Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

φώτο από το αρχείο Υπολοχαγού Παναγιωταρέα!!

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ή ΜΠΑΜ…ΚΑΙΚΑΤΟΥ


ο κ. Πέτρος Πετράτος
Γενικά, στις εκδηλώσεις ένας βασικός παράγοντας που προσδιορίζει την τελική αποτίμηση της εκδήλωσης, είναιο ανθρώπινος, ως παρουσία, ως συμμετοχή, ως δυναμική. Στην εκδήλωση του συλλόγου "Πρόνησος" Πόρου, τηςΤρίτης 13 Αυγούστου 2013, για τους "σεισμούς 1953 - 60 χρόνια μετά" όλα αυτά συνηπήρχαν στο κοινό. Όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του ανοικτού θεάτρου Πόρου παρακολούθησαν μιά άρτια εκδήλωση μνήμης, πλαισιωμένη από τις ουσιαστικές ομιλίες τόσο του καθηγητή ιστορικού κ. Πέτρου Πετράτου -με πλούσιο και πρωτότυπο υλικό- με θέμα την ανάλυση και ερμηνεία των γεγονότων στην εποχή
των σεισμών και την μετέπειτα πορεία του τόπου, όσο και την εισήγηση και την συναισθηματικά φορτισμένη ανάγνωση των θυμάτων του σεισμού της περιοχής Ελειού-Πρόννων, από το μέλος του ΔΣ κ. Κώστα Μεγαδούκα. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση από τον κ. Μεγαδούκα και του πρωτότυπου υλικού από την ανοικοδόμηση του Πόρου, όπως την έζησε, την εξιστόρησε και απαθανάτισε ο υπολοχαγός ΜΧ κ. Παναγιωταρέας, υπεύθυνος τότε για την περιοχή. 
ΔΕΙΤΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΤΗΣ  ΒΡΑΔΙΑΣ ΣΤΟ  ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ενώ ακολουθεί  και  μια  μικρή παρουσίαση μέσα από εικόνες,,που δείχνουν και την τρομερή αλαγή  στο  τόπο μας!!
και  ένα  χωριό που το  δημιούργησε  βασικά   ο σεισμός  του  1953!

και  δυστυχώς  στην επέτειο  υπήρχαν βασικές απουσίες ,οπώς αναφέρει και το δικό μου  ,,εκείνης της βραδιάς  ρεπορταζ!






να τονίσω  ότι οι πολλοί τραυματίες  μεταφέρθηκαν από τα άνω χωριά  στα ισραιληνα  πλοία,,,  ανεβαίνωντας και κατεβαίνοντας το Βουνό  από (Παχνί),, λόγο της κατολίσθησης  στο στενό,, και της μη  δυνατότητας  περάσματος του!!!
και  ένα ακόμη σημαντικό γεγονός  ,,όλη η ανοικοδομιση  ,,έγινε αποκλειστικά  από την Αμμο  της παραλίας Πόρου,,όπου πάρθηκαν τεράστιες ποσότητες!!
Καρναβάλι  στα Τζαννάτα!



to be continue!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου