Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Η κυβέρνηση έκλεισε τα πρώτα σχολεία (ΤΑΔ) στην Κεφαλονιά.




















Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010




ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.gr  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση έκλεισε τα πρώτα σχολεία (ΤΑΔ) στην Κεφαλονιά.
Θα αφήσουμε να περάσει έτσι; Αν ναι, τα υπόλοιπα έχουν σειρά…
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το κλείσιμο των ΤΑΔ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που γίνεται με όρους μνημονίου και δημοσιονομικής πειθαρχίας. Η ΝΔ δια της απουσίας αντίδρασης και μέσω της πρακτικής που εγκαινίασε ο νέος δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης έβαλε πλάτη. Όπως έκαναν και οι νυν τοπικές διοικήσεις, παρουσίασε το ζήτημα σαν μια διαχειριστική υπόθεση που αγγίζει απλώς τη μεταφορά των μαθητών – η οποία συνέβαλλε να μετακυλιστεί στις πλάτες δήμου και γονιών. Δε στηρίχθηκε από κανέναν τους η πρόταση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, των Συλλόγων Γονέων, των μαθητών, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, τα θέματα της παιδείας να έρθουν επειγόντως για

 συζήτηση στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Μόνο ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στήριξε αυτή τη θέση. Την επομένη της συνεδρίασης ανακοινώθηκε το κλείσιμο…
Το αιτιολογικό της σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΔΜΘ βάζει στο κέντρο τη σχέση κόστους – λειτουργίας, την αναλογία μαθητών – καθηγητών, τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, τη μετακύλιση του κόστους των μεταφορών και όλων των άλλων δαπανών από το κράτος. Είναι στη βάση του το ίδιο αιτιολογικό για την αναμενόμενη κατάργηση – συγχώνευση μιας σειράς σχολείων. Ειδικά σχολεία, ΕΠΑΛ, εσπερινό, περιφερειακά, σχολεία Ιθάκης παίρνουν σειρά. Η κατάργηση των σχολείων, η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, οι ιδιωτικές επενδύσεις στην παιδεία θα έχουν σαν συνέπεια από τη μία μορφωτική εξαθλίωση για τους μαθητές και εργασιακή εξαθλίωση για τους εκπαιδευτικούς και από την άλλη νέες κρατικές χορηγίες για τα μονοπώλια και διαμόρφωση νέων πεδίων κερδοφορίας. Πρόκειται για την πρώτη πράξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Οι «δολοφόνοι» (κυβέρνηση - ΕΕ – τρόϊκα) περιμένουν την «κατανόηση» για να φέρουν απρόσκοπτα τα χειρότερα. Η συναινετική αντιπολίτευση ΝΔ – ΛΑΟΣ περιμένει ακόμη, κι όταν οξυνθεί η κατάσταση θα κλάψει για το «χυμένο γάλα». Η αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος για «μία από τα ίδια» προχωρά.

Να μην τους κάνουμε το χατίρι.

- Στις 15 Δεκέμβρη (Τετάρτη) να κλείσουν για μία μέρα τα σχολεία, μαζί με κάθε επιχείρηση και δραστηριότητα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για να μην κλείσουν τα σχολεία για πάντα. Να δώσουμε το παρόν με το ΠΑΜΕ των αγώνων και της προοπτικής 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

- Στις 16 Δεκέμβρη (Πέμπτη) στις 13.00 το μεσημέρι συγκεντρωνόμαστε στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ και πραγματοποιούμε μαζική παράσταση στα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας και σε κάθε αρμόδιο. Να πάρουν θέση οι πάντες ΤΩΡΑ.

Η τύχη των σχολείων να περάσει στα χέρια του λαού.
Αργοστόλι 11 Δεκέμβρη 2010
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος                 Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                             Γαλιατσάτος Νικόλας




Και  επειδή  έχει  διαδωθεί και  μια φήμη , για κλείσιμο  Πάστρας,  καλό  είναι να  ξέρουν όλοι ,
ότι  ούτε για  σκέψη να μην το  βάλουν!!!

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας,

    Το όνομά μου είναι Scott Richard, διευθύνων σύμβουλος της SCOTT ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ COMPANY LTD. Δίνουμε έξω τα δάνεια που κυμαίνονται από $ 1.000 έως $ 100 εκατομμύρια. Δάνεια μας είναι καλά ασφαλισμένο και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια με επιτόκιο 3%, θα χορηγούν δάνεια σε ιδιώτες και οργανισμούς με τις προθέσεις της ανακαίνισης σπιτιού, ενοποίηση χρέους, αναχρηματοδότηση και δημιουργία επιχειρηματικών σχεδίων. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: scottrichardloaninvestments1@gmail.com
    Είμαστε διεθνής εταιρεία δάνειο που έχει προσφέρει δάνεια σε διάφορους ιδιώτες και επιχειρήσεις στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και άλλα μέρη του κόσμου. Δίνουμε έξω δανείου σε δολάρια ΗΠΑ ($) και GBP (£) και οποιοδήποτε νόμισμα της επιλογής σας.

    Διαθέσιμο δάνεια που προσφέρουμε είναι,
    * Προσωπικά Δάνεια (Secure και ανασφάλιστων)
    * Επιχειρηματικά Δάνεια (Secure και ανασφάλιστων)
    * Στεγαστικά Δάνεια
    * Συνδυασμός Δάνειο
    * Φοιτητικό Δάνειο
    * Δάνειο Ενοποίηση και πολλά άλλα:

    διεύθυνση επικοινωνίας: scottrichardloaninvestments1@gmail.com

    σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή