Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ ΙΟΝΙΑΝΠΡΕΣΣ

Κέρκυρα καλεί Μπάρι και Μπρίντιζι: Κίνητρα στους πλοιοκτήτες


Κοινή προσπάθεια με τους Δήμους του Μπάρι και του Μπρίντιζι, τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας και τον αντίστοιχο οργανισμό των λιμανιών των δύο αυτών Ιταλικών πόλεων ξεκινά ο Δήμος Κέρκυρας για επανάκαμψη της ακτοπλοϊκής σύνδεσής τους.


Φέτος, για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλά και μετά από μία μακρά φθίνουσα πορεία στην πάλαι ποτέ κραταιή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με την Ιταλία, δεν υπάρχουν πλοία που να συνδέουν την Κέρκυρα με τις Ιταλικές πόλεις.
Ο δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων του νησιού, προκειμένου να προετοιμαστεί η κοινή προσπάθεια με τους Ιταλικούς δήμους και με στόχο να δοθούν κίνητρα στις πλοιοκτήτριες εταιρείες για να προσεγγίζουν το λιμάνι της Κέρκυρας με παροχή εκπτώσεων για τον ελλιμενισμό, παροχή πρόσθετων κινήτρων από πλευράς κράτους και ό,τι άλλη δυνατότητα ενδεχομένως βρεθεί σε συνεργασία των τριών πόλεων.


Πρωτοβουλία των πρακτόρων


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ναυτιλιακών πρακτόρων και παρέστησαν ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Δημήτρης Διαβάτης και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Καλούδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Μουζακίτης και η ναυτιλιακή πράκτορας Κατερίνα Αθανασίου.
«Είχαμε μια καλή συνεργασία», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής μετά το πέρας της συνάντησης, κάνοντας λόγο για «αναγκαιότητα συντονισμού όλων προκειμένου να διεκδικήσουμε για την ερχόμενη τουριστική περίοδο καλύτερη σύνδεση της Κέρκυρας με Μπάρι, Πρίντεζι, Ανκόνα και Βενετία. Φέτος είχαμε μια αύξηση της κίνησης των Ιταλών τουριστών και την επόμενη χρονιά πρέπει να έχουμε μια δυναμική πορεία».
Με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από την Ιταλία αλλά και από την Κεντρική Ευρώπη ο Δήμος Κέρκυρας και οι τουριστικοί φορείς σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν καταρχήν συναντήσεις με τους Δήμους Μπάρι και Πρίντεζι, τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας και τον αντίστοιχο Οργανισμό των Ιταλικών λιμανιών, ώστε να δοθούν κίνητρα στις πλοιοκτήτριες εταιρείες για να προσεγγίζουν το λιμάνι της Κέρκυρας. Η παροχή εκπτώσεων για τον ελλιμενισμό είναι μια από τις περιπτώσεις που εξετάζονται καθώς και η παροχή πρόσθετων κινήτρων από πλευράς κράτους.
Για αυτό το λόγο, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των τουριστικών και ναυτιλιακών πρακτόρων θα επιδιώξουν συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς Τουρισμού και Μεταφορών, τις αμέσως επόμενες ημέρες.


Τώρα πρέπει να γίνουν οι κινήσεις


Σύμφωνα δε με την ναυτιλιακή πράκτορα κα. Αθανασίου, η οποία γνωρίζει την κίνηση της συγκεκριμένης αγοράς, το αίτημα της Κέρκυρας θα πρέπει να είναι σαφές και να αφορά την σύνδεση της Κέρκυρας με Μπάρι, Πρίντεζι, Ανκόνα και Βενετία για το διάστημα από 15/5 – 15/9, οπότε και παρατηρείται η μεγάλη ζήτηση.
Οι όποιες κινήσεις αναμένεται να γίνουν εντός του πρώτου 10ημέρου του Σεπτεμβρίου, με δεδομένη την ασφυκτική πίεση για το κλείσιμο του προγραμματισμού των ναυτιλιακών εταιρειών για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου