Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Δελτίο τύπου

 


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, η εκδήλωση των πολιτιστικών συλλόγων "Το Φανάρι" & " Το Ριφόρτσο", προς τιμήν της κας Ντίνας Σταθάτου - Σπαθή, της "Κεφαλονίτισσας" ηθοποιού του θιάσου Λογοθετίδη. Μιας ηθοποιού η οποία, είχε συμμετάσχει σε τέσσερις ταινίες και δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, όχι μόνο με τον αξεπέραστο Λογοθετίδη, αλλά και με τον πασίγνωστο Αιμίλιο Βεάκη, τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Θάνο Τζερενάλη, Στέφανο Στρατηγό, Βασίλη Πρωτοπαππά, τις Ίλυα Λιβυκού, Κατερίνα Ανδρεάδη, Σμάρω Στεφανίδου, Χάρις Καμίλη κα. Ο Αλέκος Σακελλάριος έγραφε ρόλους για αυτήν.

 Ήταν μια νοσταλγική & συγκινητική βραδιά, κάτι που αποδείχθηκε από την θερμή ανταπόκριση του κοινού, το οποίο "πλημμύρισε" την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Αγίας Ευφημίας. Δεκάδες θεατών έμειναν στον χώρο, μετά το πέρας της βραδιάς και συνέχισαν να τραγουδούν, συνοδεία του πιάνου, απολαμβάνοντας το κέρασμα του συλλόγου της Αγίας Ευφημίας. Η εκδήλωση αυτή, ήταν ένα "διακόνημα" , μια σπουδαία αναμόχλευση αναμνήσεων, όπου τιμήθηκε η 97χρονη ηθοποιός  στην ιδιαίτερη πατρίδα της (την Κεφαλονιά) και μάλιστα εν ζωή. Η ίδια έλαμψε με την παρουσία της, μαζί με τα δυο της παιδιά Παύλο & Ρουμπίνα, απόλαυσε το θερμό χειροκρότημα του πλήθους που είχε κατακλύσει την αίθουσα, ενώ στο τέλος, όρθια και κατασυγκινημένη, ευχαρίστησε  τους συντελεστές και τους παρευρισκόμενους. 

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος του συλλόγου Αγίας Ευφημίας "Το Φανάρι" κα Μουστάκη, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Δήμου Σάμης κος Καλλιβωκάς και Πυλάρου κα Αμίτση και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού, Ιστορικού, Λαογραφικού συλλόγου "Το Ριφόρτσο" Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κος Ορέστης Καππάτος, ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό του Προέδρου κου Διονύση Φωκά.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Δήμου Σάμης κος Σπαθής , (επιπλέον των αναφερθέντων Αντιδημάρχων), ο περιφερειακός σύμβουλος κος Γαλιατσάτος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά κος Νικόλαος Φαραντούρης, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών κα Λεώνη Δάλλα, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίας Ευφημίας κος Ζαφειράτος, ο Πρόεδρος των Απανταχού Δηλινάδων κος Κουνάδης, οι κες Πολλάκη & Παπαναστασάτου , Αντιπρόεδρος & γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου "Παναίτ Ιστράτι" αντίστοιχα, ο πρόεδρος ΕΕΦΙΕ και μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά κος Μιχελής. Έκπληξη της βραδιάς, η παρουσία του ανιψιού του Σουγιούλ, κου Αλκαίου Σουγιούλ.

Ο ομιλητής Γεράσιμος Καταπόδης (ο οποίος τον Γενάρη του 2022 ενεργοποίησε το "Ριφόρτσο" για την Ντίνα Σταθάτου) ήταν συγκλονιστικός. Μεταξύ άλλων ανέφερε : "Μπορούμε να αποκαλέσουμε την κα Σταθάτου , ως την κυρία με την βελούδινη ζωή. Για όσα προσέφερε στον πολιτισμό και την τέχνη. Για το ήθος, την ταπεινότητα και την αλήθεια, που τόσο απλόχερα μας χάρισε, μέσα από τους ρόλους της" . Το φιλμ, το οποίο συγκίνησε και χειροκροτήθηκε, περιελάμβανε μοναδικό φωτογραφικό υλικό από το αρχείο οικογένειας Σπαθή, αποσπάσματα από τις ταινίες της, συνέντευξη της ηθοποιού, αφίσες από τις θεατρικές παραστάσεις και ξετύλιγε νοσταλγικά, την πορεία της στη ζωή και στην τέχνη. Ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Σουγιούλ ήταν η καταπληκτική μαέστρος και σοπράνο Χριστίνα Ρόκκου, ενώ στο πιάνο συνόδεψε ο εξαίρετος Γιώργος Κωνσταντινίδης. Δυο καλλιτέχνες που έντυσαν μουσικά την υπέροχη βραδιά, ερμηνεύοντας μάλιστα και το "Μουράγιο" , από τις σπάνιες φορές που έχει ακουστεί αυτό το τραγούδι.

Για τη δημιουργία του φιλμ, εκτός τους Ορέστη Καππάτο και Γεράσιμο Καταπόδη, συνέβαλαν οι : Κώστας Φραγκιάς - κινηματογράφηση, (ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση) Ηλίας Φλωράκης - μοντάζ, Ανδρέας Παπαγιαννάκης - αφήγηση, Γιώργος Κωνσταντινίδης & Χριστίνα Ρόκκου - μουσική επένδυση . Χορηγός εκδήλωσης ήταν ο κος Δανιήλ Φωκάς , εκ μέρους του ομίλου εταιρειών του, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Τέλος , ευχαριστούμε την πρόεδρο κα Μουστάκη για την άψογη οργάνωση, τους Λάμπρο Τζάνη, Σπύρο Σακαλή , τις Άννα Γαλιατσάτου & Άρτεμη Μωραΐτου για την πολυεπίπεδη συνδρομή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου