Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Νέα έκρηξη αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα!

 
Πυρηνικό φάντασμα στον ιαπωνικό ουρανό
 
Το νερό που ψύχει τον αντιδραστήρα 2 του Φουκουσίμα εξατμίστηκε, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά τη διαρροή ραδιενέργειας
Reuters, A.P., AFP
ΤΟΚIΟ. Μία ανάσα μακριά από τον πυρηνικό όλεθρο βρισκόταν χθες η Ιαπωνία, καθώς το νερό που ψύχει τον αντιδραστήρα 2 του συγκροτήματος Φουκουσίμα ντάι-ίτσι εξατμίστηκε πλήρως, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία των ράβδων ουρανίου σε εξαιρετικά επικίνδυνα επίπεδα.

Οι ιαπωνικές αρχές τόνισαν ότι μέχρι στιγμής τα ποσά ραδιενέργειας που έχουν εκλυθεί δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία, αλλά ότι στους τρεις αντιδραστήρες του συγκροτήματος βρίσκεται σε εξέλιξη τήξη του πυρηνικού καυσίμου.
Ως χθες το βράδυ, τα εσωτερικά κελύφη των αντιδραστήρων, που είναι κατασκευασμένα από πολλαπλώς ενισχυμένο σκυρόδεμα, παρέμεναν ανέπαφα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Γιούκια Αμάνο. Ομως, μετά τις τεράστιες ζημιές που υπέστη το πυρηνικό εργοστάσιο από τον σεισμό των 8,9 ρίχτερ και το τσουνάμι των 10 μέτρων την Παρασκευή, δεν υπήρχε η τεχνική δυνατότητα να προσδιοριστεί τι ακριβώς συμβαίνει στον πυρήνα των αντιδραστήρων.
Αλλεπάλληλες εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. 400% (!) αυξήθηκαν τα επίπεδα της ραδιενέργειας, το πρωί της Τρίτης, λίγες ώρες ύστερα από την τελευταία έκρηξη στον αντιδραστήρα 2.

Το γεγονός της έκρηξης επιβεβαίωσαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της εταιρείας διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού, οι οποίοι δεν θέλησαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τυχόν διαρροή ραδιενεργού υλικού.

Πάντως, αμέσως μετά την έκρηξη, μέρος του προσωπικού εκτάκτου ανάγκης πήρε εντολή να απομακρυνθεί αμέσως από την περιοχή.

Η μέτρηση των επιπέδων ραδιενεργής ακτινοβολίας στις 1.30 το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), έφθασε στις 8,217 μονάδες μέτρησης από 1,941, που ήταν 40 λεπτά νωρίτερα και πριν από τη νέα έκρηξη.

Καθησυχαστικές εξακολουθούν να εμφανίζονται οι αρμόδιες αρχές. Υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα θα πρέπει να αγγίξουν σχεδόν το 1 εκατομμύριο Μπεκερέλ, για να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες.

Λόγω των νότιων ανέμων, ραδιενεργά σωματίδια έφθασαν, ήδη, πάνω από την πρωτεύουσα Τόκιο.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως το σύστημα ψύξης του ίδιου αντιδραστήρα (Νο 2) στη Φουκουσίμα, είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ στους αντιδραστήρες Νο 1 και Νο 3 έχουν ήδη σημειωθεί εκρήξεις, αυξάνοντας έτσι τους φόβους για διαρροή ραδιενέργειας.
Φωτιά στον αντιδραστήρα 4

Το μεσημέρι της Τρίτης (τοπική ώρα) οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊτσί. «Την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιβεβαίωσε η ιαπωνική Πυροσβεστική Υπηρεσία» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Ο Γιούκιο Εντάνο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, είχε δηλώσει νωρίτερα πως πυρκαγιά εκδηλώθηκε εξαιτίας έκρηξης που προκάλεσε η συγκέντρωση υδρογόνου.

Κλειστό το διυλιστήριο της Kashima Oil Co

Κλειστό παραμένει το διυλιστήριο της Kashima Oil Co, θυγατρικής της JX Nippon Oil and Energy Corp, μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της Παρασκευής.

Εκπρόσωπος της JX δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα να έχουν σημειωθεί ζημιές στις εγκαταστάσεις διύλισης και μεταφόρτωσης της Kashima Oil, στην περιφέρεια Ιμπαράκι, βορειοανατολικά του Τόκιο, αλλά περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Δείτε σχετικό video από το αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό RT :
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου