Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ολοκληρώθηκε O πρώτος κύκλος εκπαίδευσης των Εθελοντών Σαμαρειτών

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης των Εθελοντών Σαμαρειτών στο Τ.Ε.Π του Γ.Ν.Ν.Α διάρκειας 51 ώρες για κάθε Εθελοντή.
Οι εμπειρίες που αποκτήσαμε σε αυτό το μικρό διάστημα είναι πολύ μεγαλύτερες των προσδοκιών μας, η αντιμετώπιση του προσωπικού υπήρξε υποδειγματική και εξαιρετικά χρήσιμη για εμάς, μας δίδαξαν πολύ περισσότερα από ότι ελπίζαμε να διδαχθούμε, οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές του Τ.Ε.Π, πάντοτε διαθέσιμοι στο να μας επιλύουν κάθε μας απορία. 
Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι ενώ υπήρξαν στιγμές έντασης, οι νοσηλεύτριες επιδεικνύοντας τεράστια αποθέματα ψυχραιμίας μας έδειχναν και μας εξηγούσαν τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης και χορήγησης των πρώτων βοηθειών σε ασθενείς η σε τραυματίες.
Οι τραυματιοφορείς μας εξήγησαν τους σωστούς τρόπους και τους αναγκαίους χειρισμούς της μεταφοράς των ασθενών και γαι αυτό τους ευχαριστούμε.
Οι γιατροί καθώς και οι ειδικευόμενοι ήταν καταπληκτικοί, υπήρξαν οι καλοί μας δάσκαλοι, επέδειξαν πραγματικά μία συμπεριφορά τελείως φιλική και πάντα με κατανόηση και με την υπομονή που τους διακρίνει προσπάθησαν με όσο απλά λόγια, να μας μεταφέρουν αυτές τις γνώσεις που εμείς τόσο πολύ χρειαζόμαστε.
Προσωπικά εγώ, αλλά και όλοι οι Εθελοντές Σαμαρείτες θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που υπάρχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο Νοσοκομείο, πραγματικά δίνουν τεράστιο αγώνα, πολλές φορές ξεπερνάνε κάθε ανθρώπινη αντοχή, όμως ποτέ δεν αρνούνται την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών τους στους ασθενείς.
Ασφαλώς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Αυγουστάτο Διοικητή του Γ.Ν.Ν.Α για την αμέριστη συμπαράστασή του, την αξιόλογη Διευθύνουσα Νοσηλευτικής για την πολύτιμη βοήθειά της, καθώς και την Προϊσταμένη του Τ.Ε.Π ( τμήμα επειγόντων περιστατικών ) για την ανοχή και επιείκεια που μας υπέδειξε.
Για άλλη μία φορά να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Τ.Ε.Π, αυτή την φορά όμως για να τους εκφράσουμε την απόλυτη συμπάθειά μας για τον επαγγελματισμό τους και στην εξαίρετη ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά, στα οποία η απόσταση μεταξύ ζωής και θανάτου άλλες φορές διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και άλλες όσο μία ανάσα.
Όλοι τους αξίζουν τον θαυμασμό μας και την απόλυτη βοήθεια και συμπαράστασή μας.
Ελπίζουμε στο μικρό αυτό πέρασμά μας από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις, ισάξιες αυτών των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 
Σας ευχαριστούμε.
Χαράλαμπος Μοσχόπουλος
Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου