Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΛΙΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ,,ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΜΑς

Andreas Faethon Θα πρότεινα να διαβάστεί το δίτομο έργο του Κώστα Δούκα Ιλιάδα και Οδύσσεια "Το Μεγάλο Μυστικό του Ομήρου" (εκδόσεις Ελεύθερη Σκέψη) με εκτενή έρευνα στα Ομηρικά Έπη,στην Ταυτότητα του Ομήρου και στην θέση της Ομηρικής Ιθάκης...Είναι περιεκτικό και πλούσιο σε στοιχεία επί των θεμάτων αυτών.
Οδυσσέας Ομήρου Κατά καιρούς έχουν στα αλήθεια γραφτεί πάρα πολλά (ίσως περισσότερα από όσα αντέχει η ομηρική έρευνα), για το υπόψη θέμα, αλλά δυστυχώς δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Δεν έχει περάσει το θέμα μας δηλαδή, από την απλή (ή επιστημονική) επιχειρηματολογία, στην πράξη, που δεν είναι άλλη από την ατράνταχτη αρχαιολογική ανεύρεση του οδυσσειακού ανακτόρου. Σεβαστός ο προαναφερόμενος, θερμός ομηριστής, κύριος Δούκας, που αξίζει πράγματι να διαβαστεί από τους λάτρεις του είδους. Σε πολλά σημεία, όπως στη χρονολόγηση των ομηρικών επών, με βρίσκει σύμφωνο. Λείπει όμως ακόμα κάτι.
Γιαννης Ζερβος Η Νηρικος κατα πασα πιθανοτητα ηταν οπου τα κυκλωπεια τειχη ανωθεν του Κουταβου στο Αργοστολι
Νικόλαος Καμπάνης Συμφωνώ με τον Γιάννη !... Βλέπε ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ Η ΑΠΟΚΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ (Ν. Λιβαδάς Τουμασάτος) και το δικό μου: ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΕΙΕΣ.
Οδυσσέας Ομήρου Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας με σχόλια στις εδώ δημοσιεύσεις τμημάτων από το βιβλίο μου. Σεβαστές όλες οι απόψεις και όπως λέω πάντα, καλύτερα μια άποψη, έστω και λάθος, παρά να μην έχεις καθόλου απόψεις. Δυστυχώς δε δύναμαι να συμφωνήσω με τους παραπάνω φίλους, και πιστέψτε με, τα προαναφερθέντα βιβλία, είναι από τα πρώτα που μελέτησα. Όπως προείπα, δεν έχουν όμως αποδώσει καρπούς.
Γιαννης Ζερβος Oi τρεις γιοι του Ταφιου εκτισαν τρεις πολεις,Ο μεν Ιθακος την Ιθακη, Ο Νηρικος την Νηρικο ο δε Πολυκτωρ μονο μια.. Βρυση! Την Καλλιρροο Κρηνη.Ο Λαεςρτης κυριευσε την Νηρικο και μεγαλωσε το Βασιλειο του..
Γιαννης Ζερβος Ας αφησουμε την επιστημονικη επιχειρηματολογια,Δεν αξιζει φραγκο. Ο Η, Σλημαν οταν ανεκαλυπτε τις Μηκυνες πιστευε μονο στον Ομηρο,Τοτε που ο επιστημονικος κοσμος της Δυσης μιλουσε για φαντασιωσεις του Θειου Ομηρου, Μετα βρηκε την Καμμενη τροια (Εβδομο στρωμα)
Γιαννης Ζερβος Η πιστευει καποιος τον Ομηρο η δεν το πιστευει.Οι Αγγλοσαξωνες δεν χανουν την ευκαιρια να αμφισβητουν το ιστορικο βαθος των Ελληνων.Και ξερουμε Ολοι, γιατι
Γιαννης Ζερβος Ο Αρχηγετης της Γεωγραφιας Θειος Ομηρος περιγραφει την Ιθακη ως... "χθαμαλη πανυπερτατη εν αλι κειται προς Ζοφον, αι δε τανευθεν προς Ηω ΄,τ ηελιον τε.." Ποια νησια του βασιλειου βρισκονται ανατολικως της Λευκαδας;;;Η σημερινη χερσονησος της Παλικης καλυπτει απολυτα την Ομηρικη περιγραφη, Ισως ακομη αυτη η χερσονησος να ηταν ξεχωριστο νησι,(Το πιστευω των Αγγλων Γεωλογων)

Οδυσσέας Ομήρου Γενικότερα σωστά τοποθετήστε, ως απλός λάτρης της σοφίας του Ομήρου και της πατρίδας μας, μόνο που ο αναφερόμενος επίμαχος στίχος της περιγραφής, μας λέει για το βασίλειο της Ιθάκης και όχι για ένα μόνο νησί. Σας παραπέμπω ξανά, στη πρώτη μου σημείωση ¨Η καθοδήγηση των Φαιάκων¨.
Γιωργος Γκιαφης το βασίλειο της Ιθάκης είναι δυτικότερα τω ν υπολοιπων (βασιλείων)
Νικόλαος Καμπάνης Προσοχή, η Ιθάκη πρέπει να έχει σε κοντινή γειτνίαση το ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ, ο οποίος με τη σειρά του καλύπτει τον κυρίως κορμό της Κεφαλονιάς. Και επειδή γνωρίζουμε ότι τα χρόνια της Οδύσσειας το σημερινό Θιάκι ονομαζόταν ΣΑΜΗ, απομένει - και από αυτήν την οδό επιχειρημάτων - η ΠΑΛΛΙΚΗ να είναι η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ !
Γιωργος Γκιαφης ΑΚΟΜΗ ΣΑς ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ,,ΒΑΛΘΗΚΕ ΝΑ ΣΑς ΧΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ!!
Γιωργος Γκιαφης ΤΟ ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΙΧΝΗ!!
1
Γιωργος Γκιαφης ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ "ΝΗΡΙΤΟΥ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΡΑΧΗ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΝΗΡΙΚΟ!! ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΛΟΝΗΤΕς??? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΟΥ ΕΛΥΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ!!


ΚΑΙ 

Οδυσσέας Ομήρου Απαντώ και ερωτώ, ταυτόχρονα. Τι δεν κατάλαβες; Όλες οι απαντήσεις, δίδονται στο παραπάνω κείμενο. Τέλος πάντων. Απάντηση πρώτη: Είναι ξεκάθαρο μέσα στα Έπη ότι, άλλο είναι το Δουλίχιο που κατοικείται από Επειούς (το βασίλειο με άρχοντα τον Μέγη) και άλλο αυτό που κατοικείται από Κεφαλλήνες (από τους οποίους οι πλουσιότεροι διεκδικούν την Πηνελόπη). Μη μου πεις ότι οι μνηστήρες δεν είναι όλοι Κεφαλλήνες. Ο Όμηρος το αναφέρει πολλάκις. (Υπάρχουν και άλλα σημεία αλλά δεν είναι της παρούσας ανάρτησης). Απάντηση δεύτερη: Η σειρά είναι ΉΛΙΔΑ-ΔΟΥΛΙΧΙΟ-ΙΘΑΚΗ-ΑΙΤΩΛΙΑ και δεν είναι μόνο γεωγραφικοί οι λόγοι. Κυρίως έχουν να κάνουν με την κατάλληλη από στρατιωτικής άποψης (μαχητική ικανότητα-ισχύς-ηθικό κ.α.), διάταξη στον κάμπο της Τροίας, έτσι όπως τα "είδε" τα στρατεύματα ο ποιητής. Νομίζω πως αν διαβάσεις καλά το κείμενο θα καταλάβεις γιατί οι Επειοί (Ακαρνάνες) με τους Αιτωλούς, δεν θα ήταν φρόνιμο, να πολεμούν δίπλα-δίπλα. Απάντηση τρίτη: Εδώ νομίζω πως το "έχασες" λίγο παραπάνω. Ο ψευτο-ζητιάνος Οδυσσέας, δεν λέει ότι ξέφυγε από το πλοίο στο λιμάνι του άστυ της Ιθάκης (!!!). Λέει απλά ένα ψέμα ότι εκεί, σε κάποια ακτή της νήσου Ιθάκης, οπουδήποτε όπου στάθμευσαν για διανυκτέρευση, δραπέτευσε για να κατευθυνθεί μετά προς το άστυ (στο χρήμα) και να ζητιανέψει. Πρότεινα το λιμάνι του Φισκάρδο, "το καταλληλότερο για τα παραπλέοντα πλοία" κατά τον Α.Μηλιαράκη. That's all...

Aris Evangelopoulos Πολύ καλή δουλειά...με τον Όμηρο συμβαίνει συχνά ....στο δεύτερο, τρίτο διάβασμα, αναιρείς τα αρχικά σου συμπεράσματα ...και αυτό δεν έχει τελειωμό....
Η αναζήτηση ,η εξερεύνηση, και ο δρόμος μάλλον είναι περισσότερο σημαντικά από την προσπάθεια που γίνεται για την επεξήγηση.
Θα σας θυμίσω τον φιλέλληνα Βίλχελμ Νταιρπφελδ,ο οποίος είχε παρακαλέσει τον φον Βιλαμόβιτς ,λίγο πριν τον θανατό του να δεχθεί τα στοιχεία που αποδεικνύει ότι η Ομηρική Ιθάκη είναι η Λευκάδα. Ο Βιλαμόβιτς του απάντησε, ότι ακόμη και αν έχει πεισθή γι αυτό,δεν θα το παραδεχόταν ποτέ,για να μην αλλάξη το δόγμα περι Ομήρου..
Η διαμάχη επι του Ομηρικού ζητήματος είναι τεράστια ,ας κρατήσουμε τα σημεία κοινής αποδοχής. Ο κατάλογος των πλοίων θεωρείται «νεώτερη προσθήκη» επι Σόλωνος. Ότι διεσώθη μέχρι σήμερα το οφείλουμε στον Αρίσταρχο,ο οποίος περισυνέλεξε με σεβασμό όλα τα γραπτά μνημεία μέχρι της εποχής του, σεβάστηκε το αρχαίο κείμενο και επεσήμανε τους νόθους στοίχους με οβελούς [] χωρίς να τους αποβάλη.
Εδώ να θυμηθούμε την μελάνυδρον κρήνην και τις σχετικές διαμάχες επ αυτού…
Πως συμβαίνει ο Όμηρος να γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή το έδαφος και την τοπικη γεωγραφία της Ιθάκης; O Όμηρος συνεχώς μας αιφνιδιάζει με διάφορα για την τοπογραφία (Ρείθρον,Νήιον, μελάνυδρον κρήνη ,Φ 257-264)
Ο δρόμος είναι φίλοι μου…. μόνο ο δρόμος

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΣΤΕΡΙΔΑ

Helene Pulacu Διαβάζοντας τις αρχικές παραγράφους, και πριν καν αναφερθεί η λύση, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας ήταν το πρώτο που σκέφτηκα. Είναι αρκετά εύκολο να πάει εκεί ο νους του απροκατάληπτου αναγνώστη, αν έχει υπ' όψη του την ύπαρξη βυθισμένων πολιτειών και μνημείων (π.χ. Παυλοπέτρι, Ηραίο Κορινθίας). 
Οδυσσέας Ομήρουhttp://el.wikipedia.org/.../%CE%A0%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE...

Συντεταγμένες: 36°31′01″N22°59′19″E / 36.51698°N 22.98865°E / 36.51698; 22.98865 Το Παυλοπέτρι είναι…
EL.WIKIPEDIA.ORG
Petros Athanasatos Εχουμε και τα Κακκαβα στην Κεφαλονιά ανοιχτα του ακρωτηρίου της Μουντας..Και ποσα αλλα στον ελληνικο χωρο αληθεια!!??
Οδυσσέας Ομήρου Φυσικά. Τα Κάκκαβα είναι στο ίδιο σεισμικό ρήγμα με την Μεσοκάναλη. Σε βάθος περίπου 5 μέτρων από την επιφάνεια, όπως και τόσοι αρχαίοι παραθαλάσσιοι οικισμοί. Δυστυχώς δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί, όπως και τα καταποντισμένα σπίτια στον Κατελειό Κεφαλλονιάς.
Andreas Vergottis Εκφράζω άποψη ότι η Αστερις είναι τα Σισσια
Οδυσσέας Ομήρου MΕΣΟΚΑΝΑΛΗ
Andreas Vergottis Τα Κακαβα ειναι η προιστορικη Σινγκαπουρη κατα εμε αλλα δεν ειναι η Αστερις - ειναι κατι ποιο σημαντικο
 !
Andreas Vergottis  a) Who unmasked Achilles when he disguised himself as a girl and dragged him into battle? Odysseus
b) Who demanded the sacrifice of the “King’s” daughter Iphigenia? Odysseus
c) Who pushed all the troops on the shore of Troy when everyone backed off? Odysseus
d) Who sacked Troy? Odysseus
e) Whose fame reached the heavens contrary to every one elses that remained on this planet? Odysseus
f) Who sent “just” 12 ships to Troy, named Zeus, Hera and so on, thus stealing the flag claiming divine leadership? Odysseus
g) Who is Homer singing about 60% of the time in his two Epics put together with second placed champion (Achilles) scoring no more than 10%? Odysseus
h) Who, after the War of Troy, spent 7 years at Calypso Island - the straights of Gibraltar - hence colonising the exit to the Atlantic Ocean? Odysseus
i) Calypso, being the daughter of Atlas, hence also called Queen Atlantis, who was her bedfellow King? Odysseus
j) Whose island is the most seismic prone spot of the Mediterranean? Odysseus
k) Whose empire building activities stretched from Gibraltar, Italy, Libya, Troy, Cyprus, Near East, hence being the size of Libya & “Asia”, the latter as understood by the ancients? Odysseus
l) Whose island is full of fishermen tales about sunken cities? Odysseus
m) Whose island has canals? Odysseus
Γιωργος Γκιαφης ο υφαλος που χτυπησε το ζακυνθος και βουλιαξε
 !
Γιωργος Γκιαφης http://porosnewstv.blogspot.gr/2014/08/1989.html

ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ
POROSNEWSTV.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου