Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η μεγάλη στιγμή των δύο «αιωνίων»

Η μεγάλη στιγμή των δύο «αιωνίων»Η ώρα έφτασε… Σχεδόν πέντε μήνες σκληρής δουλειάς, ελπίδες που κατατέθηκαν για να αυγατίσουν, όνειρα ευρωπαϊκής καταξίωσης μπαίνουν πάνω στο τραπέζι. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός πέφτουν στη μάχη των προημιτελικών της Ευρωλίγκα απέναντι στη Σιένα και την Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, φιλοδοξώντας να υπερασπίσουν όλα αυτά που προαναφέραμε. Και κυρίως τον εαυτό και την ιστορία τους.

Παράλληλα με τη March Madness του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, στην Ευρώπη είμαστε έτοιμοι και αγωνιούμε να ζήσουμε τη δική μας «τρέλα του Μαρτίου». Εντάξει, δεν είμαστε και τόσο συνηθισμένοι, διότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι προημιτελικοί για τις ελληνικές ομάδες αποτελούσαν τυπική διαδικασία, αλλά, όπως και να ‘χει, κι αυτό συγκεντρώνει μια άγρια ομορφιά. Η αφετηρία, πάντως, από την οποία ξεκινούν οι δύο «αιώνιοι» την προσπάθειά τους δεν είναι ίδια.
Οι «ερυθρόλευκοι», αν και βρέθηκαν σε πολύ πιο δύσκολη θέση στην αρχή της φάσης του Top-16 και απειλήθηκαν ακόμα και με αποκλεισμό, κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους «8», αλλά να το κάνουν και με τον καλύτερο τρόπο, κερδίζοντας το πλεονέκτημα έδρας. Και τους αρκούν τρεις νίκες στο ΣΕΦ κόντρα στη Σιένα για να βρεθούν τρίτη σερί φορά σε φάιναλ φορ, αρχής γενομένης από τον σημερινό πρώτο αγώνα κόντρα στους Ιταλούς (9 μ.μ.).
Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Ξεκίνησε ιδανικά, παρουσιαζόταν ως το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά, αλλά η ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ τον γκρέμισε στη δεύτερη θέση που τον φέρνει αντιμέτωπο με την Μπαρτσελόνα και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας… Η σειρά αρχίζει σήμερα (9.45 μ.μ.) και αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να κάνει ένα μπρέικ στους πρώτους δύο αγώνες, η τύχη του θα αλλάξει. Τα σενάρια όλα είναι πιθανά, ο Ολυμπιακός βρίσκεται καβάλα στο άλογο, ο Παναθηναϊκός θα κάνει την προσπάθειά του και όπου βγει, η ουσία είναι ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες όλη η χώρα θα κινείται σε ρυθμούς μπάσκετ.
Την ίδια στιγμή, πάντως, έγινε γνωστό ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου στο Ελληνικό. Απόφαση οριστική πάντως δεν έχει ληφθεί, διότι αν καμία από τις δύο ελληνικές ομάδες δεν προκριθεί στο φάιναλ φορ, τότε ο τελικός θα γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 8 Μαΐου.
TA ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ
(21:00 – Novasports 3): Ολυμπιακός – Σιένα
(21.30 – Novasports 7): Κάχα Λαμποράλ – Μακάμπι Τελ Αβίβ
(21.45 – Novasports 4): Ρεάλ – Βαλένθια
(21:45 – ΕΤ1): Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός
ΠΗΓΗ: SENTRAGOAL.GR  ΚΑΙ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  http://www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου