Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Κατασχέσεις για μισθούς και συντάξεις και κάτω από τα 1000 ΕΥΡΩ


ΣΆΒΒΑΤΟ, 31 Αυγούστου 2013

   
«Ταμείο» αντί για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους θα πηγαίνει το υπουργείο Οικονομικών και για ποσά μισθών και συντάξεων που είναι κάτω από 1000.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή το κράτος θα δεσμεύει τους μισθούς και τις συντάξεις ακόμη και έως του ποσού των 1.000 ευρώ τον μήνα για όσους χρωστούν στο Δημόσιο και δεν πληρώνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σκοπεύουν να καταργήσουν έμμεσα τη διάταξη η οποία αν μη τι άλλο προστάτευε τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, βασιζόμενοι, όπως πάντα άλλωστε, στο αναθεωρημένο Μνημόνιο. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στις φορολογικές αρχές να προχωρούν αυτόματα σε κατασχέσεις ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων οφειλετών του Δημοσίου για την άμεση είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών που δεν εξυπηρετούνται. Όπως αναφέρουν έγκυροι οικονομικοί αναλυτές, η προώθηση της σχετικής ρύθμισης δεν αποκλείεται να οδηγήσει εκ νέου σε εκροή καταθέσεων, δεδομένου ότι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι…

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εφορία θα είναι σε θέση να κατάσχει ποσά από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών, χωρίς όμως πρώτα να ελέγχεται από πού προέρχονται τα υπόλοιπα αυτά. Με άλλα λόγια, δεν θα εξετάζεται εάν τα συγκεκριμένα χρήματα που είναι κατατεθειμένα προέρχονται από μισθούς, συντάξεις ή άλλες πηγές. Επί της ουσίας, πρόκειται για έμμεση άρση του μέτρου του ακατάσχετου των μισθών. Τα παραπάνω αποτελούν άμεση συνέπεια του αναθεωρημένου Μνημονίου και έχουν στόχο να επιταχυνθεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, τα οποία θεωρούνται εισπράξιμα. «Για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου