Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

 Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής

Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Αργοστόλι, 10/9/2022

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, καταθέτει στο δημόσιο διάλογο τις προτάσεις του για την προστασία της πρώτης κατοικίας για τα πληττόμενα νοικοκυριά από τους πλειστηριασμούς και τη ρύθμιση των οφειλών για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ.

Ήδη ξεκίνησε η καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κινήματος. Στη ψηφιακή πλατφόρμα https://digitalsociety.gr/prostasia-katoikias ανοίγει η διαβούλευση με τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να διαβάσουν αναλυτικά τη δέσμη προτάσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής και να καταθέσουν τη γνώμη τους.

Συγκεκριμένα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κίνημα Αλλαγής προτείνει:
➡Άμεση αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τα φτωχά και πληττόμενα νοικοκυριά, τα οποία θα προσδιοριστούν με βάση συγκεκριμένα και ρεαλιστικά κριτήρια χαμηλού εισοδήματος και μεγέθους κατοικίας, με βάση τον Ν. 3869/2010.
➡Ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη σε εφορία -ΕΦΚΑ, με κίνητρα για όσους τηρούν τη ρύθμιση (30% μείωση του συνολικού χρέους).
➡Βελτίωση των προτεινόμενων όρων αμοιβαίου διακανονισμού μεταξύ τράπεζας και οφειλέτη και εξάντληση της δυνατότητας για αριθμό δόσεων ως και τις 240, ώστε να λαμβάνεται υπόψη η δυσμενής οικονομική συγκυρία και η συνακόλουθη έλλειψη ρευστότητας, αλλά και να τηρείται η ρύθμιση.
➡Αναβάθμιση του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος με τη θέσπιση κινήτρων για ουσιαστική συμμετοχή των τραπεζών και των εταιρειών που αποκτούν τις απαιτήσεις τους (ΕΑΑΔΠ) για παροχή, στο πλαίσιο των αρχών του Κώδικα, αιτιολογημένων και ενδεδειγμένων προτάσεων ρύθμισης. 
➡Πρόβλεψη προσφυγής των δανειοληπτών σε μία ανεξάρτητη βαθμίδα (Συνήγορο του Καταναλωτή, Τραπεζικό Διαμεσολαβητή ή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους) προκειμένου να επιδιωχθεί περαιτέρω η διευθέτηση της οφειλής και να εξεταστεί η βιωσιμότητα ή μη της προτεινόμενης από την τράπεζα ή την ΕΑΑΔΠ ρύθμισης.
➡Σύσταση Φορέα Απόκτησης και Εκμίσθωσης Ακινήτων για υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης, ο οποίος δεν θα διασφαλίζει μόνο την παραμονή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην κατοικία τους, μέσω ενός -επιδοτούμενου μάλιστα για τα ευάλωτα νοικοκυριά- μισθώματος, αλλά και τη μέσω της καταβολής μισθώματος αποπληρωμή της αξίας της και επαναγορά της. 
➡Αντιμετώπιση ιδιαιτέρων προβλημάτων και εστιών υπερχρέωσης, όπως των δανείων σε ελβετικό φράγκο, με την ισομερή και δίκαιη, 
ανάμεσα στον δανειολήπτη και την τράπεζα, κατανομή του κινδύνου από την απρόβλεπτη ανατροπή της συναλλαγματικής ισοτιμίας.  
➡Παροχή δυνατότητας στον οφειλέτη, πριν πωληθεί το δάνειό του, να το αγοράσει ο ίδιος (δικαίωμα προαίρεσης), σε τιμή που θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα και του πιστωτικού ιδρύματος. Η ίδια υποχρέωση θα ισχύσει, μεταβατικά, για εταιρίες απόκτησης απαιτήσεων όσον αφορά τα δάνεια που έχουν ήδη πωληθεί. Παροχή δυνατότητας, επίσης, σε αγρότες-κτηνοτρόφους να διατηρούν ένα ποσοστό της αγροτικής γης που έχει κατασχεθεί, ως μοναδικό μέσο επιβίωσης.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέσπισε ήδη από το 2010 πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας και των ευάλωτων νοικοκυριών. Οι κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Ν.Δ. φρόντισαν να το καταργήσουν, για να επιτρέψουν στα ξένα funds μόνο για το 2022 να έχουν προγραμματίσει 34.000 πλειστηριασμούς. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κίνημα Αλλαγής, για ακόμα μια φορά αποδεικνύει με τις θέσεις και τις προτάσεις του ότι είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που νοιάζεται για τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου