Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Νίκος Φαραντούρης: Μικρόψυχη και τοξική η δήλωση Μητσοτάκη για την παραίτηση Τσίπρα

 

Νίκος Φαραντούρης: Μικρόψυχη και τοξική η δήλωση Μητσοτάκη για την παραίτηση Τσίπρα

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του -μέχρι πρότινος- προέδρου του κόμματος, Νίκος Φαραντούρης, μίλησε στην εκπομπή “Live News” για τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κουμουνδούρου μετά την απόφαση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι ανθρώπινες στιγμές αυτές, που μας γεμίζουν θλίψη και δε νομίζω ότι σε αυτήν τη φάση αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με οτιδήποτε άλλο. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μια πολύ γενναία απόφαση, είναι ένας άνθρωπος με βαθιά ενσυναίσθηση και ενσυνείδηση. Πήρε μια απόφαση που τον τιμά», είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Σε αυτές τις στιγμές είναι ανθρώπινο, άνθρωποι που συνδέθηκαν μαζί του να είναι δίπλα του. Ο Αλέξης Τσίπρας εκτός του ότι θα μας λείψει, δε θα μας λείψει το επόμενο χρονικό διάστημα στα πολιτικά πράγματα που τόπου, το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως γιατί γνωρίζω ότι το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα δεν εξαντλείται στη θητεία του ως πρωθυπουργού ή ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Έχει μάθει στα δύσκολα»

Σύμφωνα με τον κ. Φαραντούρη: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μάθει σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Να αναλογιστούμε το ποιόν του ανδρός. Ξεκίνησε από ταπεινά και έφτασε ψηλά χωρίς σαν είναι προϊόν οικογενειοκρατίας και διαπλοκής. Πίστεψε σε ιδέες και μπόρεσε να τις μεταδώσει με τον ενθουσιασμό που τον διακρίνει. Αυτές οι ιδέες τον έφτασαν να ηγηθεί ενός κόμματος κυβερνητικού και να αναλάβει και τα ηνία της χώρας (…) Το εκλογικό σύστημα ηττήθηκε, οι ιδέες δεν ηττήθηκαν», είπε και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε στην ιστορική του διαδρομή και υπό αρκετά δύσκολες και δυσκολότερες συνθήκες, ότι μείνει ενωνόμενος παρά το γεγονός ότι κάποιοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το σκάφος».

«Μικρόψυχη η δήλωση Μητσοτάκη»

«Δε συμμερίζομαι καθόλου αυτά που ακούστηκαν μετά τη γενναία παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και θεωρώ αρκετά μικρόψυχη τη δήλωση του εν ενεργεία πρωθυπουργού της χωράς, ο οποίος απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο βρήκε μόνο σχόλια τα οποία κατέκρινε, τοξικά. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν εξόχως μικρόψυχη και τοξική», τόνισε.

Όσο για το αν ο ίδιος σκοπεύει να είναι υποψήφιος πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ:  «Δεν είναι κάτι που είχα σκεφτεί. Είναι πρόωρη η συζήτηση. Αυτήν την στιγμή προέχει να συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος, να εκλέξει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και κατόπιν να δρομολογηθούν γρήγορα οι διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου. Η προίκα που μας αφήνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεγάλη, πλούσια και ακριβή και έχουμε υποχρέωση να την τιμήσουμε».

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου