Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΓΚΑΛΟΠ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σε «μπούμερανγκ» έχει γυρίσει για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η πολιτική αντιπαράθεση κορυφώνεται μέρα με την ημέρα για το θέμα και πλέον οι αποκαλύψεις έχουν λάβει μορφή «χιονοστιβάδας».
Η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, δεχόμενη πυρά από το σύνολο της αντιπολίτευσης, που μιλά για «σκάνδαλο», «διαγωνισμό - παρωδία» και «αριστερή διαπλοκή».

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, στο στενό πρωθυπουργικό κύκλο του Μαξίμου εμφανίζονται πλέον δύο διαφορετικές τάσεις: η πρώτη ζητά από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε πολιτικό αιφνιδιασμό μέσω της διενέργειας πρόωρων εκλογών και η δεύτερη τον «πρεσάρει» να προχωρήσει σε ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, με αμιγώς σοσιαλιστικό πρόσημο.
Θυμίζουμε ότι πλέον συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015, στις οποίες βγήκε νικητής ο Αλέξης Τσίπρας και πλέον ο Πρωθυπουργός έχει και επίσημα τη δυνατότητα του πολιτικού αιφνιδιασμού.
Όπως ορίζει το Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί πλέον, να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για μείζον εθνικό θέμα.
Αυτό, ωστόσο, που θα κρίνει οριστικά τις εξελίξεις είναι η σημερινή ημέρα (26/10/2016) και η κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τυχόν αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Εάν το ΣτΕ ακυρώσει το νόμο Παππά, η κυβέρνηση έχοντας ανοιχτά όλα τα μέτωπα με την κοινωνία (οικονομία, προσφυγικό, χρέος) θα βρεθεί προ αδιεξόδου και - λογικά - θα αναγκαστεί να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες, αφού θα έχει καταπέσει το βασικό «χαρτί» της, αυτό της καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής, και με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/739811/skaei-vomva-proores-ekloges-apopse-to-vrady-krinontai-ola-se-paniko-to-maximoy#ixzz4OCa1KRYT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου