Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Γίνονται ενέργεια για τη δημιουργία δύο Δήμων-Ανένδοτη η ΚΕΔΕ

Γίνονται ενέργεια για τη δημιουργία δύο Δήμων-Ανένδοτη η ΚΕΔΕ

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 

Πολλά θέματα εκτός ημερησίας διάταξης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο με τον Δημοτικό Σύμβουλο Σπύρο Σαμούρη να παίρνει πρώτος το λόγο και να κάνει δύο καίρια ερωτήσεις προς το Δήμαρχο, που αφορούσαν η μία το Γηροκομείο Σάμης και η δεύτερη όλα αυτά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για σπάσιμο του Δήμου σε δύο χωριστούς.

Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης απάντησε ότι για το μεν Γηροκομείο γίνονται κάποιες ενέργειες από τον κ. Τζανετάτο μήπως το πάρουν για τριάντα χρόνια αλλά ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο γιατί περιμένουν την απάντηση της Μητρόπολης. Ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Μάκης Αποστολάτος ανέφερε ότι ήθελαν να κάνουν παράρτημα το Γηροκομείο Σάμης, με ενιαία διοίκηση έτσι ώστε να μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βόρεια Κεφαλονιά. Αλλά έπεσαν σε βράχια καθώς το καταστατικό ορίζει σαν Πρόεδρο τον εκάστοτε Μητροπολίτη. Τελικά όπως είπε ο κ. Αποστολάτος θα μπει σε κάποιο πρόγραμμα για να μπορεί να χρηματοδοτείται από την εκκλησία και εκεί τέλειωσε το ζήτημα, όλα αυτά βέβαια έγιναν το 2011 έκτοτε δεν γνωρίζει κανείς τίποτα.
Για τους Δήμους ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι γίνονται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε να χωρίσει η Κεφαλονιά από έναν Δήμο, σε δύο, σε Ληξούρι-Πύλαρο-Έρισο και Θηνιά και το υπόλοιπο νησί ως έχει.
Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί σαν κοινωνία από τη πρώτη στιγμή καθώς κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση που δημουργήθηκε μετά τη συνέννωση όλων των Δήμων και της Κοινότητας σε έναν, με τα γνωστά προβλήματα. Ο Δήμαρχος έκανε σαφές ότι ο Υπουργός δεν το συζητάει καν και δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς η ΚΕΔΕ φοβάται ότι μία συζήτηση επανεξέτασης θα δημιουργήσει προβλήματα στην υπάρχουσα κατάσταση πράγμα που δεν θέλει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου