Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ανησυχία για τη φυματίωση στην Πάτρα


Ανησυχία για τη φυματίωση στην ΠάτραΑπαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών

Να εμβολιαστούν κατά της φυματίωσης τα παιδιά μέχρι 12 ετών, που για διαφόρους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί, καλεί το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό που εχει αποστέλλει και στις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής. Σύμφωνα με τον παιδίατρο Διευθυντή του Καραμανδανειου Νοσοκομείου Παιδων κ. Γιώργο Κροκιδα, η φυματίωση είναι εδώ!Παρά την πτωτική τροπή που είχε η ασθένεια τα προηγούμενα χρόνια, αυτή επανάκαμψε μετά την αθρόα προσέλευση μεταναστών, κυρίως από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Για τον λογο αυτό οι γονείς θα πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και να εφαρμόζουν όλο το πρόγραμμα ελέγχου και εμβολιασμού κατά του ιού, όπως το συστήνουν οι ειδικοί.

Το Υπουργείο με την επείγουσα εγκύκλιό του ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να συνεργαστούν με τα κατά τόπους εμβολιαστικα κέντρα, ώστε να οριστούν οι περίοδοι μαζικού εμβολιασμού των μαθητών, για την πρόληψη εξάπλωσης της νόσου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών.

Ιδιαιτέρα στην Πάτρα με την παρουσία των χιλιάδων μεταναστών, ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος.

Επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι συμπολίτες έχουν προσλάβει για την φροντίδα των παιδιών τους και του σπιτιού τους, αλλοδαπούς κυρίως από την Ασία.

Θα πρέπει να ελέγχονται τα βιβλιάρια υγείας τους εφ όσον βρισκονται νόμιμα στην χώρα μας και να είναι εμβολιασμένοι, αφού μπορεί να μεταφέρουν τον ιο.

Οι εμβολιασμοί διενεργούνται από όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, όπως οι Νομαρχιακές Υγειονομικές Υπηρεσίες, τα Κέντρα Υγείας και τα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα….

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου