Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΣΠ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: 6,8 εκατ. ευρώ για το παοχετευτικό δίκτυο όμβρων του Πόρου

 ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ   kefaloniapress.gr
spyros_jan300.jpgΤο αποχετευτικό δίκτυο όμβριων και λυμάτων του οικισμού Πόρου εντάσσεται με προϋπολογισμό 6.8 εκατομμύρια ευρώ στο πρόγραμμα Ε.Π.Ε.Ρ.Α.Α 2007-2013 του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε στο βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο ο Γενικός Γραμματέας  του ΥΠΕΚΑ και  υπηρεσιακοί παράγοντες σε συνάντηση που είχε μαζί τους.
                        Το έργο αυτό μελέτησε , σχεδίασε και ωρίμασε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Η πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα από τον πρώην Δήμο Ελείου- Προννων έγινε τον Δεκέμβριο του 2010 καταθέτοντας πλήρη φάκελο στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου. Επειδή όμως άλλαξε με το σχέδιο ″ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ″ η θεσμική εκπροσώπηση και δημιουργήθηκε ο νέος Δήμος Κεφαλονιάς απαιτείται  πλέον η απόφαση του νέου Δημοτικού Συμβούλιου, που θα συζητηθεί στην συνεδρίαση την Τέταρτη 16 Φεβρουαρίου.
                        Η ένταξη του έργου αυτού αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών του πρώην Δημάρχου κ. Κώστα Ζαπάντη και του Δημοτικού Συμβουλίου Ελειού Πρόννων που μαζί με τον Βουλευτή  Σπύρο Μοσχοπουλο διεκδικήσαν και πέτυχαν την ένταξη του έργου «αποχετευτικό δίκτυο Σκάλας» από το Γ' ΠΕΠ και την ένταξη του στο πρόγραμμα του Υπουργείου ΠΕΚΑ  « Ε.Π.Ε.Ρ.Α.Α.». Προϊόν αυτής της προσπάθειας είναι και η ένταξη του έργου «αποχετευτικό δίκτυο Πόρου» , ως συνέχεια του προηγούμενου . Επειδή δε ο Πόρος είναι οικισμός Γ Προτεραιότητας με βάση την κοινοτική οδηγία 91\271\ΕΟΚ,  για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αυτά τα έργα είναι επιλέξιμα και άμεσης προτεραιότητας .
                        Τα 18 χιλιόμετρα περίπου δικτύου με 5 συνολικά αντλιοστάσια,  που προβλέπεται από την μελέτη, καλύπτουν  όλη την περιοχή του Πόρου (εσωτερικό δίκτυο) και οδηγούν τα λύματα με αγωγό προσαγωγής στην κοινή εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Πόρου- Σκάλας .
                        Η σημασία του έργου στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημοσίας υγείας ,καθώς και στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής είναι τεράστια .
                        Για άλλη μια φορά η κοινή μεθοδική προσπάθεια , ακόμη και αυτούς τους χαλεπούς καιρούς , αποδίδει καρπούς προς όφελος των πολιτών που δικαιούνται και αξίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής .

 
Λέω. Βεργωτή 33, Τ.Κ. 28100 – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Τηλ. 26710 25482, Φαξ 26710 25481
Βουλής 4, Τ.Κ. 10562 – ΑΘΗΝΑ, Τηλ. 210 3235903, Φαξ 210 3706541
Url: www.spyrosmoschopoulos.gr – e-mail: spyrosmoschopoulos@gmail.comΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου