Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Στο ναυάγιο που συνέβη την Τετάρτη 14-6-23, 47 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Πύλου μετράμε ήδη δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους.  Οι διασωθέντες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες ξεπερνούσαν τα 750 άτομα, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά, που ταξίδευαν στα αμπάρια του σαπιοκάραβου. Ενδεικτικό της τραγωδίας είναι ότι σχεδόν όλοι οι διασωθέντες ήταν άντρες που ταξίδευαν στο κατάστρωμα.                            

Με αυτά τα δεδομένα, ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά μιας και μιλάμε για εκατοντάδες ακόμα αγνοούμενους.

Ένα ακόμα ναυάγιο που μόνο θλίψη μπορεί να γεμίσει όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος. Θλίψη αλλά και οργή, όταν συλλογίζεσαι την πυκνότητα αυτών των "δυστυχημάτων". Γιατί αυτό το ναυάγιο είναι μέρος του διαχρονικού εγκλήματος που συντελείται στα νερά της Μεσογείου, στα νερά του Αιγαίου με θύματα τους ξεριζωμένους που προσπαθούν να σωθούν από τους πολέμους, από τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Πολέμους που υποκινούνται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που ισοπεδώνουν χώρες και φέρνουν σε απόγνωση τους λαούς. Τους φέρνουν σε τέτοια απόγνωση που, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη Σκύλλα, πέφτουν στη Χάρυβδη των διακινητών ανθρώπινων ψυχών.

Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα !

Δεν μπορούμε να θεωρούμε «κανονικότητα» τη μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα νεκρών, να πνίγονται εκατοντάδες νέοι άνθρωποι, γυναίκες, μικρά παιδιά δίπλα μας και εμείς να «κοιτάμε τη δουλειά μας». Χτίζουμε τείχος προστασίας των κατατρεγμένων ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Αναδεικνύουμε τους πραγματικούς ενόχους αυτών των εγκλημάτων που είναι οι ίδιοι που προξενούν και τα δικά μας δεινά. 

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-6-23, 19:30 ΜΜ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

                      ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                                           ΒΙΛΛΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου