Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΝΕΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ

 Νέα έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα της Φουκουσίμα

Νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον πυρηνικό αντιδραστήρα 3 της Φουκουσίμα, 250 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο. Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη.


Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι από την έκρηξη δεν προκλήθηκε διαρροή ραδιενέργειας και δεν υπέστη βλάβη το εσωτερικό χαλύβδινο περίβλημα του αντιδραστήρα. Πάντως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Ρόναλντ Ρέϊγκαν» που είχε πλησιάσει στην περιοχή έλαβε εντολή να απομακρυνθεί σήμερα το πρωί, όταν το πλήρωμα κατέγραψε ελαφρά αυξημένες τιμές ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Προβλήματα παρουσιάζει και το σύστημα ψύξης στον δεύτερο αντιδραστήρα της Φουκουσίμα. Από χθες οι ειδικοί διοχετεύουν νερό από τη θάλασσα κατευθείαν στον αντιδραστήρα σε μία τελευταία προσπάθεια να κατεβάσουν τη θερμοκρασία.
Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν δηλώνει ότι αν είχε πράγματι σημειωθεί τήξη στον αντιδραστήρα, τότε οι τιμές ραδιενέργειας θα ήταν πολύ πιο υψηλές από αυτές που καταγράφονται σήμερα. Είχε προηγηθεί νέος ισχυρός μετασεισμός 6,2 Ρίχτερ σήμερα το πρωί. Ακολούθησε νέα προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε.

Χιλιάδες θύματα ,  και πάνω από 30.000  οι αγνοουμενοί!

Στην πόλη Οτσούκι, από τους 15.000 κατοίκους, αγνοούνται οι 12.000

Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό της Παρασκευής και το τσουνάμι που ακολούθησε στην Ιαπωνία ανεβαίνει συνεχώς καθώς οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στις ισοπεδωμένες παράκτιες περιοχές στα βορειοανατολικά της χώρας.
"Υπάρχει κίνδυνος 70% να σημειωθεί μετασεισμός μεγάθους 7 βαθμών ή και περισσότερων" τις επόμενες τρεις ημέρες, ως στις το πρωί της 16ης Μαρτίου, δήλωσε ο Τακάσι Γιοκότα, διευθυντής σεισμικής πρόβλεψης της υπηρεσίας, όπως μετέδωσαν τα εγχώρια μέσα.

Στη συνέχεια οι πιθανότητες μειώνονται σταδιακά και θα πέσουν στο 50% από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου