Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Έφυγε από τη ζωή η Τασία Ευθυμιάτου-Αλισανδράτου

 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ 

Έτος Ιδρύσεως 1975 - Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 

 

 

Έφυγε από τη ζωή η Τασία Ευθυμιάτου-Αλισανδράτου 

 

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, στο σπίτι της στην Αθήνα, η Κεφαλονίτισσα φιλόλογος και μεταφράστρια Τασία Ευθυμιάτου-Αλισανδράτου, τακτικό μέλος και ευεργέτις της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών. 

Η Τασία Ευθυμιάτου-Αλισανδράτου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία, και ασχολήθηκε επί δεκαετίες με τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας και τη μετάφραση βιβλίων της γαλλόφωνης Γραμματείας. Μαζί με τον σύζυγό της, τον αείμνηστο διακεκριμένο φιλόλογο και νεοελληνιστή Γιώργο Γ. Αλισανδράτο, υπήρξαν πάντοτε αρωγοί στην επιστημονική και πολιτιστική ζωή της Κεφαλονιάς. Δάσκαλοι και οι δύο τους, είχαν πάντοτε κατά νου τη διαφύλαξη και τη διάδοση του επτανησιακού πολιτισμού στις μελλοντικές γενιές. 

Μετά τον θάνατο του Γιώργου Γ. Αλισανδράτου (2004), και μέχρι τις τελευταίες της ημέρες, η Τασία Ευθυμιάτου-Αλισανδράτου ανέλαβε  την εκδοτική φροντίδα σε σειρά βιβλίων που συγκέντρωναν θεματικά τις μελέτες του Γιώργου Γ. Αλισανδράτου, και κυκλοφόρησαν από το Μουσείο Μπενάκη. Έργο επίπονο και σχολαστικό, στο οποίο είχε αφιερωθεί με ζηλευτή επιμέλεια. 

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για την απώλεια του εκλεκτού μέλους της Εταιρείας Τασίας Ευθυμιάτου-Αλισανδράτου, η οποία πάντοτε ήταν παρούσα και ενεργός στα συνέδρια και τις εκδηλώσεις της Εταιρείας, αλλά και ευεργέτις, με πολλούς τρόπους, στο σύνολο των δράσεών της. Εκφράζουν επίσης τα θερμά συλλυπητήριά τους στους συγγενείς της εκλιπούσης. 

 

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου