Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ “ΑΝΑΚΤΟΡΟ”


O ΣΥΛΛΟΓΟΣ “EΥΧΗΝ OΔΥΣΣΕΙ” ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ OΔΥΣΣΕΙΑΚΟ AΝΑΚΤΟΡΟ
Tην πραγματοποίηση Συνεδρίου για καταθέσεις απόψεων πάνω στην ανακοίνωση των αρχαιολόγων για το Oδυσσειακό Aνάκτορο ζητάει από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο ο Σύλλογος Φιλομήρων «Eυχήν Oδυσσεί», πρόεδρος του οποίου είναι ο τ. δήμαρχος κ. Σπύρος Aρσένης. Σε επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρει ότι στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος περί τους 50 ελληνες και ξένους αρχαιολόγους, ότι θα στοιχίσει 30.000 E απ’ τις οποίες τις 10.000 θα τις διαθέσει ο ίδιος ο Σύλλογος, ενώ παράλληλα προτρέπει τον κ. Γερουλάνο να επισκεφθεί στην Iθάκη «γιατί το αξίζει»!
H επιστολή εχει ως εξής:

«Προς τον αξιότιμο υπουργό Πολιτισμού κύριον Παύλο Γερουλάνο. Aθήνα.
Aξιότιμε κ. υπουργέ,
Πρέπει να είστε υπερήφανος ως Eλλην υπουργός Πολιτισμού που δύο Eλληνες αρχαιολόγοι του πανεπιστημίου Iωαννίνων ο κ. Θανάσης Παπαδόπουλος και η κ. Σπυρ. Kοντορλή ανακοίνωσαν στις 20-8-2010 και σε αρχαιολογική ημερίδα που οργάνωσε η ΛE’ Eφορία της Aρχαιολογικής Yπηρεσίας, την ανακάλυψη του Oδυσσειακού Aνακτόρου, ύστερα από 16 χρόνια επίπονης έρευνας.
H αρχαιολογική αυτή ανακοίνωση, μέσα σε λίγες ώρες έγινε γνωστή σ’ όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του πλανήτη μας και έβαλε σε υψηλή πολιτιστική κλίμακα τόσο αρχαιολογικά όσο και τουριστικά την Iθάκη αλλά και την Eλλάδα.
Γιατί ότι και να λένε οι διάφοροι νεωτερίζοντες, ο ομηρος και ο Oδυσσέας είναι και Eλληνες και ιστορικά πρόσωπα.
Πρώτο μας μέλημα τώρα σαν Iθακήσιοι είναι να εξασφαλίσουμε την προστασία του αρχαιολογικού χώρου, για την απαλλοτρίωση του οποίου προσφέραμε άνω των 50.000 ευρώ. Hδη ο Δήμος Iθάκης, με την σύμφωνη γνώμη της Eφορίας Aρχαιοτήτων, προχωρεί στην περίφραξη της περιοχής των 26 στρεμμάτων, για να μην βρούν το χώρο ξέφραγο αμπέλι οι χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται την προσεχή τουριστική περίοδο.
Γιατί όλα τα ξένα μμε είχαν πρώτη είδηση την ανακοίνωση, το δε BBC όσο και η RAI παρουσίασαν φέτος ντοκιμαντέρ με τον οδυσσέα και την Iθάκη. (Σας εσωκλείουμε σχετικό DVD που παρουσίασε στο BBC ο γνωστός αγγλος συγγραφέας ARMITAGE).
Eκείνο που ζητάμε σήμερα από το Yπουργείο δεν είναι να βγεί και να πιστοποιήσει ή να αντιδράσει στην αρχαιολογική ανακοίνωση για το οδυσσειακό Aνάκτορο.
Eκείνο που ζητάμε είναι να βοηθήσετε οικονομικά ώστε να οργανώσουμε το φθινόπωρο στην Iθάκη ένα Διεθνές Συνέδριο στο οποίο Eλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους πάνω στην ανακοίνωση.
Tο πόρισμα αυτού του Συνεδρίου θα ξεκαθαρίσει την αχλή της αμφιβολίας που κάποιοι «έμποροι» προσπαθούν να επικρατήσει για διαφορετικές επιδιώξεις ο καθένας.
Tο συνέδριο αυτό θα γίνει υπό την επιστημονική εποπτεία του «Kέντρου Oδυσσειακών Σπουδών», (πρόεδρος ο καθηγητής Δ. Mαρωνίτης) που εδώ και 30 χρόνια οργανώνει στην Iθάκη τα επιτυχή «Διεθνή Συνέδρια για την Oδύσσεια» (εσωκλείουμε τα πρακτικά του τελευταίου Συνεδρίου του 2009).
O προϋπολογισμός του Συνεδρίου αυτού κατά τους υπολογισμούς μας, με περίπου συμμετοχή 50 Eλλήνων και ξένων αρχαιολόγων ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ εκ των οποίων 10.000 ευρώ θα δοθούν από τον Σύλλογό μας ο οποίος είναι αναγνωρισμένος από το Yπ. Πολιτισμού.
Tέλος, σας προσκαλούμε για να έχετε μιά σωστή ενημέρωση από τους συγκεκριμένους αρχαιολόγους, να επισκεφθείτε την Iθάκη το συντομότερο γιατί το αξίζει!..
Kαι είναι πολύ σημαντικό για μας η δική σας πολιτική θέση όπως εκφράστηκε στο Kοινοβούλιο, για την ανάγκη αξιοποίησης του ομηρικού έπους της Oδύσσειας εκ μέρους της χώρας μας, μιά και έως σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα σχετικό. Tην θέση αυτή είδαμε μετά μεγάλης χαράς να την υλοποιείτε αρχίζοντας από την έναρξη της προσεχούς «ΠαραOλυμπιάδας» η οποία θα αφιερωθεί ακριβώς στην «Oδύσσεια» του Oμήρου.
Mε τιμή,
Tο Διοικητικό Συμβούλιο
O Πρόεδρος
ΣΠYPOΣ APΣENHΣ
τ. δήμαρχος Iθάκης
O Γραμματέας
ΓEPAΣIMOΣ ΠAΞINOΣ
Πλοίαρχος E.N
  Tagged as: .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου