Η ιστορία του ψωμιού ξεκινάει πριν από 30.000 χρόνια στην Ευρώπη. Το πρώτο ψωμί που φτιάχτηκε πιθανόν να ήταν μια εκδοχή πάστας σιτηρών, φτιαγμένης από…
Ωραίο ψωμί στη φωτό αλλά που να το βρω ορές?? Για δεν κάνεις κύριε διαχειριστή ένα γκάλοπ να ψηφίσουμε άμα μας αρέσει το ψωμί που μας ταΐζουνε έτσι από περιέργεια για να δούμε τί λέει ο κόσμος? Οι δικές μου απόψεις από Βορρά πάντως είναι διατυπωμένες εδώ και 8 χρόνια στο: http://www.portoassos.gr/pswmi-kefalonitiko/ Στα Νότια μήπως υπάρχει διαφορά??
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ,,ΚΑΛΕ ΦΙΛΕ,, ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΚΙΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ , ΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ-ΨΗΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ,,ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΤΡΩς ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΩ! γΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΟΤΙΣΜΟς ΜΑς ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ,, ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΤΗς ΠΕΙΝΑς
Επειδή επίσης καλέ μου φίλε έχω συγγενή φούρναρη (στη Πελοπόννησο) που βγάζει ψωμί διαμάντι με 1,60 το κιλό και το μοιράζει και σε χωριά με την ίδια τιμή, γνωρίζω πολλά για τιμές και αλεύρια και γι΄αυτό με παίρνει ο διάολος. Προσωπικά έχω καλό αλεύρι, γνωρίζει τα κόλπα η γυναίκα, μου πασάρει και λίγο ζύμωμα (εκεί τη πατήσαμε) αλλά τρώω ψωμί «μέιντ ιν Άσσος» και ανάγκη που τσού έχω. Αλλά και μερικοί πήρανε μηχάνημα και είναι ευχαριστημένοι. Βασικότατο είναι η ποιότητα του αλευριού.
Ωραίο ψωμί στη φωτό αλλά που να το βρω ορές??
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια δεν κάνεις κύριε διαχειριστή ένα γκάλοπ να ψηφίσουμε άμα μας αρέσει το ψωμί που μας ταΐζουνε έτσι από περιέργεια για να δούμε τί λέει ο κόσμος?
Οι δικές μου απόψεις από Βορρά πάντως είναι διατυπωμένες εδώ και 8 χρόνια στο:
http://www.portoassos.gr/pswmi-kefalonitiko/
Στα Νότια μήπως υπάρχει διαφορά??
http://porosnews.blogspot.com/2016/12/blog-post_306.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ,,ΚΑΛΕ ΦΙΛΕ,, ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΚΙΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ , ΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ-ΨΗΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ,,ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΤΡΩς ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΩ! γΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΟΤΙΣΜΟς ΜΑς ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ,, ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΤΗς ΠΕΙΝΑς
Επειδή επίσης καλέ μου φίλε έχω συγγενή φούρναρη (στη Πελοπόννησο) που βγάζει ψωμί διαμάντι με 1,60 το κιλό και το μοιράζει και σε χωριά με την ίδια τιμή, γνωρίζω πολλά για τιμές και αλεύρια και γι΄αυτό με παίρνει ο διάολος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά έχω καλό αλεύρι, γνωρίζει τα κόλπα η γυναίκα, μου πασάρει και λίγο ζύμωμα (εκεί τη πατήσαμε) αλλά τρώω ψωμί «μέιντ ιν Άσσος» και ανάγκη που τσού έχω. Αλλά και μερικοί πήρανε μηχάνημα και είναι ευχαριστημένοι.
Βασικότατο είναι η ποιότητα του αλευριού.