Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΕΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!


ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ  ΑΝΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΑ  politika-mezedakia.blogspot.com

ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑΚΙ ΟΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΠΙΑ ΠΛΟΙΟ ΤΟ  ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ  ΑΤΟΜΟ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ( ΠΡΟΝΝΩΝ)



Διαβάζουμε στην ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ:

Τι είναι αυτό που έχει κάνει τη Ζάκυνθο γνωστή παγκοσμίως; Οι άνθρωποί της; Ο πολιτισμός της; Η ιστορία της; Ο Σολωμός ή ο «Παναγιώτης»;

Μάλλον ο δεύτερος. Και τι εστί «Παναγιώτης» και είναι πιο διάσημος από έναν ποιητή του βεληνεκούς του Διονυσίου Σολωμού; Όλοι τον γνωρίζουμε και έχουμε δει άπειρες φωτογραφίες του, οι οποίες, μάλιστα, έχουν ταξιδέψει και στην πιο μακρινή άκρη του κόσμου. Είναι το πιο φωτογενές καρτ ποστάλ του νησιού μας και δεν είναι άλλο από το φημισμένο σκουριασμένο πλοίο στην ακτή του «Ναυαγίου», στη δυτική πλευρά του νησιού.
Και αφού εξηγήσαμε ποιος είναι ο «Παναγιώτης», διευκρινίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δε συγκρίνουμε ένα τουριστικό σημείο της Ζακύνθου, που έχει γίνει πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο, λόγω της ιδιαιτερότητάς του, με την αξία και τη βαρύτητα του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, ο οποίος αποτελεί το κόσμημα και το καμάρι της άλλης Ζακύνθου, αυτής του πολιτισμού, του πνεύματος και της τέχνης.
Επικεντρωνόμαστε, ωστόσο, στον «Παναγιώτη», εξαιτίας του γεγονότος ότι χρήζει άμεσης αποκατάστασης και συντήρησης, δεδομένου ότι έχει πέσει «θύμα» βανδαλισμού, εάν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι οι «επεμβάσεις» ντόπιων και τουριστών στο οξειδωμένο κουφάρι του, οι οποίοι ήθελαν να αφήσουν το όνομά τους στην αιωνιότητα, γράφοντάς το πάνω στο σκαρί του πλοίου.


Έτσι, ο «Παναγιώτης», με το χρόνο, πέρα από τις φθορές που έχουν δημιουργήσει η αρμύρα της θάλασσα και οι άνεμοι, έχει αλλάξει μορφή, γιατί όσο περνά ο καιρός, βυθίζεται και αυτός στην άμμο, με αποτέλεσμα, εάν δε σταματήσει άμεσα η καταστροφή, να ψάχνουμε το «ναυάγιό» του… στην ξηρά αυτή τη φορά!
Επειδή, λοιπόν, το ναυάγιο του «Παναγιώτη» έχει χαρακτηριστεί ως η τέταρτη πιο δημοφιλής παραλία της Ευρώπης και συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες του κόσμου, θεωρούμε ότι πρέπει να διασωθεί από την εξαφάνιση και για να γίνει αυτό, ίσως, θα ήταν καλύτερα να ιδρυθεί ένας φορέας, ο οποίος θα αναλάβει τη διάσωσή του, γιατί εάν περιμένει κανείς από τις Αρχές, ζήτω που κάηκε… ο καημένος ο «Παναγιώτης»!



Το «Ναυάγιο» θα σωθεί. Έτσι απλά. Όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα του Μάκη Μπετίνη και την αρθρογραφία της εφημερίδας μας, η οποία είχε τεράστια απήχηση, εντός και εκτός Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να γεννήσει γόνιμους καρπούς.

Ο λόγος για την καμπάνια της «Ημέρας τση Ζάκυθος» για τη διάσωση του «Ναυαγίου», η οποία είχε άμεσα αποτελέσματα, δεδομένου ότι βρήκε ευήκοα ώτα, από την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάρτησης του σχετικού ρεπορτάζ στο διαδίκτυο, στον κΓιώργο Αντωνάτο, ιδιοκτήτη της εταιρείας George Antonatos Group of Companies.



Ο κ. Αντωνάτος, ο οποίος κατάγεται από τη γειτονική μας Κεφαλονιά και εξειδικεύεται στην ανέλκυση ναυαγίων, είναι γνωστός στο νησί μας από την απομάκρυνση των πλοίων «ΕΡΕΝΛΕΡ» και «Ούγος Φώσκολος» από το λιμάνι, συγκλονίστηκε μόλις αντίκρισε τις φωτογραφίες του σκουριασμένου και μισοβυθισμένου στην άμμο «Παναγιώτη». Ο κ. Αντωνάτος δεν έμεινε αδιάφορος στο απαράδεκτο θέαμα και επικοινώνησε αμέσως με την εφημερίδα μας, αναφέροντας ότι η εταιρεία του προτίθεται να συντηρήσει, αφιλοκερδώς, το «Ναυάγιο», διότι διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εξειδικευμένους επιστήμονες.




Στη συνέχεια, ενημερώσαμε τον κ. Μποζίκη γι’ αυτή την εξέλιξη και οι δύο άνδρες ήρθαν σε τηλεφωνική επαφή και συμφώνησαν να αποστείλει ο Δήμος, σήμερα το πρωί, επιστολή, με την οποία θα ζητά, επισήμως, τη συνδρομή της εταιρείας του κ. Αντωνάτου, ώστε να προχωρήσει άμεσα η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του «Ναυαγίου», υπό την προϋπόθεση ότι οι εργασίες στο πλοίο θα λάβουν χώρα υπό όλους τους επιστημονικούς και τεχνικούς όρους.
Η προσπάθεια της εφημερίδας μας έφερε αποτέλεσμα και ευχόμαστε να καταστεί δυνατή η οριστική διάσωση του «Ναυαγίου» από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου