Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τρέμει η γη στην Ιταλία, δύο ισχυροί σεισμοί σε δύο ώρες

Ρώμη, Ιταλία
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών και εστιακού βάθους μόλις 9,3 χλμ ταρακούνησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης την κεντρική Ιταλία για να ακολουθήσει δύο ώρες αργότερα δεύτερος, ακόμη πιο ισχυρός σεισμός 5,9 βαθμών. Χωριά της επαρχίας Ματσεράτα, ανάμεσα στο Μάρκε και την Ούμπρια, στο επίκεντρο. Ταρακουνήθηκαν Ρώμη, Λ'Άκουιλα και Περούτζια -ακόμη και Φλωρεντία και Νάπολη.
 Έντρομοι κάτοικοι, ακόμη και στην Ρώμη, ξεχύθηκαν στους δρόμους. Χωρίς ηλεκτροδότηση και τηλεφωνικές γραμμές έχουν μείνει χωριά της Ιταλίας μετά την πρώτη δόνηση.

Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για νεκρούς. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες στο Βίσο, εκ των χωριών της επαρχίας Ματσεράτα που βρέθηκαν στο επίκεντρο.




Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 20:11 ώρα Ελλάδας (19:11 τοπική ώρα) για να ακολουθήσει στις 22.18 ώρα Ελλάδας δεύτερη, ισχυρότερη δόνηση με εστιακό βάθος οκτώ χιλιομέτρων και το ίδιο επίκεντρο.


Η δεύτερη σεισμική δόνηση έγινε επίσης αισθητή σε μεγάλο μέρος της χώρας, από το Μιλάνο μέχρι και την Νάπολη, ενώ ακολούθησε μπαράζ μετασεισμών έως και 3,4 βαθμών.

Επί του παρόντος δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για νεκρούς από τις δονήσεις που σπέρνουν ξανά το φόβο στην Ιταλία τρεις μήνες μετά τον σεισμό που σχεδόν αφάνισε το Αματρίτσε και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Ο σεισμολόγος του ιταλικού Εθνικού Κέντρου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (Ingv) Αλεσάντρο Αμάτο εκτίμησε ότι ο σημερινός σεισμός συνδέεται με τη δόνηση της 24ης Αυγούστου, αναφέροντας σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι η δόνηση εντοπίζεται στην ήδη ενεργή ζώνη και πιθανώς πρόκειται για ενεργοποίηση νέου ρήγματος.

 

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διέψευσε αναφορές που αποδόθηκαν σε στελέχη της για νεκρούς, κάνοντας λόγο για σύγχυση λόγω της χαοτικής κατάστασης.

Στο επίκεντρο του σεισμού βρίσκονται τα χωριά Καστελσαντάντζελο Σουλ Νέρα με 318 μόνιμους κατοίκους, Βίσο (1.200 κάτοικοι) και Ουσίτα (441), όλα στην επαρχία της Ματσεράτα καθώς και Πρέτσι στην επαρχία της Περούτζια.

Στο Βίσο επικράτησαν σκηνές πανικού με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους. Δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τον πρώτο σεισμό.

Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή στο Καστελσαντάντζελο Σουλ Νέρα, το οποίο είναι βυθισμένο στο σκοτάδι.

Εκκλησία κατέρρευσε
κοντά στην πόλη Νόρτσια της περιφέρειας Μάρκε.



Διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, η οποία οδηγεί από τη Ρώμη προς τις πληγείσες περιοχές.

Στις πληγείσες ζώνες της επαρχίας Ματσεράτα -όπου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση μετά το σεισμό- έχουν σημειωθεί καταρρεύσεις χωρίς να είναι σαφής η έκταση. Ομάδες διάσωσης έχουν αναχωρήσει για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας.

Κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και στη Ρώμη, όπου η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Περιορισμένες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών στη Ρώμη, το οποίο εκκενώθηκε για περαιτέρω ελέγχους.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι έλεγχοι της Πολιτικής Προστασίας θα συνεχισθούν όλη νύχτα, κυρίως σε απομονωμένες περιοχές, κοντά στα χωριά Βίσο και Kαστελσαντάντζελο Σουλ Νέρα.

Της αρχικής δόνησης ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί μεγέθους έως 2,8 βαθμών.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσο.

Την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις πόλεις της Περούτζια, Τέρνι και Σπολέτο.
IN. GR

KAI  Η  ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΗΛΙΑ ΤΣΙΑΠΑ
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 26-Οκτωβρίου 2016
ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΣΕΙΣΜΩΝ
από spiros » Σεπτέμβριος 12th, 2016, 6:39 pm
Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε:
M 5.6 2016-09-03-OFFSHORE NORTHERN CALIFORNIA
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/52/5 ... gional.jpg
αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερων.
στην Ελλάδα γύρω στις 26- Οκτωβρίου 2016
Η πρόγνωση ακυρώνεται,ως προς το μέγεθος τουλάχιστον,αν γύρω στις 22-Οκτωβρίου 2016 εκδηλωθεί ισχυρή ηφαιστειακή ή σεισμική δραστηριότητα στην Ιταλία.
Τα μεγέθη είναι μεγαλύτερα λόγω συνένωσης υγρών (Η2Ο-SO2-CO2) από αφετηρίες
της ίδιας χρονικής περιόδου νοτιότερα,χωριτικότητας και γωνίας του μετώπου της
ρίζας της οροσειράς των Απέννινων.
(Η χωριτικότητα συντέλεσε και στην καθυστέρηση κατά 4 ημέρες.)
Εικόνα
M 5.6 - OFFSHORE NORTHERN CALIFORNIA - 2016-09-03 ----M 5.5-6.1 - CENTRAL ITALY - 2016-10-26
M 4.8 - PANAMA-COSTA RICA BORDER REGION - 2016-09-04
M 4.6 - NEAR COAST OF NICARAGUA - 2016-09-04
M 5.1 - COSTA RICA - 2016-09-03

1 σχόλιο:

  1. Με αυτή την θεωρία http://www.tsiapas.gr/forumgr/viewtopic.php?f=26&p=4523#p4523 μπορείτε να προβλέπετε τους σεισμούς χρόνο – μέγεθος – χώρο, τις εκρήξεις ηφαιστείων αλλά και χρονικές περιόδους σεισμικής ηρεμίας - ασεισμικές, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.ά.)
    Ότι αναμένεται αναρτάται στην ιστ. www.tsiapas.gr, και στο fb , μπορειτε όλοι να γράφετε,ν' ανταλάσετε πληροφορίες και για πρόδρομα που γίνονται αντιληπτά. με τις αισθήσεις π.χ.θειούχες οσμές ή ενόργανα .

    Με την πρώτη μέθοδο της θεωρίας γνωρίζετε τον χρόνο, το μέγεθος και με σχετική προσέγγιση το επίκεντρο.

    Για τον ακριβέστερο προσδιορισμό του επικέντρου,το πλέον αξιόπιστο πρόδρομο φαινόμενο την αύξηση της θερμοκρασίας του φλοιού, που εντοπίζεται σε ένα κώνο με κορυφή το υπόκεντρο και κέντρο βάσης το επίκεντρο του αναμενόμενου σεισμού. με θερμόμετρα τοποθετημένα σε δημοτικές γεωτρήσεις, που αντλούν συνεχώς απο τις υπόγειες υδροφόρες λεκάνες ανιχνεύεται άμεσα η μεταβολή.


    Συνεργασία με την υπηρεσία ύδρευσης των Δήμων σας,τους τοπικούς επιστημονικούς,πολιτιστικούς συλλόγους για την παρακολούθηση τυχόν αύξηση θερμοκρασίας η οποία συμβαίνει 1-2 μέρες πριν την εκδήλωση ενός σεισμού,που σημαίνει ότι εγκλωβίστηκε η αναμενόμενη ποσότητα υγρών (κυρίως H2O, CO2 και SO2.) η διαφυγή τους ανατολικά θα προκαλέσει σεισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή