Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                              ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8 ΩΡΟ

 

  Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 3/6/21 απαιτώντας να μην περάσει η κατάργηση του 8ωρου μετά από 101 χρόνια από την καθιέρωσή του στη χώρα μας. Να μη νομιμοποιηθεί η ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα με τα 10ωρα και 14ωρα ωράρια εργασίας ούτε να επεκταθεί και στο Δημόσιο όπως έγινε και το 2010 με την αύξηση του ωραρίου από 37,5 ώρες την εβδομάδα σε 40.

  Συναδέλφισσες- οι,

το νομοσχέδιο αυξάνει τις ετήσιες ώρες νόμιμης υπερωρίας σε 150 από 96 στη βιομηχανία και από 120 στις υπηρεσίες ετησίως. Τα διαλείμματα εργασίας μετατρέπονται υποχρεωτικά σε χρόνο που δε συμπεριλαμβάνεται  στο ωράριο. Σε άλλο άρθρο του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι ο εργοδότης μπορεί να μην επαναπροσλαμβάνει εργαζόμενο που η απόλυσή του έχει κριθεί παράνομη από τα δικαστήρια , αλλά να δώσει πρόσθετη αποζημίωση 3 μηνιαίους μισθούς μέχρι διπλάσιο της νόμιμης αποζημίωσης αν το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση του εργοδότη και ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του εργαζόμενου.

  Σε άλλο άρθρο ρυθμίζεται, αν η επιχειρησιακή ΣΣΕ ( η ΣΣΕ που υπογράφει το Σωματείο της επιχείρησης) είναι χειρότερη από την ΣΣΕ που υπογράφει το αντίστοιχο κλαδικό Σωματείο του κλάδου που ανήκει η επιχείρηση τότε υπερισχύει η χειρότερη ΣΣΕ του επιχειρησιακού. Επίσης το κλαδικό Σωματείο δεν έχει κανένα λόγο στα ζητήματα διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

  Αν περάσει το νομοσχέδιο θα δημιουργηθεί ένας νέος τύπος εργαζόμενου που θα ζει για να δουλεύει και μάλιστα αποκλειστικά για τις ανάγκες του κέρδους των αφεντικών και όχι για την κάλυψη των άμεσα βιοτικών αναγκών του σε τροφή, στέγη, υγεία, μετακίνηση, ψυχαγωγία. Για πρώτη φορά συνδέεται τόσο άμεσα η παροχή της εργασίας με τις ανάγκες της επιχειρηματικής δραστηριότητας , που προωθείται και στον τομέα της υγείας. Θέλουν νοσοκομεία – επιχειρήσεις με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα μέχρι την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας.

   Γι’ αυτό το Σωματείο μας αγωνίζεται για Δημόσια και Δωρεάν υγεία και την ενίσχυση του ΓΝΚ με όλες τις ειδικότητες και ιδιαίτερα άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων, παθολόγων, πνευμονολόγων και εντατικολόγων για ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΘ .

  Στεκόμαστε μετωπικά απέναντι στο νομοσχέδιο και την κυβερνητική πολιτική. Μας κήρυξαν τον πόλεμο , θα απαντήσουμε δυναμικά και εξεγερτικά!             

  Τα μέτρα αυτά είναι στη φαρέτρα του κεφαλαίου και της ΕΕ, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγική τους και όχι απλά νεοσυντηρητική ιδεοληψία. Γι’ αυτό και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν απεργοκτόνους νόμους , έβαλαν τις βάσεις για τη «διευθέτηση» δηλαδή επέκταση του χρόνου εργασίας με συνεννοήσεις εργοδοτών  ενώσεων εργαζομένων.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-        Να μην περάσει ο νόμος Χατζηδάκη στο σύνολό του .

-        Μείωση του χρόνου εργασίας με αύξηση αποδοχών. Άμεσα 30ωρο , 5νθήμερο με 6ωρες βάρδιες το 24ωρο στα νοσοκομεία.

-        Σταθερή δουλειά για όλους και μονιμοποίηση των επικουρικών , των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και όλων των συναδέλφων με ΙΔΟΧ συμβάσεις.

-        Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό , ως εργατικό ατύχημα.

-        Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας για την εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος.

-        ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘ για την υγειονομική κάλυψη του ντόπιου πληθυσμού αλλά και των τουριστών που έχουν μειωθεί δραματικά στην Κεφαλονιά ενώ έχουν αυξηθεί στην Κέρκυρα και στη Ζάκυνθο που τα νοσοκομεία τους έχουν και λειτουργούν ΜΕΘ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3-6-21 στις 10:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ. 

 

                       Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου