Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Το καστρο της Ασσου. Charles James Napier ,1825

Anastasia ZacharatouΚομπόγιο ιστορίας Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Το καστρο της Ασσου.
Charles James Napier ,1825

ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ  ΤΟΝ ΑΣΙΩΤΗ  ΜΠΛΟΚΕΡ  ΣE
http://porosnews.blogspot.gr/2016/01/blog-post_474.html

POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS

2 σχόλια :

  1. Έκπληξη! Βλέπω το Porosnews ασχολείται με τα Βόρεια προάστια χα χα.
    Το χωριό μου η Άσσος λοιπόν και δη το Κάστρο!

    Το παλιό αρχοντικό που βλέπετε είναι ένα μετασεισμικό επισκευασμένο μικρό τμήμα του αρχικού που χαλάσματά του φαίνονται από πίσω. Έχω ρίξει κάτι μεσημεριανούς ύπνους μικρός εκεί μέσα αλλά και είχα «ξεζουμίσει» και μια παλιά βιβλιοθήκη που υπήρχε εκεί.
    Αυτά βέβαια που παρουσιάζονται είναι ό,τι μπορεί να δει κανείς με μια «εξωτερική» ματιά, το κάστρο κρύβει πραγματικούς θησαυρούς μέχρι και τα Σουλιώτικα εκεί που έμεναν οι Σουλιώτες μετά την συνθηκολόγηση με τον Αλή Πασά. Καμιά τριανταριά πλοία τους έφεραν με Αγγλική προστασία από την Πρέβεζα.
    Να σας πω και κάτι για να καταλάβετε πως η Ελλάδα τρώει τις σάρκες της.
    Η φωτό της μικρής πύλης εισόδου που βλέπετε να ανηφορίζει με χώματα από μέσα και μια ελιά πάρα δίπλα, κάποτε ήταν καλύτερα προσβάσιμη. Τέλος δεκαετίας του 1960 εσωτερικά της και αριστερά φτιάχτηκε μια δεξαμενή όμβριων για υδροδότηση της Άσσου, γιατί μια γεώτρηση που έγινε στο χωριό σαμποταρίστηκε και ενώ βρέθηκε νερό βγήκε ακατάλληλο προς χρήση. Χα χα Η αιτία γιατί σταμάτησε το τσαμπέ τραπέζωμα του συνεργείου που δούλευε για μήνες, ή ακριβέστερα μάλλον μας δούλευε για μήνες.
    Επί της ουσίας όμως: Αυτά τα χώματα λοιπόν είναι τα μπάζα από την εκσκαφή αυτής της δεξαμενής!
    Έχουν περάσει κοντά 60 χρόνια και ακόμα εκεί βρίσκονται!
    Άσε εκείνο το κανόνι που κανείς δεν σκέφτηκε να το τραβήξει επάνω στην αρχική του θέση στον προμαχώνα Mora όπου και ο ερειπωμένος μύλος που βλέπετε σε άλλη φωτό, έτσι για να βλέπουν και οι τουρίστες ένα κανόνι ρε αδερφέ.
    Και όμως μηχανήματα και συνεργεία πριν λίγα χρόνια πήγαν για την κατασκευή του πλακόστρωτου που πάλι βλέπετε στη φωτό.
    Κάποια πράγματα που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα τείνω να πειστώ ότι δεν είναι τυχαία.
    Δυστυχώς!
    Σπ. Ρόκκος
  2. καλό Σ/Κ ,,ημουν σίγουρος ότι θα το σχολίαζες!!,, 
  3. Ασσος,, στολιδι ανεκμετάλευτο,, οπως πολλά  ακόμη στο νησί μας.! Δυστηχως οταν ειδικά ζεις έναν τοπο και ξέρεις το θησαυρο που κρυβει,, και κανεις δεν δινει σημασία σε πονάει ακόμη περισσότερ.! 
  4. θα κάνω νέα ανάρτηση τα σχόλια, και την νέα ενημέρωση,, με ανάφορά και στο μπλοκ σου,,
  1.  Δυστηχώς μετά Καλικράτη επόχη,, Η  Κεφαλονια ειναι μόνο το Αργοστόλι,, και όλοι  οι υπόλοιποι μείναμε να παραπονιόμαστε για την ολική εγκατάληψη! Ευχομε τοποθεσίες όπως η πανέμορφη Ασσος, Παλλικη, και Ανατολική Κεφαλονιά κάποτε να βρουν την αξιοποιηση  και αιγλη που δικαιουνται.
    Ενημερωτικά ανάρτησα και τις ανατρεπτικές θεωριες   Παυσανία μέσω δημοφιλών αναρτησεων του στο δικό του μπλοκ,, αλλά ομολογω πως δυσκολευομαι να τον παρακολουθησω! Ο  τρόπος σκέψης του απέχει από τον δικο μου ισως.

1 σχόλιο:

  1. Μια λεπτομέρεια ουσίας.
    Αν κοιτάξετε το γραμματόσημο θα δείτε ότι ο σχεδιαστής δείχνει στο τείχος δύο είδη τοιχοποιίας με μεγαλύτερες και μικρότερες πέτρες.
    Στη πραγματικότητα το χαμηλότερο τμήμα είναι αρχαίο πολυγωνικό όπως και μεγάλο τμήμα στην απέναντι δεξιά πλευρά της κύριας πύλης που μαρτυρεί παλαιότερο των Ενετών κτίσμα.
    Κάποιες πληροφορίες πιστεύω ότι δίνω στο blog μου “porto assos”.
    Σπ. Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή