Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Το εβδομδιαιο θέμα συζητησης



...
Περισσότερα





Όταν επεβλήθηκαν τα Μνημόνια ,από τους Γερμανούς ,στην Ελλάδα,κανείς από αυτούς που σχεδίασαν και τα επέβαλαν,δεν είχε υπολογίσει τους Πολίτες της χώρας. Πλήρωναν βουβοί,οι Πολίτες, τα σπασμένα,από τις μίζες στα εξοπλιστικά ,ως τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων της διαπλοκής,υπό τα βλέμματα μιάς Διακυβέρνησης,που πίστευαν τότε οι Πολίτες που την εξέλεξαν, για να υπηρετει το συμφέρον τους,όπως το Σύνταγμα όριζε,αλλά και να αντισταθεί, σ εκείνον τον εφιάλτη που τους έλαχε,και κατέτρωγε καθημερινά το εισόδημά τους,χωρίς να γνωρίζουν ,πότε επιτέλους θα μπεί ένα τέρμα,σαυτό τους το δράμα. Αυτό όμως δεν συνέβει.

Τότε δεν είχαν υποψιαστεί οι Γερμανοί, πως υπήρχε,ένα κόμμα ,με αντίκρυσμα στην κοινωνία,γύρο στο 4%,πως θα μπορούσε σε σύντομο χρόνο, να γίνει Κυβέρνηση των Ελλήνων,όπως δεν το είχε υποψιαστεί και η πλειοψηφία των Πολιτών.Οι εκλογές του Γενάρη 2015, τους φόβησε, γι αυτό μίλησαν από την αρχή για μιά παρένθεση, δια του Σόϊμπλε,που τον απέσυραν προς στιγμή,(ενώ σήμερα ,πάλι του τραβούν το μανίκι),όταν διεπίστωσαν πως τους έκανε μεγάλη ζημιά,καθώς τα αποτελέσματα δεν τους έβγαιναν.Με εκβιασμούς και συμπεριφορές ανεπίτρεπτες ,για ευνομούμενη χώρα,οδήγησαν την νέα Ελληνική Κυβέρνηση,τον Ιούλιο του 2015,επιστρατεύοντας εκείνες τις εγχώριες δυνάμεις,που ήταν συγχρονισμένες μαζί τους, στην ψήφιση ενός νέου Μνημόνιου,κυρίως για να την εκθέσουν. Όμως ,ένα διαβρωμένο σύστημα αξιών, μπερδεμένο με την ντροπή και την απόκρουση,αποκαλύφθηκε. Το σύστημα εκείνο,που δημιούργησε μεταπολεμικά μιά Ελλάδα,ένα οικοδόμημα με κατώτερης ποιότητας υλικά ,ετοιμόροπο,που θύμιζε την δική τους μιζέρια και απαξίωση..Ένα σύστημα που θεώρησε πως όλα ήταν δικά του, όπου με τις μίζες από κάθε λογής εξοπλιστικά και την διαφθορά διάχυτη σε κάθε δραστηριότητα,μπορούσε να κρατά δέσμια και διαβρωμένη μιά Ελλάδα, σε εκτίμηση,πάρα πολύ χαμηλή,ακόμη κι από εμάς τους ίδιους. Ένα σύστημα, που μπορούσε να κατευθύνει το χρήμα δισεκατομμυρίων,από τις Τράπεζες που ήλεγχε,με εγγυήσεις “αέρα κοπανιστό”, σε κόμματα και διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, για να πλουτίζει μιά μικρή ομάδα ανθρώπων,που θεωρούσε όλους τους Έλληνες,ως τα μόνιμα υποζύγιά τους.

Η παραίτηση Σαμαρά, ύστερα από αναβολές και εσωκομματικά λάθη της οργανωτικής επιτροπής της Ν.Δ,που την εκθέττουν,ανέδειξε τον σημερινό αρχηγό της.Κανείς δεν είχε υποψιαστεί τότε,πως ο νέος Αρχηγός για να αποφύγει την γενικευμένη απαίτηση των Πολιτών ,για ανάληψης της ευθύνης,σε επιλογές που οδήγησαν στην μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων,όλων των εποχών,από 40% έως 50%. Κι όμως αυτό συνέβει. Έτσι από την ημέρα της εκλογής του,προκειμένου να αποφύγει τις οφειλούμενες εξηγήσεις, προς τους Πολίτες,επινόησε το αίτημα των εκλογών,για να ξεφεύγει διαρκώς. Το ίδιο κάνει και τώρα, όπου με αφορμή την ερμηνεία,ενός νόμου του Σ.τ.Ε,συμφερόντων των τηλεοπτικών καναλαρχών,για την νομιμοποίηση, των άνευ αδείας λειτουργούντων καναλιών τους,που θεωρεί πως η απόφασή του ,που κρίνει τον νόμο αντισυνταγματικό,ότι δημιουργήθηκαν συνθήκες ανατροπής της λαϊκης Βούλησης. Οι Πολίτες όμως ,κατεψήφισαν την Ν.Δ, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις,για το κακό που τους προξένησε και αποφευγεί να αναγνωρίσει και όχι γιατί κρίθηκε κάποιος νόμος ,συμφερόντων των καναλαρχών , αντισυνταγματικός,γιατί εδώ γελάμε πλέον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου