Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

σαν σήμερα ,ξεκίνησε το διαδικτυακό μας ταξίδι

Έχοντας  φτάσει  σε αυτό το μπλοκ,,  πια  τις 18.970  αναρτήσεις  με συνολικά 1.903.832
προβολές τους  (άνω  των 100 μ.ο ανά  ανάρτηση δηλαδή)
  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΠΟΥ 17 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   Μ.Ο ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
συνεχίζουμε  κάνοντας  μια μικρή  αναφορά  στο  πως και  γιατί   ξεκινήσαμε!!!


Η  ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ  ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΧΟΛΗ!!


Αυτές ήταν  μερικές από τις αναρτήσεις  Αυγούστου 2010,, 
και όπως αναφέρει  και η άνω αναρτηση ιδιαιτερότητα  εξάρχης
η περιοχή μας με ανάγκασε να  δίνω στα αρχαιολογικά!!
Εγράφε   " Τον μεγαλύτερο στρατηλάτη που γνώρισε η ανθρωπότητα, Τον Μέγα Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος Ο Γ’ Ο Μακεδών ή Βασιλεύς των Μακεδόνων... 
...γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας τον Ιούλιο του έτους 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκήπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου."
Πιστεύω  λοιπόν  σε  μια ακολουθία της Ιστορίας αρχίζοντας από την μακρινή εποχή της Αργοναυτικής εκστρατίας,,προς αποικισμό  λόγο του χρυσού του Καυκασου,  όπου  με την μέθοδο  του  αρνίσιου δέρματος το έπαιρναν από τα ποτάμια., εν συνεχεία  ήρθε  ο  τρωικός πόλεμος, με αίτιο φυσικά όχι τα μάτια της Ελένης ,,αλλά τον έλενχο  στο εμπόριο,και  έπειτα  στην εποχή του μεγάλου Στρατηλάτη Αλέξανδρου.
Φυσικά ο Ομηρος (ή όποιος το έκανε τραγούδι  για να το γραψει ο Ομηρος) βρήκε τον τρόπο να μας τα περιγράψει με τον μοναδικό δικό του τρόπο την 
Ιλιαδα και Οδύσσεια δίνοντας την γοητεία παγκόσμιου παντοτινού ενδιαφέροντος,, Όπως κατάφερε να συνεπλέξει ιστορικά γεγονότα με φανταστικά  , και να μας δώσει αυτό το τέλειο αποτέλεσμα.
Ο εικοσαετής τελευταία αγώνας  ,για  να ρθούμε στα δικά μας , στο να αποδειχθεί η αρχαιολογική αξία της περιοχής μας  και  στα ιστορικά δρώμενα  , με  αναγκάζει  σε συνεχής αναφορές,,  "όσο και αν ενοχλεί ",  και  με βασικό σκοπό όχι τόσο την γνωστοποίηση προς έξω  ,,αλλά  περισσότερο παρακίνησης και  των χωριανών μας  να γίνονται συμπαραστάτες και όχι πολέμιοι,,  σε αυτόν τον πολυετή αγώνα, και  στην  καταγραφή  του  αναγκαστικά θα καταγραφούν παρόντες και απόντες χωρίς  δική μου ευθύνη!!
συνέχεια με τις τελευταίεες αναρτησεις του Αυγούστου  πριν 3 χρόνια!
και  Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Η ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ,,ΓΙΑ TO ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Συνέχιση της ανασκαφής στα Τζαννάτα και το 2013 

To Σεπτέμβριο 2013 θα συνεχιστεί η αρχαιολογική έρευνα και μελέτη στον υστεροελλαδικό (μυκηναϊκό) οικισμό στα Τζαννάτα Πόρου Κεφαλληνίας, στη θέση Ρίζα, από την επιστημονική ομάδα του Δρ Αντώνη Βασιλάκη, Επιτίμου Διευθυντή του ΥΠΠΟ και τέως Εφόρου Αρχαιοτήτων Κεφαλλήνιας-Ιθάκης & Ζακύνθου, με την εποπτεία της ΛΕ΄ ΕΠΚΑ Κεφαλληνίας-Ιθάκης & Ζακύνθου. Η αίτηση του Δρ Αντώνη Βασιλάκη εγκρίθηκε χθες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. 


2 σχόλια:

  1. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,,,ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΜΑΣ!!,,ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ,, ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή