Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες: Αντισυνταγματικός ο νόμος της κυβέρνησης

Σύμφωνα με την απόφαση κανένα κανάλι δεν κλείνει και δεν πέφτει μαύρο
- Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός με ψήφους 14 υπέρ και 11 κατά
- Η απόφαση του ΣτΕ είναι πάρα πολύ σκληρή καθώς ουσιαστικά κατεδαφίζει ολόκληρο το νόμο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες
- Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που έδωσαν Μαρινάκης, Αλαφούζος, Κυριακού και Σαββίδης
- Επίσης με βάση την απόφαση οι κ.κ. Μαρινάκης και Σαββίδης δεν μπορούν να εκπέμψουν τηλεοπτικό σήμα
- Με βάση τη σκληρή απόφαση είναι σαν να μην έγινε ποτέ ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών
- Αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου
- Πληροφορίες πως αναμένεται δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη


Με μία σκληρότατη απόφαση που αποτελεί σοβαρό πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση, το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη έκρινε τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό.
Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός με ψήφους 14 υπέρ και 11 κατά μετά από μία σκληρή μάχη μεταξύ των δικαστών και είναι άξιο λόγου πως πρώτη φορά μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με έναν νόμο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των συμβούλων Επικράτειας οι οποίοι συμμετείχαν στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη ψήφισαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου 4339/2015 και την παράκαμψη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου ( ΕΣΡ).
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως βρίσκεται στον αέρα όλος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που σύμφωνα με την απόφαση είναι σαν να μην συνέβη ποτέ για τη Δικαιοσύνη. Το μόνο σίγουρο είναι από την απόφαση αυτή πως δεν πρόκειται να πέσει μαύρο σε κανένα κανάλι από αυτά που δεν είχαν λάβει τις άδειες.
Επίσης σίγουρο είναι πως όσοι έλαβαν άδεια, δηλαδή οι κ.κ. Μαρινάκης, Αλαφούζος, Κυριακού και Σαββίδης θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα από το δημόσιο. Επίσης για όσους δεν είχαν ήδη κανάλι, δηλαδή ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Σαββίδης αυτοί δεν μπορούν να εκπέμψουν τηλεοπτικό σήμα.
Εξερχόμενος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Πρόεδρος του σώματος, Νίκος Σακελλαρίου αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει δήλωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη.
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος
http://www.newsit.gr/politikh/I-apofasi-toy-StE-gia-tis-tileoptikes-adeies-Antisyntagmatikos-o-nomos-tis-kyvernisis/668416 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου