Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ας ΔΟΎΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑ,, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ.

Αγαπητοί φίλοι
Είναι το 7ο στην σειρά άρθρο που εντοπίζει κενά,θα μπορούσα να πω και κενά αέρος η και πομφόλυγες, στην σκέψη των ειδημόνων. Αυτό γιατί καταπίνουν όχι μόνο την κάμηλο αλλά και τον καμηλιέρη μαζί, μη σου πω και ολόκληρο το κοπάδι, προκειμένου να μην βάλουν το μυαλουδάκι τους να δουλέψει. Ας δούμε όμως την καινούργια πρόκληση της λογικής.
Όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχει μακριά από την Τροία ένα βουνά που ονομάζεται Ίδη. Το μακριά προκύπτει από τα λεγόμενα του Πριάμου:
Ιλιάδα Ω' 662-663.

ΟΙΣΘΑ ΓΑΡ ΩΣ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥ ΕΕΛΜΕΘΑ ΤΗΛΟΘΙ Δ ΥΛΗ
ΑΞΕΜΕΝ ΕΞ ΟΡΕΟΣ ΜΑΛΑ ΔΕ ΤΡΩΕΣ ΔΕΔΙΑΣΙΝ
Από μακρυά λοιπόν θα φέρουν τα ξύλα.
ΩΣ ΕΦΑΘ ΟΙ Δ ΥΠ ΑΜΑΞΗΣΙΝ ΒΟΑΣ ΗΜΙΟΝΟΥΣ ΤΕ
ΖΕΥΓΝΥΣΑΝ ΑΙΨΑ Δ ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟ ΑΣΤΕΟΣ ΗΓΕΡΕΘΟΝΤΟ
ΕΝΝΗΜΑΡ ΜΕΝ ΤΟΙ ΓΕ ΑΓΙΝΕΟΝ ΑΣΠΕΤΟΝ ΥΛΗΝ
ΑΛΛ ΟΤΕ ΔΗ ΔΕΚΑΤΗ ΕΦΑΝΗ ΦΑΕΣΙΜΒΡΟΤΟΣ ΗΩΣ
ΚΑΙ ΤΟΤ ΑΡ ΕΞΕΦΕΡΟΝ ΘΡΑΣΥΝ ΕΚΤΟΡΑ ΔΑΚΡΥ ΧΕΟΝΤΕΣ
Εννιά ημέρες κουβαλούσαν ξύλα και επιστρέψαν την δέκατη. Άρα ο τόπος που πήγαν να φέρουν ξύλα είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά. Αν σκεφτεί κανείς ότι μια βοϊδάμαξα κάνει περίπου 15 km./ώρα τότε με 12 ώρες ταξίδι το λιγότερο έκαναν 180 km./ημέρα επί 4(ημέρες πάνε και 4 επιστροφή συν 2 εργασία) μιλάμε για μια απόσταση 700 km. περίπου.
Στις επίσημες αποδόσεις, που βέβαια δεν βασίζονται στην ακριβή απόδοση, μια και δεν γνωρίζουμε την ακριβή έννοια ίσως και πάνω από το 50% των ομηρικών λέξεων, αποδίδεται ως 9 ημέρες πηγαινοέφερναν ξύλα. Το απέδωσαν έτσι γιατί είχαν στο μυαλό τους το Hissarlik στην σημερινή Τουρκία. Οπότε συμπέραναν ότι ξύλα είχε ολόγυρα άρα 9 ημέρες κουβαλούσαν ξύλα. Αλλά για φανταστείτε δύο άμαξες, που μπορούν να κουβαλάνε ως και έναν τόνο την φορά, να μεταφέρουν για 9 ημέρες ξύλα! Δεκάδες τόνους θα συγκεντρώνανε. Για πιο λόγο; Για να κάψουν ένα και μόνο σώμα; Με τόσα ξύλα θα καίγαν έναν στρατό ολόκληρο όχι μόνο ένα σώμα. Άρα η απόδοση αυτή είναι παράλογη και η σωστή είναι ότι χρειάστηκαν 10 συνολικά ημέρες να πάνε και να γυρίσουν. Αν βάλετε τώρα τον χάρτη για να βρείτε που θα πήγαιναν στην περίπτωση που ήταν πράγματι στο σημερινό Hissarlik της Τουρκίας θα καταλήγατε στο Ικόνιο!!! Και βέβαια δεν μπορούν να εξηγήσουν τι λόγο είχαν να πάνε τόσο μακριά!
Στην ραψωδία 23 της Ιλιάδας στίχο 117 μας λέει ότι και ο Μηριόνης πήγε στην Ίδη, περνώντας αρκετούς λόφους, προφανώς γυμνούς γιατί αλλιώς δεν είχε κάποιο λόγο να πάει τόσο μακριά, αλλά αν και δεν αναφέρει χρόνο αναφέρει τη Ίδη ως ΠΟΛΥΠΙΔΑΚΟΣ. Αυτό σημαίνει ότι έχει πολλά νερά, πολλές πηγές, πολλά ρυάκια. Εδώ λοιπόν εμφανίζεται το δεύτερο πρόβλημα. Στην σημερινή Ίδη κυλά ένα μικρό ποταμάκι αλλά τίποτα μα τίποτα δεν την κάνει  ΠΟΛΥΠΙΔΑΚΑ. Ο χαρακτηρισμός αυτός από μόνος του αποκλείει αμέσως αυτό το βουνό πέρα από τα όποια άλλα προβλήματα.
Υπάρχει και ένα τρίτο πρόβλημα, λογικής αυτήν την φορά. Αυτό είναι η θέση του βουνού. Οι Αχαιοί, τουλάχιστον, δεν είχαν κανένα λόγο για να πάνε εκεί μια και η γύρω περιοχή όπου υποτίθεται στρατοπέδευσαν βρίθει δέντρων. Ποιος ο λόγος για να διακινδυνεύσουν ένα τέτοιο μεγάλο ταξίδι.
ΦΩΤΟ
  Η εικόνα λοιπόν επιβεβαιώνει την λογική που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι ειδήμονες.
Παυσανίας 

ακολουθουν και μερικες 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΊΣ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙΣ


H AΤΛΑΝΤΙΔΑ ΒΡΕΘΗΚΕ

Η θέση είναι πια γνωστή.Ο περίπλους το έχει ήδη καταθέσει μαζί με τα στοιχεία.Ατλαντίδα είναι η Αυστραλία-Ν.Γουινέα-Παπούα.
Το ταξίδι συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου