Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Καππάτος: Τι απαντάει για τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ

 Την Κυριακή 30 Μαΐου επισκέφθηκα με τον Δήμαρχο Σάμης κ. Μάκη Μονιά, περιοχές του Δήμου Σάμης που είχαν υποστεί καταστροφές από τον κυκλώνα «Ιανό». Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ακούσουμε και να συναντηθούμε με επαγγελματίες και κατοίκους στην Αγία Ευφημία και την Άσσο, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και να δούμε από κοντά ποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.

Στην Αγία Ευφημία συναντήσαμε την Αντιδήμαρχο Πυλάρου κ. Αμαλία Αλυσανδράτου, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Παναγή Ζαφειράτο, κατοίκους και επαγγελματίες οι οποίοι εξέθεσαν τις απόψεις τους, ζώντας καθημερινά τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία αποζημιώσεων, οι οποίες θα καταβληθούν σε όλες τις έγκυρες αιτήσεις.

Τα κύρια προβλήματα είναι η αντιπλημμυρική προστασία και ο καθαρισμός του λιμένα της Αγίας Ευφημίας. Καθώς πρόκειται για έργα μεγάλου προϋπολογισμού, η Κυβέρνηση ενισχύει το Δήμο Σάμης, όπως έχει ήδη γίνει με τη μελέτη του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας Πυλάρου (1.600.000 ευρώ) και την ανεύρεση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση της γέφυρας του Χειμωνικού και του δρόμου προς την παραλία του Μύρτου. Σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια ενίσχυσης με ένα σημαντικό ποσό για τον καθαρισμό και επισκευή του βραχίονα του λιμένα (περίπου 1.000.000 ευρώ). Σε ότι με αφορά καταβάλλω προσπάθεια για την όσο καλύτερη συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και κεντρικών Υπηρεσιών, ώστε να ολοκληρωθούν οι πρόδρομες διαδικασίες μελετών και εγκρίσεων.

Ακολούθως μεταβήκαμε στην Άσσο όπου συναντηθήκαμε με τον Αντιδήμαρχο Ερύσσου κ. Γεράσιμο Ποδαρά, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Χρήστο Κοκκόλη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Σάμης κ. Παναγή Κοκκόλη, κατοίκους και επαγγελματίες. Η κατάσταση στον οικισμό είναι εμφανώς βελτιωμένη και με χαρά είδα ότι η Άσσος ξεπερνά τις έκτακτες ανάγκες της. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για αναπτυξιακά ζητήματα της Άσσου όπως οι χώροι στάθμευσης και ο βιολογικός καθαρισμός.

Τέλος με τον Δήμαρχο κ. Μονιά επισκεφθήκαμε τη γέφυρα του Χειμωνικού όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες, με την ΜΟΜΚΑ να εγκαθιστά προσωρινή γέφυρα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τους αιρετούς, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν τους τελευταίους μήνες. Είχαμε μάλιστα την ευκαιρία να δούμε την Εθελοντική Ομάδα Πυλάρου να εκτελεί εργασίες καθαρισμού του λιμένα της Αγίας Ευφημίας. Ο νεοσύστατος Δήμος Σάμης ξεκίνησε την πορεία του διαχειριζόμενος μια μεγάλη καταστροφή και για αυτό η Κυβέρνηση αναλαμβάνει όσες πρωτοβουλίες χρειάζονται για την ενίσχυσή του.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου