Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 


Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Τη 3η του Σεπτέμβρη του 1974, η Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μιλά για την «Αλλαγή» έπειτα από τη χούντα των συνταγματαρχών, τη τραγωδία της Κύπρου και τη μέχρι τότε επικράτηση της συντηρητικής παράταξης.

Στόχος του Κινήματος, είναι η δημιουργία Πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, Πολιτείας ταγμένης στην προστασία του έθνους και στην υπηρεσία του λαού. Η Εθνική Ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη Λαϊκή Κυριαρχία, με τη Δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ' όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν. 

Μέσα σε μόλις εφτά χρόνια από τη επαναστατική για την εποχή της «Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη», το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Ανδρέα Παπανδρέου φτάνει στον θρίαμβο στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981 και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ήταν η αρχή μιας κυβερνητικής πορείας που σημάδεψε τη Μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

Πρωταγωνιστές στην φετινή επετειακή εκδήλωση συμπλήρωσης των 48 ετών από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ζάππειο, είναι οι νέοι και οι κοινωνικοί προβληματισμοί τους. Παρόντες από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς & Ιθάκης, ο Λευτέρης Κρητικός και η Κρήτη Θωμάτου, ο Βιοχημικός - Μοριακός Βιολόγος, Γιώργος Βαρθολομάτος και το μέλος της Κ.Π.Ε. Χρήστος Δημτσιούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου