Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ,,---- ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!!!!


ΦΩΤΟ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  E-KEFALONIA
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ……

Καταγγέλλουμε στο λαό της Κεφαλλονιάς την απαράδεκτη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου που με κύρια ευθύνη του Προέδρου έχει εκφυλιστεί σε «χάβρα» με την κακή έννοια της λέξης.

Ο κανονισμός πού ψηφίστηκε από τη Δημοτική πλειοψηφία δεν εφαρμόζεται.
Παρακολουθούμε άφωνοι συνεχείς αντεγκλήσεις, παρεμβάσεις εκτός σειράς, αδικαιολόγητες εντάσεις που ακυρώνουν την λειτουργία του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η διαδικασία επιβάλλεται με φωνές .
Έρχονται και ξαναέρχονται τα ίδια θέματα επειδή είναι απροετοίμαστα.
Τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα έχουν γίνει κανόνας και δεν τηρείται χρόνος ομιλιών. Πολλές φορές ο Πρόεδρος σχολιάζει τις τοποθετήσεις .
Γενικότερα, στο όνομα της Δημοκρατίας, καταλύεται η δημοκρατική διαδικασία.
Η παράταξή μας εντόπισε από την αρχή τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στήριξε τον κ. Πρόεδρο κατ’ επανάληψη, περιόρισε τις παρεμβάσεις της, όσο μπορούσε, συμμετείχε και συμμετέχει όπου της ζητήθηκε, και κατέθεσε προτάσεις ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να ελευθερωθεί από μίζερους ανταγωνισμούς και να παράγει έργο.
Προτείναμε:
Να αποκεντρωθούν αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου στις επιτροπές
Να εφαρμοστεί άρθρο του κανονισμού που προβλέπει συσκέψεις των επί κεφαλής δημοτικών παρατάξεων ώστε να επιλύονται πολλά διαδικαστικά ζητήματα , να προωθούνται ταχύτερα απλά , τυπικά θέματα και κυρίως να γίνουν αμοιβαία αποδεκτοί οι κανόνες λειτουργίας του νέου, μοναδικού, συλλογικού πολιτικού οργάνου της Κεφαλονιάς.
Να γίνονται, αν χρειαστεί , τακτικές προκαθορισμένες συνεδριάσεις των οργάνων όπως αυτές λειτουργούν στο κοινοβούλιο. Είναι πολύ δύσκολο το νέο Δημοτικό συμβούλιο με- 41- άτομα να λειτουργεί σαν τα Δ.Σ. των τέως Δήμων.
Να γίνονται προ-συμβούλια σε θέματα σοβαρά και εξειδικευμένα ( Μελέτες-χωροταξικά θέματα, θέματα προγραμματισμού και οργάνωσης ) με συμμετοχή ειδικευμένων φορέων και πολιτών.

Να δοθεί σημασία και ρόλος στα τοπικά συμβούλια που σήμερα δεν έχουν κανένα περιθώριο έκφρασης και συμμετοχής.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη 7-12-2011 συνεδρίαση με ώρα έναρξης 17,30 γίναμε πάλι θεατές της ίδιας παράστασης.

Πέρασαν πέντε - 5 - ώρες και είχε συζητηθεί μόνο ένα θέμα … και αυτό εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορούσε πρόταση μομφής κατά του Αντιδημάρχου κ. Κεκκάτου.

Η παράταξή μας ζήτησε να γίνει θέμα συζήτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο η όλη λειτουργία της επιτροπής τουρισμού της οποίας προΐσταται ο κ. Κεκκάτος, καυτηρίασε δε την ανάρμοστη συμπεριφορά του σε συνεδρίαση της επιτροπής.

Η πυροδότηση της συνεδρίασης δόθηκε από τον ίδιο Αντιδήμαρχο κ. Κεκκάτο όταν αποκάλυψε ότι έγγραφα και δημοσιεύματα, που τον αφορούσαν, δόθηκαν στην αστυνομία, προφανώς για δική του προστασία, ενώ το αποκορύφωμα ήλθε με δηλώσεις του σε ΜΜΕ ότι προσεχώς ενδέχεται να κληθεί η αστυνομία( κρατική ή ιδιωτική) σε συνεδριάσεις της τουριστικής επιτροπής.

Για τους λόγους αυτούς, η παράταξή μας αποχώρησε από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης σχετικά με το κατάντημα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της διαφαινόμενης αυταρχικής πλέον διάθεσης για την διαχείριση και επίλυση προβλημάτων του Δήμου.

Η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί

Δεν θα ανεχθούμε άλλο να είμαστε θεατές σε θέατρο παραλόγου, μακριά από τον πολιτικό πολιτισμό, μακριά από την ιστορία μας, πέρα και έξω από τα προβλήματα του τόπου μας, μακριά από τον σκοπό για τον οποίο μας έδωσαν τις καρέκλες οι πολίτες της Κεφαλλονιάς.

Η παράταξή μας πιστεύει βαθύτατα στη Δημοκρατία και τους κανόνες που την διέπουν. Πιστεύει ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ότι υπάρχουν τρόποι επίλυσης προβλημάτων μακριά από συμπεριφορές και νοοτροπίες που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Σε κάθε περίπτωση είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το κατάντημα του Δήμου Κεφαλλονιάς.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου