Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Οι Αλβανοί θέλουν δικά τους και τα νερά του Ιονίου!..





 ANTIGRAFH APO   http://www.kefaloniagate.gr
Αθετούν τη συμφωνία Καραμανλή-Μπερίσα
Στη Χάγη πρόκειται να καταφύγει η Αλβανική κυβέρνηση, για το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα. Το θέμα, βέβαια, δεν αναδεικνύεται επίσημα, αλλά καλλιεργείται το κλίμα από τα Αλβανικά ΜΜΕ, καθώς και απο πολιτικούς.
Στην πράξη οι Αλβανοί θεωρούν δικά τους χωρικά ύδατα τις θαλάσσιες περιοχές λίγο έξω από την Κέρκυρα, τη Σαγιάδα και την Ηγουμενίτσα. Και επιθυμούν στο θέμα αυτό, παρόλο, που υπογράφτηκε σχετική συμφωνία μεταξύ του τότε Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του Σαλί Μπερίσα, να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση από την αρχή.
Μάλιστα στην Αλβανία "ερίζουν" για το ποιος είχε την πρωτοβουλία να μην επικυρωθεί η συμφωνία. Ως γνωστόν, έπειτα από προσφυγή των Σοσιαλιστών το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε κάποια σημεία της αντισυνταγματικά. Όμως η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Γιοζεφίνα Τοπάλι -ανήκει στο κόμμα του Σαλί Μπερίσα- υποστήριξε ότι εκείνη απέτρεψε την κύρωσή της από την Αλβανική Βουλή.

Η Ελλάδα.
Στο μεταξύ το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει, σε μια προσπάθεια να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας παραμένουν ανοιχτοί. Μάλιστα, πρόσφατα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γρ. Δελαβέκουρας, υπογράμμισε ότι αυτή η συμφωνία είναι σημαντική, έτσι ώστε οι δύο χώρες να μπορέσουν να προχωρήσουν ακόμη και σε εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου που υπάρχει στις θαλάσσιες ζώνες των δύο χωρών, ενώ σημείωσε και τη θετική συμβολή που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη στην πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε.

http://www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου