Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Προς κάθε υπεύθυνο. Θεμα ρευματολογου

 


Αθανασία Γκιάφη

. 
Προς κάθε υπεύθυνο.
Έκκληση βοήθειας για ρευματολόγο στο νησί μας.
Να σας συστηθώ: Με λένε ινομυαλγία, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, συστηματικό ευρυθηματώδη λύκο, συστηματική σκλήρυνση (σκλυρόδερμα), αγγειίτιδα, αγκυλωτική σπονδυλαρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, ρευματικό πυρετό, οσφυαλγία, αυχεναλγία και πολλά άλλα ονοματα εξωαρθρικών παθήσεων ρευματισμού και μεταβολικών παθήσεων οστών . Αν δεν με γνωρίζετε, δεν είναι δικό σας λάθος, αλλά του συστήματος,. Το οποίο θεωρεί ότι σε ένα νησί με 36.064 κατοικους και ποσοστό το οποίο φτάνει το 27% των ενήλικων στο γενικό πληθυσμό της Ελλάδος, διαγνωσμενοι από ρευματικές παθήσεις, εμείς δεν έχουμε δει τόσα χρόνια ρευματολόγο. Με λίγα λόγια ένας στους τέσσερις Έλληνες παρουσιάζει κάποια ρευματική πάθηση. Στους 36.000 κατοικους της Κεφαλονιάς αναλογούμαι 9.720 ασθενεις, από τους οποίους έχουμε πρόσβαση σε ρευματολόγο ελάχιστοι από εμάς, μιας και πρέπει να μεταφερθούμε στην Πάτρα.
Τα αποτελέσματα όταν δεν διαγνωστεί μια ρευματική πάθηση είναι οδυνηρά, μιας και χαλάει η ποιότητα ζωής του ασθενή. Δεν μπορεί να εργαστεί, δεν είναι παραγωγικός, δεν γίνετε πάντα πιστευτός από το περιβάλλον και τους οικείους του, μιας και δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος τον λόγο για τον οποίο υποφέρει και πολλές φορές περνάει μπουλινγκ δίχως να έχει την δύναμη να αντιδράσει. Ναι, δυστυχώς είναι αλήθεια, συμβαίνει και φυσικά είναι κάτι που έχω βιώσει και η ίδια από ανώτερους μου σε προηγούμενη δουλειά μου. Όλα τα παραπάνω, δίχως ιατρική διαγνωση και θεραπεία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απομόνωση και εντέλει στην κατάθλιψη. Όπως προσέξατε γράφω στον Α πληθυντικό. Πάσχω από ινομυαλγία περίπου 18 χρόνια. Δίχως διάγνωση από το 2005 έως το 2015, γιατί πήγαινα από γιατρό σε γιατρό, αλλά δεν γνώριζα ότι θα πρέπει να με δει ρευματολόγος. Το 2015 πήγα στο ριο όπου διαγνώστηκα και προστέθηκε και η σπονδυλαρθρίτιδα, όπου ξεκίνησα και αγωγή. 8 χρόνια μετά, επιτέλους είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Μπορείτε να διανοηθείτε πόσα χρόνια ποιοτικής ζωής έχασα από τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, την καθημερινότητα μου; ο λόγος λοιπόν που κάνω έκκληση για ρευματολόγο στο νησί μας είναι για να μην το ξαναπεράσει κανείς και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με αυτό τον τρόπο πολύ κόσμο ο οποίος δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός νησιού.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για οποιοδήποτε ενέργεια ως προς το θέμα αυτό, την κατανοηση και την προσπάθεια της επίλυσης του. Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα και προσδοκώ στην ευαισθησία παντός υπεύθυνου για την καλυτέρευση της ζωής πολλών συνανθρώπων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου