Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πολιτική παρέμβαση απο Κώστα Ζαπάντη για την ανάκτηση της ποιότητας στην Κεφαλονιά.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ  http://kefaloniapress.gr
ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΟΜΕΝΟ  ,,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ 6 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΑΝΑΔΡΟΜΗ
 http://porosnews.blogspot.com/2010/12/blog-post_20.html

O ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

                     Η  Κεφαλονιά σήμερα βιώνει μια παρακμιακή πραγματικότητα.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541503_689346147750410_973060051_n.jpg                     Η Πολιτική, η κοινωνική αλλά και τελικά η οικονομική ζωή καθορίζεται από ένα αδιαφανές εξωθεσμικό κρυφό δίκτυο που προσπαθεί όμως να ελέξγει τους θεσμούς.
                    Ιδεολογικό πλαίσιο αυτού του δικτύου είναι η απαξίωση του προηγούμενου ιστορικού κύκλου. Η προσβολή και τελικά η συκοφάντιση και η κοινωνική απομόνωση των ανθρώπων που λειτούργησαν στην τοπική αυτοδιοίκηση στο διάστημα 1975-2010, κύρια στο διάστημα 1982-2010 και ιδιαίτερα και τελικά στο διάστημα 2007-2010.
                   Εκφράσεις όπως “Ζήτω η ελεύθερη Κεφαλονιά’’το βράδυ των εκλογών του 2010 προσβάλλουν όχι μόνο τις δικαιώμενες και μη ηττημένες δυνάμεις του προηγούμενου ιστορικου κύκλου αλλά και τους Κεφαλονίτες τους ίδιους που δεν βίωναν συνθήκες υποδούλωσης αλλά βίωναν την εμπειρία μιας αυτοδιοίκησης με επιτυχίες και αποτυχίες, με υπερβολές, αδυναμίες, ελαττώματα, παλαιοκομματική ή κομματική αντίληψη και εξάρτηση, αλλά αυτοδιοίκηση που δεν μπορεί να κριθεί από τους νέους πολιτικούς πρωταγωνιστές  γιατί αυτοί δεν έχουν την ταυτότητα μιας συνολικής και συλλογικής ηθικής κρίσης.

                  Ο προηγούμενος ιστορικός κύκλος στην αυτοδιοίκηση της Κεφαλονίας πρέπει να εκτιμηθεί και να τιμηθεί από την ιστορία για όσα πέτυχε, όπως πρέπει να εκτιμηθεί και να κριθεί για την παραμόρφωση της αυτοδιοικησης όταν , όποτε και όπου συνέβη με κάμψεις σε ζητήματα χρηστής διοίκησης και παραγωγής ιδεών, πρωτοβουλιών και έργου.
                        Αλλά αυτό θα το πράξουν και το πράττουν οι πολίτες ελεύθερα και όχι ένα αντιπαραγωγικό σύστημα που κατέχει σήμερα τον Δήμο Κεφαλονίας.
                        Ο  προηγούμενος ιστορικός κύκλος όμως θα κριθεί και από τη θέση που παίρνει τώρα για το μέλλον.
                      Είναι ανάγκη η διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού και πολιτιστικού πεδίου στην Κεφαλονια που θα υπερβαίνει τη σημερινή πραγματικότητα της παρακμής.
                Χρειάζεται ένα νέο σχέδιο. Ενα νέο περιβάλλον δημοκρατίας, αυτογνωσίας, συνείδησης, παραγωγής τοπικής ιδεολογίας και αυτόχθονής σκέψης.
                              Αυτό προυποθέτει την παρουσία πλέον νέων δυνάμεων πλούσιων μορφωτικά, παραγωγικά και κοινώνικά που θα πρωταγωνιστούν στο μέλλον στη συγκρότηση ενός νέου δικτύου ανθρώπων και ιδεών.
                     Τώρα ο προηγούμενος ιστορικός κύκλος ανθρώπων στην Κεφαλονια θα κριθείαπελευθερώνοντας την πολιτική ζωή από την «αιχμαλωσία» των πολιτικών κομμάτων που έχουν χάσει πια την πολιτική τους μνήμη και σκέψη.
                 Ο προηγούμενος πολιτικός κύκλος ανθρώπων διαφορετικών διαδρομών πρέπει να συναντηθεί με τον νέο. Να συμβάλει με γνώσεις και εμπειρίες, να στηρίξει τις νέες συνθήκες, να είναι μέρος μιας νέας αρμονίας στην κοινωνία και με τη δική του παρουσία να υποστηρίζει την νέα σκέψη.
              Εκεί πρέπει όλοι να μετέχουν, όσοι χθες είχαν τη δική τους παρουσία στην τοπική ζωή και στην εμπειρία της αυτοδιοίκησης. Χωρίς αποκλεισμούς πρέπει όλοι να είναι παρόντες στην αναγέννηση του τόπου και το βίωμα του μέλλοντος.
                  Ο προηγούμενος ιστορικός κύκλος θα κριθεί τώρα και θα αποδείξει την ανυπόκριτη δική του θέση προσφοράς για την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου ανάπτυξης και ενός νέου μετώπου ζωής.
                     Το ζητούμενο δεν θα είναι ο προσωπικός ρόλος κάθενος, αλλά η συγκρότηση ενός δικτύουγια την ανάκτηση της ποιότητας στην Κεφαλονιά.
                    Αυτό πιστεύω θα είναι μια πράξη ευθύνης  για όλους. Θα είναι παράλληλα και μία πράξη σεβασμού στην ιστορία όλων όσων στο παρελθόν έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτού του τόπου αλλά ανεξήγητα σιωπούν.
   

                                                        Κώστας  Ζαπάντης          

6 σχόλια:

  1. Διαβάζοντας τις σκέψεις του κ. Ζαπάντη μου ήλθαν στο νου εκείνα τα Πασχαλιάτικα λόγια του παπά, νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες εὐφράνθητε σήμερον…

    Με απλά λόγια γιατί δυστυχώς χρειάζεται και μετάφραση λέει ο παπάς:
    … « Όσοι νηστέψατε και όσοι δεν νηστέψατε, ευφρανθείτε σήμερα.
    Το τραπέζι είναι γεμάτο, απολαύστε το όλοι. Ο μόσχος είναι πολύς, ας μην βγει κανείς πεινώντας. Απολαύστε όλοι το συμπόσιο της πίστης. Απολαύστε όλοι τον πλούτο της χρηστότητας.
    Κανένας να μη θρηνεί για τη φτώχεια του, διότι φάνηκε η Βασιλεία του Θεού.
    Κανένας να μην οδύρεται για τα πταίσματά του, διότι ανέτειλε η συγγνώμη από τον Τάφο»...

    Ομολογουμένως πολύ σοφά και φιλοσοφημένα λόγια, λόγια θεϊκά θα έλεγα, όμως βρισκόμαστε σε λάθος στιγμή, εν προκειμένω είναι η ώρα της Ανάστασης.
    Μετά την Ανάσταση δε μπορεί να συνεχίζεις να κυνηγάς «δαίμονες» απλά πρέπει να μη τους αφήνεις να σε παρασέρνουν ώστε σιγά - σιγά να λιγοστέψουν και να εξαφανιστούν.
    Τώρα όμως δεν είμαστε στην ώρα της Ανάστασης, στο τάφο είναι ακόμα ο Κύριος και άμα δε διώξουμε τους δαίμονες που πατούν τη ταφόπλακα να μην ανοίξει δε τον βοηθάμε, απλώς θα ονειρευόμαστε την Ανάσταση.
    Ούτε ο μόσχος είναι πολύς και πολλοί θα βγουν πεινασμένοι, κάνω λάθος??

    Και επανέρχομαι στον επίλογο:
    « Το ζητούμενο δεν θα είναι ο προσωπικός ρόλος κάθενος, αλλά η συγκρότηση ενός δικτύου για την ανάκτηση της ποιότητας στην Κεφαλονιά.
    Αυτό πιστεύω θα είναι μια πράξη ευθύνης για όλους. Θα είναι παράλληλα και μία πράξη σεβασμού στην ιστορία όλων όσων στο παρελθόν έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτού του τόπου αλλά ανεξήγητα σιωπούν».

    Να αναλύσουμε την αιτία της σιωπής:
    Προέρχεται από φόβο για τις πιθανόν συνέπειες αποκαλύψεων?
    Δε μας κάνουν γιατί τη πάπια θα κάνουν και μετά.
    Σιωπούν γιατί προετοιμάζουν την «επανάσταση» όπως οι ήρωες της Φιλικής εταιρίας το 21΄?
    Τέτοια να ακούω να κρατάω τη κοιλιά μου από τα γέλια! Χα χα χα.
    Σιωπούν από φόβο γιατί ανήκαν στο κύκλωμα των λαμόγιων και της εκμετάλλευσης και τι να πούνε για τους άλλους όταν αυτοί οι άλλοι έχουνε ράματα για τη γούνα τους?
    Ε σε αυτή την περίπτωση συμφωνώ να τους επανεκλέξουμε αβλεπί !!

    Αν δε σιωπούσαν και πριν και τώρα πόσο θα ωφελούσαν τη κοινωνία μας.
    Ας κρατήσουν την ΟΜΕΡΤΑ λοιπόν αλλά μη μας δουλεύουν κιόλα, νοιώθω κάπου κάπου να υποβιβάζεται η νοημοσύνη μου, αν και όταν οι στάχτες σκαλίζονται καλό είναι, δεν αφήνουν τη φωτιά να σβήσει.

    Λίγο παλαιολιθικό το βρίσκω άρθρο σας κ. Ζαπάντη αν σας λέει τίποτα η γνώμη ενός δοκιμαζόμενου απλού πολίτη.
    Ελπίζω σε πιο πετυχημένα και επίκαιρα.

    Aris.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΣ,,ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΥ !!,, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,
    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ!,, ΕΞΑΛΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΚΗΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑ,,ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ,,ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟς
    ,,ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ!
    http://porosnews.blogspot.com/2010/11/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ,,ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ 2010,,ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ,,
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ,, ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΘΕΤΩ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως να μην έγινα κατανοητός.
    Δεν αναφέρθηκα προσωπικά στο κ Ζαπάντη, στη σκέψη και ουσία του άρθρου του αναφέρθηκα, ούτε νομίζω ο ίδιος αναφέρεται σε συγκεκριμένο τόπο της Θιακοκεφαλονιάς, γενικά μιλάει.
    « Το ζητούμενο δεν θα είναι ο προσωπικός ρόλος κάθενος, αλλά η συγκρότηση ενός δικτύου για την ανάκτηση της ποιότητας στην Κεφαλονιά.
    Αυτό πιστεύω θα είναι μια πράξη ευθύνης για όλους. Θα είναι παράλληλα και μία πράξη σεβασμού στην ιστορία όλων όσων στο παρελθόν έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτού του τόπου αλλά ανεξήγητα σιωπούν».

    Η σιωπή όμως από άτομα που χρημάτισαν Δημόσιοι λειτουργοί (αυτό τουλάχιστο κατάλαβα) για ό,τι «στραβό» αντιλήφθησαν δε νομίζω ούτε να τους τιμά, ούτε να συμβάλει στην καλυτέρευση της δύσκολης κατάστασης που βρεθήκαμε.
    Η σιωπή όσο αφορά τα κοινά είναι χρυσός μόνο κάποιες στιγμές όταν την εκμεταλλεύεσαι για αιφνιδιασμό αποκαλύψεων και πράξεων σε όφελος του κοινωνικού συνόλου.

    Αν κάτι στο πριν άρθρο μου ξέφυγε από τον παραπάνω συλλογισμό μου λυπάμαι.
    Aris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. George Diamantatos ΩΡΑΙΟΣ Ο ΑΡΗΣ...ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΤΗΣΑ ΚΑΙ ΓΑΤΟ ΑΡΗ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΤΡΩΝΕ ΓΑΤΟΥΣ ...ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν εκρινα τον σχολιασμό σου,, απλά με την ευκαιρία της παρεμβασής σου,,έγραψα το δικό μου σχόλιο για τον 2 ετων τελευταίο Δημαρχό της ενοτητας Ελειού Πρόννων!
    και το ΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΣ,, το λέω για μένα,,γιατί το έχω σαν αρχή,,μιας και αποφάσησα να γραφω επώνυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή