Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

4 ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!



Η αύξηση των τουριστών από Κίνα και Ρωσία, τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια, οι επενδύσεις σε μαρίνες και στην ανάπτυξη του yachting και η παράταση της τουριστικής περιόδου θα μπορούσαν να αυξήσουν την συνεισφορά του τουρισμό στο ΑΕΠ της χώρας στο 21 με 22% από 15,8% που ήταν πέρσι. Αυτά σημειώνονται σε μελέτη που πραγματοποίησε για λογαριασμό της κυβέρνησης η εταιρεία συμβούλων McKinsey η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες...

...Η σημαντική αύξηση των τουριστών από τη Ρωσία στη φετινή σαιζόν (εξαιτίας των διευκολύνσεων για έκδοση βίζας θα αυξηθούν κατά 50% και θα ξεπεράσουν τις 600.000), δείχνει κατά τους αναλυτές της McKinsey πως η χώρα μας μπορεί να ανατρέψει την αρνητική πορεία των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της McKinsey υπάρχουν και περιθώρια για ενίσχυση των εσόδων ανά τουρίστα καθώς η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα από αρκετούς ανταγωνιστές της στην Μεσόγειο. Το μέσο έσοδο ανά τουρίστα ήταν €121 το 2000 και έφτασε τα €142 το 2009, όταν στην Τουρκία και στην Ισπανία φτάνει τα €162, ενώ στην Ιταλία τα 200. Μάλιστα, αν αφαιρεθεί η δαπάνη για διαμονή, τα χρήματα που αφήνει κάθε ημέρα ένας τουρίστας που επισκέπτεται την Ελλάδα περιορίζονται στα €31, όταν στην Τουρκία είναι €43 και στην Ιταλία 48.

Μεγάλες είναι όμως και οι δυνατότητες ανάπτυξης και στον τομέα της μαρίνας. Η Κροατία έχει σήμερα 10 μαρίνες ανά 100 χιλιόμετρα ακτογραμμής, η Ιταλία 9, η Τουρκία 5 και η Ελλάδα μόλις 2. Σήμερα στην Κροατία λειτουργούν 58 μαρίνες, στην Ιταλία 68, στην Τουρκία 36 και στην Ελλάδα (με την τεράστια ακτογραμμή) μόλις 32. Οσον αφορά την κρουαζιέρα, η Ελλάδα έχει μερίδιο 21% στις επισκέψεις κρουαζιεροπλοίων στη Μεσόγειο, αλλά μόλις το 10% των αποβιβάσεων τουριστών.

Το 50% των τουριστών έρχεται στην Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του έτους (Ιούλιο - Σεπτέμβριο) όταν π.χ. στην Πορτογαλία το 1/3 των επισκέψεων καταγράφεται τους χειμερινούς μήνες αφού στη χώρα υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές όπως γήπεδα γκολφ, κλπ.
RELATED POSTS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου