Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 Βαρύ το κλίμα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο

Λίγότερο αισιόδοξο από κάθε άλλη φορά είναι σε αυτή τη φάση το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφορικά με την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου και κυρίως αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του.

Οσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κατ ιδίαν με τον υπουργό Οικονομικών κ.Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στα μέσα της εβδομάδας, στη Βουλή, οπότε και τους ενημέρωσε σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η εντύπωση που αποκόμισαν είναι ότι "χάθηκε ο ενθουσιασμός των προηγούμενων μηνών".
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ  newscode.gr,

Ανασχηματισμός: Ολα τα ονόματα στο τραπέζι
26/02/2011 12:50


Τσουνάμι νέων μέτρων φέρνει το μνημόνιο Κομβική ημερομηνία για εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα θα πρέπει πλέον να θεωρείται η 25η Μαρτίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η εαρινή Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Αν και πολλοί μιλούν για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται περισσότερο να αποφασίσει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ανασχηματισμό της κυβέρνησης.  ΛΟΙΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  www.newscode.gr

Θα την πληρώσουν οι «συνήθεις ύποπτοι»

Με δεκατέσσερις στόχους έρχεται το μνημόνιο Νο4, προκειμένου να εξοικονομηθούν 25 δισεκατομμύρια ευρώ και να μειωθεί το έλλειμμα. Μεταξύ άλλων, θα πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι συνταξιούχοι, ενώ στις φιλοδοξίες της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σε εκτενές δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα» αποκαλύπτει τι λένε τα «ψιλά γράμματα» του αναθεωρημένου μνημονίου και ποιοι θα πληρώσουν «τη νύφη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έρχονται νέες περικοπές για δημόσιους υπαλλήλους, τραπεζικούς και συνταξιούχους, καινούργια χαράτσια στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Επιπλέον, φθηνότερα θα στοιχίζουν πλέον στους εργοδότες οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θα κάνει πανάκριβη τη θέρμανση από τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα για τους τραπεζικούς, προβλέπεται η κατάργηση του επιδόματος ισολογισμών, το οποίο αντιστοιχεί σε μεγάλο μέρος του μισθού τους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν νέες μειώσεις στα επιδόματά τους, ενώ θα μειωθούν οι υψηλοί μισθοί. Πιο αυστηρό θα γίνει το καθεστώς για τους συμβασιούχους, κάτι που μεταφράζεται σε απολύσεις και μετατάξεις. Προβλέπεται επίσης μείωση των επικουρικών συντάξεων, μείωση των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα, αναθεώρηση της λίστας με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και επανεξέταση των παροχών σε πολυτέκνους και άλλες κοινωνικές κατηγορίες.  http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου