Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ρεπορταζ απο Ατρο

Στελλάτος Ελευθέριος πρόεδρος Ε. Ε. Τ. Β. Α. Πόρου Κεφαλληνίας
Μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης ανεβήκαμε τον ως άλλον "Γολγοθά" - - δρόμο- - προς την Ιερά Μονή Παναγίας της Άτρου που με την χάρη της μας βοήθησε να ανεβούμε αυτό το όνειδο και να φθάσουμε ασφαλείς στο μοναστήρι και μετόχι της για να εορτάσουμε το γενέθλιο της και να την ευχαριστήσουμε που μας σκέπει με την αγάπη της και την ευσπλαχνία της. Πραγματικά τα λόγια ωχριούν για τη κατάσταση του δρόμου. Είναι μη αποδεκτό και συγχρόνως λυπηρό το γεγονός ότι η πρόσβαση σε ένα μνημείο πανιόνιας πολιτιστικής κληρονομιάς καθίσταται σχεδόν απροσπέλαστη. Ενώ η προσέγγιση αυτού του μακραίωνου φάρου του πολιτισμού και της ορθοδοξίας που δεσπόζει αγέρωχα στο πέρασμα των αιώνων πάνω από τον Πόρο να επαφίεται στη νεότητα του εκάστου (δλδ ως νέος να πάει με τα πόδια 4,5χλμ δρόμο στο βουνό με τις βραχόμαζες να είναι διασκορπισμένες παντού με κίνδυνο να πάθει κανένα διάστρεμμα) είτε στην οικονομική ευρωστία του αν έχει στη κατοχή του κάποιο τζιπ 4χ4 ή αγροτικό για να μπορεί να μεταβεί στη θεία δοξολογία και να μετέχει στα μυστήρια της εκκλησίας μας.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω το θεάρεστο έργον που προσφέρει αγόγγυστα στο ποίμνιο και τη Μονή ο Ηγούμενος της. Όσοι ανέβηκαν είδαν ιδίοις όμμασι το έργο του. Να τον έχει ο Θεός καλά τον Ηγούμενο της πατέρα Δανιήλ Ζωγράφο, τον πατέρα Νεκτάριο μοναχό της μονής και τους υπόλοιπους κατοίκους Πόρου-Τζαννάτων - Ρίζας - Αφραγιά- Αγίας Ειρήνης - Καμπιτσάτων - Ανδρεολάτων - Καπανδρίτι-Πάστρας-Σκάλας που με τα αγροτικά τους και με το αγροτικό του Ηγούμενου ανεβοκατέβαζαν τον κόσμο με ότι κόστος εμπεριέχει αυτό για τα αυτοκίνητα τους και για το υστέρημά τους. Η Ιερά Πανήγυρις ακόμη και με όλες τις δυσκολίες του δρόμου έσπασε ρεκόρ προσέλευσης πιστών και επισκεπτών!!!
Ως κατακλείδα ο λαός του Ελειού θέλησε με αυτή του την κίνηση να δείξει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον αποκόψει από τη θρησκεία του και την ιστορία του και ότι θα μάχεται μέχρι να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς την Ι. Μ. Ατρου. Δοθείσης της ευκαιρίας αν δεν βρίσκουν ακόμη δασολόγο για το δρόμο της Άτρου προτίθεμαι να βρω εγώ δασολόγο και να καλύψω τα έξοδα του για να ολοκληρωθεί! Και αν δεν βρίσκουν τα κονδύλια υλοποίησης να μου δώσουν τη δυνατότητα να βρω δωρητές για την αποπεράτωση του δρόμου.
Στελλάτος Ελευθέριος πρόεδρος Ε. Ε. Τ. Β. Α. Πόρου Κεφαλληνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου