Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


         ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ                      

                            ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ


Με την ανάληψη της προεδρίας του ΣΕΕ προ τριμήνου έθεσα τρεις άμεσους στόχους, (αναδιοργάνωση, άνοιγμα στην κοινωνία και κατάλληλη στελέχωση), εν όψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

 Το άνοιγμα στην κοινωνία και η προσπάθεια συμπόρευσης με τα εξωκοινωβουλευτικά πατριωτικά κόμματα και κινήματα στοχεύουν στην επίτευξη μιας ενιαίας παρουσίας μας στην πολιτική σκηνή που θα διεκδικεί όχι απλώς την είσοδο στην βουλή, αλλά την δυνατότητα ανατροπής του σημερινού φαύλου πολιτικού συστήματος και την εγκαθίδρυση ενός νέου με ήθος και ύφος ανάλογο της ιστορίας μας, με νέα και άφθαρτα στελέχη, καταξιωμένα και αποδεκτά από την κοινωνία.
 Με πρωτοβουλία μας επικοινωνούμε για τον σκοπό αυτό με όλες τις προαναφερθείσες δυνάμεις και κινήματα που αποδέχονται τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος. Ένας εκ των συνομιλητών μας ήταν και το ΕΠΑΜ το οποίο με σχετική ανακοίνωση δημοσιοποίησε την αρχική συμφωνία διερεύνησης της «βήμα προς βήμα» προσέγγισης των δύο φορέων αποδεχόμενο τις θέσεις του ΣΕΕ πλην αυτής του Εθνικού νομίσματος . Δυστυχώς η πρωτοβουλία μας δεν εκτιμήθηκε δεόντως από το ΕΠΑΜ, αλλά όπως ομολογεί ο κ. Καζάκης την είδε ως μια ευκαιρία για να «ανοίξει πόρτες σε εξαιρετικά συντηρητικούς ιδεολογικά και περιχαρακωμένους χώρους» όπου αυθαιρέτως κατατάσσει τους ψηφοφόρους μας.
 Οι αναφορές του αφ' ενός στον ΣΕΕ με απαξιωτικές και υβριστικές εκφράσεις όπως «ακροδεξιά αντιπολίτευση του ΣΕΕ», «χουντοακροδεξιό σκυλολόι», «παιχνίδι των χουντοπρακτόρων μέσα στον ΣΕΕ» και «δώσαμε τη δυνατότητα στον ίδιο τον ΣΕΕ να ξεμπερδέψει με αυτόν τον συρφετό» και αφ' ετέρου στις ηγεσίες των Ενώσεων Αποστράτων, μέλη των οποίων τυγχάνουν πολλοί ψηφοφόροι του κόμματός μας, αποτελούν απαράδεκτη για μας πολιτική τακτική που προκαλεί την βαθειά μας απογοήτευση. Από τις αναφορές του επικεφαλής του ΕΠΑΜ στο κόμμα μας, είναι προφανές πλέον ότι η δική του προτεραιότητα είναι διαφορετική και προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά μας. Αυτή την ανάρμοστη και ανώριμη προσωπική πολιτική συμπεριφορά του κ. Καζάκη, όχι μόνο δυναμίτισε όλη την προσπάθεια και την πρωτοβουλία μας για δημιουργία κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλλά δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος της πολιτικής που πρεσβεύουμε. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο δρόμος που επέλεξε ο κ. Καζάκης, αδικώντας και τα μέλη του κόμματός του, είναι ο δρόμος του διχασμού, της αντιπαράθεσης και της αμετροέπειας. 
Ίσως δυνάμεις πάνω από τη δική του θέληση να του επέβαλαν μια τέτοια αιφνίδια μεταστροφή. Εμείς πιστοί στις αρχές του κόμματος, ανοιχτοί σε όλους τους Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα και σέβονται την ιστορία της, ανεξάρτητα των πολιτικών προτιμήσεων του παρελθόντος, προσπαθούμε, χωρίς να παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά τους, να συνενώσουμε όσα δημοκρατικά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα έχουν σαν μοναδική προτεραιότητα την απελευθέρωση της Πατρίδος και την έξοδο από την σημερινή πολύπλευρη κρίση. 
 Στον αγώνα για την ανατροπή είναι απαραίτητοι όλοι αλλά με την προϋπόθεση ότι τοποθετούν τις προσωπικές τους επιδιώξεις και τις ξεπερασμένες ιδεολογικές διαχωριστικές αντιλήψεις στο περιθώριο, κάτι που ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ φαίνεται ότι αδυνατεί ακόμη να πραγματοποιήσει. Κατόπιν της αήθους, αντιδημοκρατικής και αναίτιας επιθέσεως που αδίκως εξαπέλυσε προς το κόμμα μας, την περίοδο μάλιστα που διερευνάται πιθανή συμπόρευση, θα του συνιστούσαμε, χωρίς να εμπλεκόμαστε στα εσωτερικά του ΕΠΑΜ, να ασχοληθεί με τα δικά του προβλήματα. 
 Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες συμπόρευσης με τις υγιείς δυνάμεις που δεν εκπροσωπούνται σήμερα στο κοινοβούλιο και αποδέχονται τις θέσεις και τις αρχές μας και είμαστε βέβαιοι ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα γίνει επιτέλους για πρώτη φορά πραγματικότητα προς όφελος της Πατρίδος και μόνο. 
 Για την Τ.Ο Κεφαλληνίας & Ιθάκης Σωτήριος Διον.Σάρλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου