεψη της Σοφίας Σακοράφα στον Δήμο Σάμης

 


Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σάμης πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαΐου η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής του “ΜΕΡΑ25” και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κα Σοφία Σακοράφα με αφορμή και την παρουσία της στα Βεργώτεια 2021. Εκεί, την υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σάμης, κ. Γεράσιμος Μονιάς Νέτης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Αριστέα Αμίτση. Την κα. Σακοράφα συνόδευαν οι συνεργάτες της κ. Σ.Θεοδωρόπουλος και κ. Κ.Μπιτσάνης. 

Ο Δήμαρχος, κ. Μονιάς ενημέρωσε την κα Σακοράφα για αρκετά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Δήμος μας από τις πρώτες κιόλας μέρες της σύστασης του όπως οι πλημμύρες της Αγίας Ευφημίας, το πέρασμα του Μεσογειακού Κυκλώνα “Ιανού” με τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε σε όλες τις δημοτικές ενότητες, αλλά και την υγειονομική κρίση με την Πανδημία του Covid 19 που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο και έχει επηρεάσει τόσο την παγκόσμια όσο και την τοπική οικονομία. Ακόμη, έγινε αναφορά στις καθυστερήσεις που προκαλούνται στην αποκατάσταση των ζημιών, συνέπεια γραφειοκρατικών εμπλοκών και του μη αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου. Αποκαταστάσεις που αφορούν ιδιώτες, επιχειρήσεις, καθώς και αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ζωικό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή. Τέλος, μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της υποστελέχωσης του Δήμου που αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειες ανάπτυξης και ευημερίας ενός τόσο νεοσύστατου Δήμου όπως ο Δήμος Σάμης, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις μετά τη διάσπαση.

Η κα. Σακοράφα και οι συνεργάτες της άκουσαν με ενδιαφέρον τα όσα τους είπαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δήλωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό του Δήμου Σάμης σε ένα πλαίσιο στήριξης και συνεργασίας για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ο Δήμαρχος, λίγο πριν την αναχώρηση της, προσέφερε στην κα Σακοράφα ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι νωρίτερα η κα Σακοράφα είχε επισκεφθεί τις πολύπαθες  από τον Μεσογειακό Κυκλώνα “Ιανό” περιοχές Άσσου, Πυλάρου καθώς επίσης και την παραλία του Μύρτου.

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

πηγη  kefaloniamagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου