Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ.,,,,, ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗς


ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ  ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΩ
ΦΩΤΟ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΑς  ΛΕΕΙ,  ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ,,μπορει και Ιθάκη,,χαχα,, τελικα τιποτε μπορει να μην ειναι σαν αυτο που νομιζουμε


ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΚΙΑΦΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΨΑΧΝΕΙ. ..ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΔΥΣΕΑ .....ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΜΑΣ ....ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΛΙΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΜΕ.... ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΦΟΡΑΜΕ ΣΚΑΦΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΑΜΕ ....ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ....ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.... ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΙΘΑΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ......

Τα ερείπια του παλατιού Μυκηναϊκού πολιτισμού Έλληνες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο νησί της Ιθάκης. Αυτό είναι άλλο ένα παλάτι από την εποχή του Χαλκού ανακαλύφθηκαν όταν το κτίριο έχει τοποθετηθεί στην «Ιλιάδα» του Ομήρου. Στα έργα του ποιητή Οδυσσέα ελληνικά ήταν η έδρα, ο συμμετέχων στον Τρωικό Πόλεμο, ο κύριος ήρωας της «Οδύσσειας» και ο βασιλιάς της Ιθάκης.
.Odysseus και οι σύντροφοί του, τυφλώνει τον Πολύφημο. Antique ζωγραφική σε αμφορέα. Φωτογραφία σύμφωνα με την άδεια Creative Commons. Συγγραφέας: Ναπολέων Vier The κτίριο είχε τρία επίπεδα και μια σκάλα λαξευμένη στο βράχο. Ανάμεσα στα ερείπια, οι αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρήκαν πολλά θραύσματα της μυκηναϊκής κεραμικής. Βρήκαν επίσης την πηγή του δέκατου τρίτου αιώνα π.Χ. παρόμοια με αυτά που βρέθηκαν στα περίφημα αρχοντικά στις Μυκήνες και Tirynsie. Οι ερευνητές προτείνουν ότι η δομή ταιριάζει με την περιγραφή της έδρας του ομηρικού βασιλιά της Ιθάκης.
Δεν είναι λοιπόν περίεργο που ανακάλυψε τα ερείπια του ανακτόρου του Οδυσσέα. Αλλά να έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την ιστορικότητα αυτού του χαρακτήρα. Ο βασιλιάς της Ιθάκης εχει ακόμα μόνο ένα λογοτεχνικό χαρακτήρα.
Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει ότι σε πολλές περιπτώσεις ο Όμηρος περιέγραψε τον υπαρκτό κόσμο. Οι ερευνητές έχουν ήδη βρεθεί πολλά από τα αρχηγεία του Μυκηναίων ηγεμόνων (ακόμα και τις Μυκήνες, την Τίρυνθα και τον Ορχομενό). Επίσης βρέθηκαν ερείπια της πόλης που ταιριάζει με την περιγραφή της ομηρικής Τροίας. Όλα αυτά δείχνουν ότι η "Ιλιάδα" και "Οδύσσεια" είχαν κάποια βάση στην πραγματικότητα. Ίσως ο βασιλιάς Οδυσσέας επίσης υπήρχε κάποτε.

2 σχόλια:

  1. Χαιρετώ τους φίλους εδώ και διαπιστώνω ότι υπάρχει ένα μεγάλο αβαντάζ για την εξεύρεση της Ομηρικής Ιθάκης που μάλλον θα δώσει και την λύση στο πρόβλημα.
    Πρέπει στο συγκεκριμένο ψάξιμο να βοηθήσει και η Ιερά Μητρόπολη δίνοντάς μας το λογισμικό που ο Κεφαλλονίτικος παπάς έβγαλε τα 12 Ευαγγέλια 13.
    Πάνω στην ίδια βάση δουλεύοντας θα βρούμε πώς ο Όμηρος τα 3 νησιά τα έκαμε 4 !!
    Κατά πληροφορίες μου στο βάθος τση βιβλιοθήκης τση Μητρόπολης υπάρχει πλήρης αναφορά από τον συγκεκριμένο παπά ο οποίος λύνοντας το γρίφο του Ομήρου εύκολα πλέον έκαμε και τα δικά του Ευαγγέλια 13.
    Άγιοι πατέρες βάλτε ένα χεράκι και ελέησον ημάς.
    Χα χα.
    Σπ. Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. XAXA,, EΓΩ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ,,ΑΠΕΝΤΑΞΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ,, ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΑΣΣΟ,, ΚΑΙ ΦΩΝΑΣΚΕΙς ,,, ,ΑΣΕ ΜΕ ΤΣΟΥ ΠΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΑΦΟΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή