Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΠΩΛΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ!!

Στο σφυρί ο Μύρτος;;; Είναι στις περιοχές που η κυβέρνηση θα δώσει σε ιδιώτες για αξιοποίηση; !!
myrtos_kymmata300.jpg
 εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ANTIGRAFH APO kefaloniapress.gr
 
myrtos_polisi.jpg
 
Σε 272,8 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι ανέρχεται η αξία της ακίνητης περιουσίας του ∆ηµοσίου, αλλά µόνο ποσοστό 18,11% ή 49 δισ. ευρώ είναι ελεύθερα για αξιοποίηση, σύµφωνα µε στοιχεία της Κτηµατικής Εταιρείας του ∆ηµοσίου (ΚΕ∆) που επικαλείται µελέτη του ΙΣΤΑΜΕ. Μεταξύ των ακινήτων του ∆ηµοσίου, η ΚΕ∆ διαθέτει και 598 νησιά. Από τα ακίνητα αυτά σκοπεύει τώρα η κυβέρνηση να αντλήσει εκείνα που θα πωληθούν ήθα αξιοποιηθούν µε άλλον τρόπο για την άντληση εσόδων.

Ο µελετητής Β. Μαγκλάρας επισηµαίνει ότι ο υπολογισµός των ακινήτων και της αξίας τους δεν είναι ακριβής, αλλά αποτελεί µια απλήπροσέγγιση, καθώς δεν υπάρχουν ακριβήστοιχεία για καθένα απ’ αυτά. Συνολικά υπολογίζεται ότιτο ∆ηµόσιο κατέχει 71.000 ακίνητα, τα περισσότερα µικρού µεγέθους, µε ευρεία γεωγραφική δια σπορά και µε σύνθετα προβλήµατα που πρέπει να αντιµετωπιστούν προκειµένου να αξιοποιηθούν. ΜΕ ΒΑΣΗ την αξία των ακινήτων αυτών, ποσοστό 21,8% είναι καταπατηµένο, ενώγια ποσοστό 21,66% τα στοιχεία που τεκµηριώνουν τη θέση και το µέγεθός τους είναι ελλιπή. Τέλος, ποσοστό 27,6% είναι παραχωρηµένο.

Για την αξιοποίηση ορισµένωναπό τα ακίνητα αυτά η ΚΕ∆ προκήρυξεδυο διαγωνισµούς (βλ. παραπλεύρως πίνακες), εκ τωνοποίων ο πρώτος ολοκληρώθηκε,(πίνακας 1) ενώ ο δεύτερος (πίνακας 2) είναι σε φάση επιλογής αναδόχου. Για τα ακίνητα αυτάοι σύµβουλοι θα υποβάλουν προτάσεις ανάπτυξης, ενώ τις αποφάσεις θα λάβει η ΚΕ∆.

71.000 ακίνητα κατέχει το δηµόσιο ενώ το 21,8% αυτών είναι καταπατηµένο πηγή ΤΑ ΝΕΑ
 
 ΤΑ ΝΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου