Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

σχολιασμοι στην βροχερη Ανατολη από Κομιτατα,συν Πηνελοπης Φισκαρδου

1 σχόλιο :στις γατες-ΠΗΝΕΛΟΠΗ,Φισκαρδου


  • ΤΕΛΙΚΑ ΕΒΡΕΘΗΚΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ!! ΕΙΝΑΙ ΣΤ...
  • (KAI MIA  AΠANΤΗΣΗ ΜΟΥ  ,,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥς ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ  ΝΑ ΕΛΑΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΡΟΥ,, ΜΑΛΛΟΝ  ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥς  ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ  ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑς,,, ΕΛΠΙΖΩ  ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΧΗ ΜΟΥ ,,ΝΑ ΞΑΝΑΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟς)
  1. Κογιονάριζε ορέ με τσι γάτες, αρχίνισε το πόλεμο να πέσουνε οι μπόμπες και μετά να ασηκώνεις λευκό καπνό γιατί τη σημαία που να τη δούμε εδώ αηπάνου.
    Βάλε καλού κακού καμιά αγκαλιά ξύλα απά στο Πυροβούνι και μη ξεχάσεις το προσάναμμα . Κακακα.
    Είδες όμως οι γάτες εδώ πέραθε είναι παντός καιρού, πού βρίσκουνε και τρώνε με τα μαγαζιά κλειστά?
    Γιατί χορτάτες πρέπει να είναι μια και νηστικό γατί δε «χορεύει» που έλεε κι ο νόνος μου!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

δυο σχόλια στην ανάρτηση

2 σχόλια :

  1. Τα φανάρια τση τροχαίας δουλεύουνε ορέ?
    Καλά ότα τα πρωτοείδα μάλλον εγώ τα προσπέρασα χωρίς να τα δώ (ο συνοδηγός τα είδε), εβγήκα όξου και χτυπιόμουνα από τα γέλια.
    Το ξέρεις εκειό το ποτέ μη λες ποτέ?
    Αλλά βέβαια τι διάολο Κομητεία θα ήσασταν χωρίς φανάρια τσου δρόμους??
    Κακακακακακακακα.




    1. κατσε μην αρχισεις να βλέπεις και φαναρια σε σπιτια σε λιγο,, και κει να δεις γελια κακακακα
και μερικα  σε φεις
Γιωργος Γκιαφης http://porosnews.blogspot.com/2016/11/blog-post_758.html

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS

Ioanna Kompothekra Βροχερη μερα αλλα η Κεφαλονια ειναι ωραια!!! Καλημερα καλο ΣΚ!!!

Μαριέττα Βασιλάκη Βλέπεις τίποτ άλλο???😅😅
Makis Theoharatos Προσπαθώ να δω την πηνελοπη !!! Στην Ιθάκη!!!! 😀
Γιωργος Γκιαφης προς  Makis Theoharatos πορο ειναι!
Γιωργος Γκιαφης http://fotisfamily.blogspot.com/

συνταγές , Κεφαλονιά, Πόρος, fotis family ,porosnews, γεύση, γλυκό
FOTISFAMILY.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS
Γιωργος Γκιαφης μαγειρευει
Γιωργος Γκιαφης ξεκουραζεται τα καλοκαιριαhttp://porosnews.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6569.html

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS

13 σχόλια:

  1. Έτσι που γλέπω με τόση ομίχλη στο οροπέδιο του Σκόλοπα μπαίνω σε άσκημες σκέψεις. Σαν εκείνο το μπούσι που αμολάρισε η θεά Αθηνά για να μη γνωρίσει ο Οδυσσέας το τόπο του μοιάζει.
    Λές ορέ να είδανε τσού γερανούς για το Χάρακα οι Θεοί του Ολύμπου και κατεβήκανε για συνεδρίαση έδεκει μέσα στο μπούσι και φκιάσουνε καμία κασκαρίκα τσου Ρισσιάνους?? Γιατί τσου παίρνω τηλέφωνο και δε το σηκώνει κανένας.
    Ο Ρόκκος λέει ότι χρειάζεται εκατόμβη αλλιώς Χάρακας δε φτιάνεται! Κα κα κα κα.
    Δε μας λέει όμως βόδια να σφάξουνε, ή ευρώπουλα τση ίδιας τιμής?
    Πονήρεψε κι ο Δίας γλέπεις και άντε πιάστονε…
    Εμένα δε μου στείλανε πρόσκληση, μπας και φοβούνται τη σπάθα μου?

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ,, ΚΑΙ ΨΙΛΟΕΡΙΞΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΗΧΤΗ,,ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕς ΜΕΡΕς,, ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΥΚΑΝΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ,, ΠΑΛΙ ΒΡΙΣΜΕΝΟς ΘΑ ΒΡΕΘΩ! Σημερα ειμαι σταντ μπαι να φωτογραφησω ότι αλλο περάσει από Πόρο,, εξάλου,, αυτό δεν θα ειναι νεα Πορου, αλλα νε Ασσου,, αντε καλοριζικη ωρες γειτονοι, και καλοφάγωτη! Εγω θα προτεινα να βάλουνε και λίγα διόδοα εκει πάνω,, να πάρε τε λίγο οικονομικη ανάπτυξη! Τώρα μα τα ρίξετε σε ερευνες για Οδυσσεα, ή εστω καλόπισμο του Κάστρου,,θα αξιζουν τον κόπο! Φαγωθηκατε οτι θα περασουν τα χρονια και εργο δεν θα δειτε,, Να εχετε χάρη που εγω αν και Δωδεκαθειστής ,, (ολοι με βριζουν ρε γαμωτο) αναψα μια λαμπάδα και η ευχη επιασε,, για να μην μου στραπατσαρετε το δρομο της προικας μου το εκαμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για δε μου λες γιατί δε ξέρω. Μερικοί παλιοί Θιακιοί εφκειό το βουνό Σκόλοπα το λένε, οι περισσότεροι ούτε που το ξέρουνε. Οι απουκάτουθε Ρισσιάνοι Σκόλοπα το λένε που σημαίνει πάσσαλος, οι Φισκαρδιώτες Καλό όρος, εκεί στη Κομητεία πώς το λένε? Γιατί μου φαίνεται ότι από όποιο ύψος το γβλέπει ο καθένας του αλλάζει και τ΄ όνομα!
    Αρωτάω τσου Ρισσιάνους για τα βουνά στο Θιάκι και το μόνο που ξέρουνε είναι που είναι το χωριό Σταυρός που γενότουνε ζωοπανήγυρη και ερχότανε με τα καΐκια, τίποτις άλλο! Και το λιμάνι απουκάτουθε Σταυρό το λένε και αυτό.
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι ψάχνει και εσύ όπως μου είπε και εμένα φκιος ο πρόεδρος. Τώρα εγώ για να σου απαντήσω,δεν είμαι Ρισσιανος. Πάντως το καλό όρος πιστεύω δεν είναι το νηριτο,εφκιο κλείδωσε για Αίνο,πες το Σκολωπα δεν μας επηρεάζει διόλου κακακα.παντως αυτή ή ομίχλη κιο πάνω όντος λες και είναι μάζωξη θεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Ρισσιάνοι Σκόλοπα το λέγανε δηλαδή κάτι ψηλό, η ονομασία Καλό Όρος μάλλον κατά την εποχή των Άγγλων παρουσιάστηκε (χωρίς να είμαι σίγουρος), κάπου πριν 500 χρόνια αναφέρεται και Βαία όνομα του πιλότου του Οδυσσέα (Βαίος – Βάιος).
    Στον Αίνο καθότανε ο Δίας και στην Έρισσο συγκαλούσε τη Βουλή των θεών για να έχει την ησυχία του, δεύτερο για να πίνει ιαματικό νερό από τσι πηγές του Σκόλοπα, και τρίτο τσου έκανε το τραπέζι ο Εύμαιος με σπεσιαλιτέ γουρουνόπουλο στη σούβλα σε νια ταβέρνα έδεκει τσι Βασιλικάδες.
    Απόδειξη ότι η ταβέρνα υπάρχει ακόμα!!
    Κά κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΤΣΙ ΒΑΣΣΙΛΙΚΑΔΕς ,,ΩΡΕ ΔΕΝ ΣΑς ΠΙΑΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΚΙΟ ΠΑΝΩ???
    ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕς,,ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΟΓΟΠΑΙΧΝΙΔΑ,, ΠΟΥΘΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΑΔΕς,, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ, ΑΠΟ ΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙς ΤΣΙ ΑΣΣΟΥ, ή τυχαιο κακακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοίτα να δείς δε ξέρω άμα το όνομα ήτανε Βασιλικάδες και το κάμανε Βασιλικιάδες γιατί δε τσου άρεσε ή ανάποδα. Το τυπικό είναι Βασιλικιάδες πάντως, και καμιά σχέση δεν έχουνε με την Άσσο, ούτε ο τέως Δήμος Άσσου τσι περιλάμβανε.
    Άμα τώρα ήτανε από βασιλιάδες τση Άσσου θα τσι λέανε Οδυσσειάδες, κακακα.

    Και εκειό το Αργος - τόλι να το ξεχάσεις γιατί τον Οδυσσέα θα έπρεπε να τόνε λέανε Αποστόλη – τόλη, δηλαδή ο σκύλος Άργος του Τόλη. Εκτός και έδεκει ναυάγησε ο Απόστολος Παύλος μαζί με το σκύλο του όπως λένε. κακακα.

    Η «Κομητεία» σου πάντως το 1928 είχε 393 κατοίκους και όλος ο Δήμος Άσσου 2.623 και τώρα όλη η Έρισσο έχει δεν έχει 1500. Μας επήρε ο διάολος δηλαδή.
    Είχε και ένα χωριό εκει κοντά τσι Βασιλικάδες με όνομα Κοντες αλλά ούτε που τονίζεται ξέρω ούτε που ακριβώς ήτανε, άμα όμως τονίζεται στη πρώτη συλλαβή τότενες είναι από τσου Κόντηδες τσου Ασσιώτες!
    Κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λοιπόν ωραια κουβεντα κανουμε,, ασε που απο σημερα εχω και πεθερα, και τυχαιος και γουρουνοπουλο,,σε λιγο φευγω για γηπεδο, και μετα καπακι,, εκδηλωση αναματος δεντρου,οποτε οτι προλαβω σε κουτσομπολιο καν μισαωρο ακομη!,, Εβαλα και μια ωραια αναρτηση με φωτο απο κουταβο σχετικη στα λεξοπαιχνιδα μας!Με το Αργος του Αγαμεμνωνα,, και την Αργω τελικα παιζει λες τιποτε?Τα κομιτατα ειχαν σχεδον λοιπον λιγο λιγοτερο κοσμο απο οσο εχει τωρα ο Πόρος, και οταν τωρα λες Δημος Ασσου περιελάμβανε και Φισκάρδο? Ηταν γεωγραφικα δηλαδη σαν τον πρωην Δημο Ερισσου, ή μπας και επιανε και Πυλαρο?
    Πριν το 1953 ,,μην ξεχνας εντομεταξυ ο ληθυσμος Κεφαλλονιας ηταν διπλασιος,, πανω νομιζω απο τις 60.000, και την τιμιτικη τους την ειχαν τα ορεινα μερη. Τα Τζαννατα ,,που δωθε μερια, μαζι με το μην υπαρκτο πια Τσακαρισιανο,,ειχαν το περισσοτερο πληθυσμο τοτε,, και τα Τζαννατα λογο πολλων σπιτιων και τζακιων ειχαν και απιθανο κλιμα για ξινα (Λεμονια-πορτοκαλια) που πια δεν μενει τιποτε ττοιο απο την παγωνια-υγρασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σαν ονομασια τωρα τα Τζαννατα δεν εχουν μεγαλη ιστορια,, και δεν εχω βρει και απο ποτε υπαρχουν,, πριν οπως και αγια Ειρηνη ειχε 4 χωρια,, (εξου και φουλ εκκλησιες) ετσι και εκει ειχε πολλες περιοχες τριγυρω,, μια από αυτες πισω απο τα Δημιασιανατα,, που κατα Σακη ειναι πολυ ενδιαφερον αρχαιολογικη περιοχη υπηρχαν οι Χώρες,, που ισως αποτελουσαν παλια μεγαλη πολη (σε πολλα νησια υπηρχε και υπαρχει η χωρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δήμος Άσσου με σφραγίδα και σύμβολο το κριάρι λοιπόν:

    Ο Δήμος Άσσου ανήκε στην επαρχία Σάμης του νομού Κεφαλληνίας.
    Είχε πρωτεύουσα την Άσσο και τις κοινότητες των παρακάτω χωρίων:

    Κάτοικοι
    (Απογραφής 1928)

    1) ΑΣΣΟΣ 378
    2) Βαρύ 228
    3) Δεφαρανάτα 71
    4) Δραπανήτικα 48
    5) Καρυά 195
    6) Κοκκολάτα 103
    7) Κοθρέας 235
    8) Κομητάτα 393
    9) Κοντές ?
    10) Κουλούμος 108
    11) Νεοχώριο 286
    12) Πατρικάτα 190
    13) Πλαγιά 247
    14) Πύργο (Πλαγιάς) 48
    15) Φρούριο Άσσου 93

    Σύνολο 2.623
    Υ.Γ.
    Αυτή είναι απογραφή του 1928, ο Δήμος υπήρχε μέχρι το 1913 νομίζω και ο πληθυσμός το 1864 με την ένωση της Επταννήσου ήταν 4.794 κάτοικοι !

    Ο άλλος Βορειότερα Δήμος της Ερίσσου ήταν ο Δήμος Δολιχίου.
    Έτσι για να μαθαίνουμε η΄Άσσος και Κάστρο είχαν μαζί το 1864 1.190 κατοίκους!!

    Για τα Τζαννάτα κάτι ενδιαφέρον είχα βρεί αλλά το ξέχασα, υπομονή στο μέλλον γιατί μάλλον θα ταξιδέψω λίαν συντόμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τα περασα σε μια ακομη ενδιαφερον αναρτηση ποροσβρεςς,,γινεται χαμος στα σχολια,, και απορω πως και εσυ τα ξαναβρισκεις και απαντας! Αν μπορουσα να τα ειχα ταξινομησει παντως θα γινοταν παρα πολυ ενδιαφερον ανασκοπηση http://porosvress.blogspot.com/2016/12/1889.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τωρα σημα το Κριαρι,, ειδες που πας στα λόγια μου,,, χαχαχα,,ανηκει στο βασιλειο τετραποδων τσου τραγους και αιγες (αιγιλιπα κακακα,, οπως θελω το οδηγαω το παπορο,, ενω εμεις εδεπα ειχαμε σημα το ελατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαλονικάτα υπάρχουνε εκεί στην Αγ. Ειρήνη?
    Βρίσκω έτσι στα πεταχτά κάποια πολύ παλιά χωριά (Τζαννάτα δεν υπάρχουνε), μεγάλη πόλη όχι όμως, κάτι που να δικαιολογεί Χώρα δηλαδή, και μου φαίνεται ότι θα στενοχωρήσω το φίλο Σάκη. Τίποτα σίγουρο ακόμα μετά από κάποιες μέρες ίσως.

    Για Άσσο τώρα
    Κάκακακακα για τα τετράποδα έχεις δίκιο και εγώ ότα με έκαμε η μάνα μου με τα τέσσερα επήαινα!!
    Κακακακα.

    Και για να ρουφήξετε το αυγό σας το κριάρι και το λιοντάρι ήτανε από την αρχαιότητα σύμβολα δύναμης άσε που μάλλον έχουνε χρηματίσει σύμβολα και της Πάλης μα και της Κράνης.
    Άσχετο με αυτό, το σύμβολο της Άσσου ήτανε το Βενετσιάνικο Λιοντάρι μετά από αυτό ποιό σύμβολο θα βάζαμε το σκυλάκι τον Αζώρ που βρήκετε εσείς στο σφραγιδόλιθο που τόνε εκρέμαε εκειός ο φλούφλης ο Ποριώτης άναχτας στο λαιμό?

    Κα κα κα κα κα.
    (Δε βοηθάει και εκειός ο έτσι ο Θιακός γαμ@το)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή